woensdag 21 februari 2018

REFERENDUMWET: OLLONGREN OVERLEEFT MOTIE VAN WANTROUWEN

Rutte III kwam tot stand met de ondemocratische idee dat de PVV onder geen beding aan de macht mocht komen. Een groot deel van de kiezers is bij voorbaat uitgesloten van regeringsvertegenwoordiging. Het kabinet brengt partijen bij elkaar als de Christen Unie en linksliberalen; dat gaat alleen samen als fundamentele principes het verliezen van PVV-haat. Luister ook naar RechtsPraatRadio (11) over Rutte III

UPDATE: Gisterenavond werd het vervolgdebat gehouden over het afschaffen van het referendum. De Raad van State is van mening dat het een politieke keus is, om de afschafwet niet-referendabel te maken. Baudet is het om technische redenen oneens. Hij gaf Ollongren een motie van wantrouwen aan haar broekje, die met 23 voor, 93 tegen werd weggestemd.


Ollongren is een kwaadaardige, incompetente klerk die alle slechte eigenschappen van de intersectionele postmoderniteit in zich verenigt. Na de staatsrechtelijke en morele enormiteiten heeft de minister de arrogantie het persbericht te versturen voor ze haar baas -- de volksvertegenwoordiging -- heeft ingelicht.


De bijdragen van de leden Bosma en Baudet waren wederom gedenkwaardig. Wat een alpha bazen!Feb 21, 2018 Tijdens het debat over het referendum (20-02-2018) haalde PVV-Kamerlid Martin Bosma ongenadig hard uit naar D66-minister Kajsa Ollongren.  (Meer)

Stemming over referendumwet is as. donderdag.

20 feb. 2018

 'MET WETTEN IN DE WAR GERAAKT' 

Hoogleraar staatsrecht te Leiden Wim Voermans, zondag te gast bij Buitenhof, is van mening dat een zaak tegen afschaffing van het referendum een goede kans maakt. Nederland mist op rechts instituten en financiele infrastructuur voor juridisch activisme. Wij hebben een Nederlandse Judicial Watch nodig, of zelfs maar een eenvoudige crowdfund! Voermans maakt duidelijk hoe de elite denkt over dit onding, het plebeische referendum. "De regering is met de wetten in de war geraakt," zegt Voermans. Zeg dat wel!

⏩ De moppets zijn in de gordijnen gevlogen over het volgende anti-democratische project van de freule. Het ingetrokken voorstel is tirannie verpakt als democratisch experiment, dus je kunt ze de vergissing niet kwalijk nemen. Een leermomentje, let op. ANP:
Het kabinet schrapt een wetsvoorstel dat gemeenten ruimte moet geven om te experimenteren met bestuurlijke en democratische vernieuwing. De experimentenwet zou een gemeente de ruimte geven om wetten en regels tijdelijk buiten werking te stellen of alternatieve regels uit te proberen. De wet zou niets toevoegen en wel leiden tot meer bureaucratie, aldus de Raad van State. (Meer)
Bureaucratie? Denk je? Wetten zijn niet gemaakt om mee te "experimenteren". Ze zijn er niet voor om in en buiten werking gesteld te worden. Wetten zijn vast, objectief en in steen gebeiteld. Zijn ze dat niet, dan worden ze vloeibaar, subjectief en willekeurig. Het tegendeel van recht dus. Juridische willekeur is de definitie van tirannie (para 5).

Ollongren noch de Raad van State wijst op de aard van het recht bij het intrekken van het plan. We missen hier dus fundamenteel begrip waar deze regenten mee bezig zijn. Iets anders zijn de algemeen plaatselijke verordeningen, gemeentelijke regels in de orde van winkelopenstellingen en hondenpoepzaken. Die kun je buiten werking zetten zonder de mensenrechten in gevaar te brengen. Wat dat betreft is dit een gemiste kans op meer vrijheid.
15 feb. 2018


KAMERDEBAT VERDAAGD TOT DONDERDAG


Het gaat snoeihard met de volkshaat van Rutte III. Gisteravond waren we getuige van een beschamend kamerdebat met MinBiZa Kasja Ollongren over het schrappen van de referendumwet (voor lager opgeleiden *kuch*). Dankzij de oplettendheid van Thierry Baudet kon een coup door de regering worden voorkomen. De Raad van State had verzuimd de wet te publiceren in de Staatscourant (art 26.2 Wet op RvS). Burgers hebben dus geen mogelijkheid gehad te protesteren bij kamerleden, hetgeen het idee is van de vertegenwoordigende democratie.


