dinsdag 21 november 2017

ZWARTE PIET: JUSTITIE ONDERZOEKT 'SLAG BIJ DOKKUM'

De postmoderne aanval op Westers cultureel erfgoed is in volle gang. Zelfs de vuige VN  zijn betrokken bij het debat over Zwarte Piet. Het laatste laadt de schijn van een financieel motief op zich. In de voor-christelijke cultuurhistorie duiken overal zwarte-pietachtige figuren op waarvan de autoriteiten kennelijk niks willen weten. Piet heeft meer met Piet de Smeerpoets dan met de blackface uit het Amerikaanse cultuurgebied. 

UPDATE: Zaterdag kwamen Sinterklaas en Zwarte Piet (onder andere) aan in Dokkum. Wie had kunnen denken dat Nederlands cultuurpatrimonium als eerste effectief verdedigd zou worden door de Friezen? Nou ja, zo Nederlands is Sinterklaas niet. Onderzoek heeft uitgewezen dat in tegenstelling tot wat de autoriteiten beweren, het fenomeen Sinterklaas (of Sint Nicolaas, of Santa Claus) en zijn zwarte hulpjes, hun wortels hebben in de diepste krochten van het voor-christelijke, indoeuropees cultuurgebied, van Iran in het oosten tot de Britse eilanden in het westen. Inmiddels is de kwestie Zwarte Piet als afstammeling van Moorse slaven uit de veel recentere tijd van de transatlantische slavenhandel, onderwerp geworden van justitieel onderzoek door het OM. Updates bij "Slag bij Dokkum".

Santa Claus and Krampus ornament bestellen:

WACHTEN OP WILD GERAAS

10 jan. 2017


ENGELSE DANS-ZWARTEPIETEN OP MARKT AANGEVALLENEngelse Morrisdansers in Birmingham.

De Birmingham Mail bericht dat een groep Morrisdansers zaterdag hun voorstelling op een folkloristische markt wegens bedreiging heeft moeten afbreken. Ze werden uitgejouwd, fysiek aangevallen en uitgemaakt voor racisten omdat enkele zwarte gemaakte gezichten hadden. De naam komt het eerst voor in de geschiedenis als Morisk dance, moreys daunce, morisse daunce, ofwel "Moorse dans" via het Vlaamse mooriske danse, het Duitse Moriskentanz, de Franse morisques, en het Croatische moreška, moresco, moresca of morisca in Italie en Spanje (wikipedia). De protesterende postmodernisten zijn door ras geobsedeerde cultuurbarbaren met een plat wereldbeeld. De dansers hebben nog geprobeerd de cultuurhistorische achtergrond uit te leggen, maar er is geen redeneren met deze fascisten. De dansers hebben uiteindelijk de voorstelling moeten afbreken. (Bron, incl. video)
30 sep. 2016


OMBUDSMAN, HANDEN AF VAN ZWARTE PIET!


Sinds de aanslagen van de postmoderne Social Justice Warriors op ons cultuurgoed, is het 't hele jaar door Zwarte Piet. Nu bemoeit de Ombudsmanvrouw zich weer met onze volkscultuur. Als de PVV kritiek heeft op gesubsidieerde kunst, is het huis te klein. Terecht. Alleen in totalitaire staten bemoeit de politiek zich met cultuur. Maar zodra er een SJW iets piept over ongelijkheid en discriminatie, dan komen alle instituties van het Rijnlands model in actie. Hoe vaak moeten we het nou nog zeggen? Burgers gaan over cultuur. Politici over wetten. Ook een op opstand gestelde semi ambtenaar als de Ombudsman doet er beleefd het zwijgen toe wat cultuur betreft. Vervelend dat mevrouw bedreigd wordt. Dat is een symptoom van het feit dat regenten zijn vergeten wat hun plaats is in een vrije democratie.1 dec. 2015


(DOCU) "WILD GERAAS" OVER ECHTE ZWARTE PIET


 

WILD GERAAS is een documentaire die de waarheid over Sinterklaas en zijn begeleiders vertelt. Camera: Roy Dames. Presentatie: Arnold-Jan Scheer. 