Volgens de opvatting van Rutte III is democratie zooo 1860. De cosmopolitische elite is al lang post-democratisch. Wetteloosheid is een symptoom van hun verregaande arrogantie.


De regering gaat nu nader advies vragen aan de Raad van State, want ook de argumenten van Ollongren waren onder de maat van een ambtenaar met haar salarisschaal.


Het debat is nu uitgesteld tot volgende week donderdag. Vreemd, maar de media laten de reden waarom het debat is verdaagd, gewoon weg. Hier de rapportage van De Telegraaf. De Twitter bot van de Tweede Kamer tweette doodleuk het nepnieuws, dat de wet al was geschrapt.


De democratie werd ten grave gedragen, maar slechts 11 Kamerleden waren aanwezig bij het historische moment. D66 stuurde backbencher Jetten naar de Kamer om Ollongren te seconderen. Hebben ze misschien een slecht geweten?

Klik door naar het NOS-artikel voor de bijdrage van Van Raak.

Tweets:

14 feb. 2018


RUTTE 3 "GEEN INTERESSE IN WAARHEID" 


D66 die het eigen kroonjuweel, het referendum afzweert is bepalend voor het nieuwe gezicht van de partij. Alhoewel, het zat er al heel lang aan te komen. Als je enige principe is, dat je geen principes hebt, blijft amoreel pragmatisme over zodat de partij op elk moment kan kiezen wat politiek het beste uitkomt. Bovendien is de partij 'kingmaker' voor PVV-haters, dat wil zeggen dat het vrijwel onmogelijk is een regering te vormen zonder de PVV, en zonder D66. Linksliberalen zijn nu machtiger dan ooit tevoren. Zo konden extremisten als Sigrid Kaag en Kasja Ollongren op belangrijke posten terechtkomen. Ollongren tekent voor de IQ-rel, waarbij ze het demoniseren en uitsluiten van, nu ook het FvD, tot regeringsbeleid is gemaakt; PM Rutte is daarvoor mede verantwoordelijk gemaakt. (Meer) Het aannemen gisteren in de EK van de wet op donorregistratie past in hetzelfde beeld (meer).

Gisteren volgde daarop het aftreden van #HalbeWaarheid, MinBuZa Halbe Zijlstra die met medeweten van Rutte heeft gelogen over de strategische doelen van Rusland. De olifant in de Kamer, is de vraag waarom Zijlstra het nodig vond te liegen over de Russische president Poetin, die gezegd zou hebben dat hij streeft naar de reconstructie van Groot-Rusland. Het antwoord is duidelijk: omdat globalistische, Westerse leiders onder druk van Rusland-haters in de diepstaat, Rusland willen opvoeren als De Grote Aartsvijand. Waarom? Omdat dit appelleert aan hun bipolaire, vijandige wereldbeeld uit de Koude Oorlog.

En dat terwijl Amerikaanse intelbazen juist gisteren waarschuwden voor fysieke en cyberwar dreigingen van islamisten, en uit landen als Iran, China en Noord Korea. (Meer)

  • NOS: Zijlstra stapt op vanwege leugen over ontmoeting met Poetin.
  • Elsevier: Halbe Zijlstra heeft de uitspraken van Poetin over een Groot-Rusland aangedikt en omgevormd tot geopolitiek driegende taal. Dat zegt voormalig Shell-topman Jeroen van der Veer, die wel bij de toespraak van Poetin was.


⏩ Zijlstra trad af aan de vooravond van een bezoek aan Moskou. Staatssecretaris Kaag van BDS is zaakwaarnemer. Laten we hopen dat er geen crisis uitbreekt onder haar regie. Maar Geert Wilders is de bureaucraten voor.


⏩ Zijlstra en Rutte gaven de Russen een propaganda-overwinning op een presenteerblaadje:⏩ En dan blijkt de grote voorvechter tegen racisme zelf een racist te zijn:Gerelateerd