We zijn nog laaaaang niet uitgepraat over onze nationale folkore en de neo Marxistische cultuuroorlog die ertegen gevoerd wordt. Naast de Hollywoodfilm over de doodenge Krampus is nu ook "Wild Geraas" van Arnold-Jan Scheer gereed voor vieuwing. De docu die via crowdfunding totstand is gekomen (bron) ging vorige week première. Er kwamen welgeteld vijf journalisten opdagen. Een schril contrast met het mediacircus waar de anti Zwarte-Pietdocumentaire van Sunny Bergman in 2014 op kon rekenen. De gesubsidieerde staatsomroep heeft geen plannen de docu uit te zenden. (Bron) Hieruit blijkt dat alleen informatie die de agenda bevestigt, aandacht krijgt. Wat het narratief weerlegt, wordt of onherkenbaar verkracht, of genegeerd. In 2013 schreven we dit over "Wild Geraas":

De Krampus is een beestachtig demon uit de folklore van de Alpen-regio's. Het woord komt van het Oudhoogduitse woord voor klauw: Krampen. De Krampus is in de Alpen-regio de metgezel van Sinterklaas. Van oudsher vermommen jonge mannen zich als de Krampus in de eerste twee weken van december. Vooral op de avond van 5 december zwerven ze over de straten en jagen kinderen (en volwassenen) angst aan met roestige bellen en kettingen. Het idee hierachter is dat met de geluiden de kwade geesten die rond midwinter aanwezig zijn verjaagd worden. In enkele plattelandgebieden is het traditie dat de Krampus jonge vrouwen met een tuchtroede straft. WAARSCHUWING! ENG, GOOR EN GRAFISCH (Wiki) (afbeeldingen 

Al even heftig gaat het eraan toe op de Waddeneilanden. Geen wonder dat de calvinisten Klaas en Piet omstreeks 1850 vakkundig hebben verburgerlijkt. Met racisme, consumentisme of slavernij heeft het niks te maken. Maar hee, daar gaat het de slopers ook niet om. Die willen gewoon Westerse waarden vernietigen. Professor Shepherd van de VN heeft gewoon de fout gemaakt Sinterklaas te herleiden naar Santa Claus: het target was de christelijke kerst. De aanval ondergaat een spectaculaire back fire. Net als de Hajji Forouz reiken de wortels terug tot de 10e eeuw voor het christendom. Dankzij de pomoslopers ontdekken we eindelijk onze roots!  
Overal in Europa worden op geïsoleerde plekken Sinterklaasriten gevierd die veel ouder zijn dan de Bisschop van Myra uit 300. WILD GERAAS verscheen eerder als boek en wordt gemaakt door Roy Dames en Arnold-Jan Scheer. ABC News zond in een nieuwsitem 'nation wide' beelden er van uit. National Geographic Magazine Nederland komt ook met een reportage. 
De NTR wilde de documentaire over dit Europees cultureel erfgoed uitzenden op Nederland 2, maar de netmanager hield dit tegen. Te geringe urgentie (in brede zin). Er is tientallen jaren gefilmd, de laatste drie jaar op HD (bioscoopkwaliteit). Uw steun kan maken dat deze film gerealiseerd wordt in de bioscoop en op de televisie.  (Bron
In tegenstelling tot CNN, heeft rivaal ABC wel een reportage uitgezonden over de enge knechten van Sinterklaas, zoals de middel-Europese Krampus. Maar met betrekking tot de beschuldigingen van racisme tegen Zwarte Piet, blijkt dat de documentaire van Arnold-Jan Scheers, "Wild Geraas" (een verwijzing naar het helse kabaal van de Krampus om boze geesten te verjagen) geboycot wordt door de Nederlandse Publieke Omroep. Je zou haast gaan denken dat ze niet willen dat mensen weten, dat de relatie tussen Zwarte Piet en slavernij en racisme een verzinsel is van de postmoderne intellectuele elite en de politiek. 21 dec. 2009 "The truth about Saint Nicolas," about the pagan origines. 


  • Ook het gloednieuwe blog van onder andere Victor van der Sterren en Yernaz Ramautarsing, DeNachtwakers.nl @de_nachtwakers besteedt aandacht aan de cultuuroorlog tegen Zwarte Piet.

Gerelateerd