maandag 29 januari 2018

(NEPNIEUWS) DE OORSPRONG VAN "DE RUSSEN" HETZE

Globalisten gebruiken dis- en misinformatie (genaamd nepnieuws) in de alternatieve media om onwelgevallige meningen te onderdrukken. De Rutte III minister van BiZa, Kasja Ollongren is enthousiast enforcer van de correcte opinie en wil graag heel Europa bedwingen. De Duitse censuurwet zou zomaar de standaard voor de hele EU kunnen worden. 

UPDATE: We roepen nog even in herinnering waar de hetze tegen de Russen vandaan is gekomen. Het epicentrum was het conflict in Oekraine en de aansluiting van de Krim bij Rusland. Poetin zou mis- en disinformatie verspreiden (een feit) en overal doken verhalen over spionnen op. De geruchten verspreidden zich naar Duitsland. Daarna sloeg het narratief over naar de VS. Het werd opgepakt door Hillary Clintons campagneteam als dekmantel voor het verliezen van de verkiezingen van Donald Trump. Hillary beweerde dat "17 inlichtingendiensten" (bron) het erover eens waren, een aantoonbare leugen. Maar het verhaal werd wel gedragen door de top van de FBI, de CIA en de directeur van Nationale Inlichtingen, James Clapper. De basis voor hun aannames is momenteel onderwerp van een episch politiek gevecht in de VS dat binnenkort zijn hoogtepunt zal bereiken. Maar daarmee hadden de mediaberichten over Russische inmenging een officieel stempel gekregen.

Wanneer CNN en NYT een verhaal berichten, volgt de rest van de wereldmedia als makke schapen. Er zit evenwel een korte, directe link tussen de Democratische partij en Oekraine (meer). De van oorsprong Oekrainse zussen Chalupa zijn al gewaarde partijapparatjiks sinds de tijd van president Bill Clinton. De Russische constructie is de ideale basis voor diverse overheden om de vrijheid van pers en meningsuiting en onze internetvrijheid te beperken.

27 jan. 2018


(ANALYSE) 10 REDENEN WAAROM "RUSSISCHE HACKERS" NEPNIEUWS IS


Suzie Dawson @Suzi3D, leider van de Internet Partij van Nieuw Zeeland (website) heeft het zogenaamde "onderzoek" van De Volkskrant en Nieuwsuur aan stukken geparst. Omdat cyber security onze expertise niet is, passeren we haar analyse hier zonder verder commentaar. Hier is de Reddit posting met een lijst van media die dit nepnieuws verspreiden.
It was breathlessly announced today by that pillar of independent news sources, US intelligence contractor Eric Garland, that the Dutch possess incontrovertible proof that Russia indeed hacked the US election. (...) let's dissect the story itself, and see why it is completely ludicrous for anyone to take what is being claimed at face value. (More)
26 jan. 2018


'BEWIJS' RUSSISCHE INVLOED IN VERKIEZINGEN VS IS LUCHTBEL
Teletekst vrijdag 26 januari 2018: "Rutte: Nu doorpakken met aftapwet". 

UPDATE: Een onderzoek van De Volkskrant en Nieuwsuur op basis van anonieme bronnen bij de AIVD, claimt dat het bewijs heeft van Russische inmenging in de Amerikaanse presidentiele verkiezingen van 2016. Nou, nee. De aap komt vandaag uit de mouw. Het artikel is waarschijnlijk niet met medeweten van onze MP Mark Rutte totstand gekomen, maar wie weet; het belang van de AIVD voor haar aandeel in het mediastuk is duidelijk: de geesten moeten rijp gemaakt worden voor meer bevoegdheden voor de AIVD ten koste van onze vrijheid, postmodern aangeduid als "privacy".

Over de claims van het mediarapport het volgende. De Russische hackers drongen door in een aantal Amerikaanse instituties, zoals de State Department, Obama's White House en het bestuur van de Democratische Partij, de DNC. WikiLeaks en Julian Assange hebben altijd beweerd dat de DNC niet werd gehackt, maar dat er sprake was van een lek van binnenuit. De lekker was wellicht een aanhanger van Bernie Sanders, de vermoorde IT medewerker Seth Rich (Live Blog). De server is nooit onderzocht door de FBI, maar door een particulier cyberbeveiligingsbedrijf Crowdstrike, dat banden heeft met Ukraine.

Het hacken van die instituties zijn de enige feiten in het verhaal van De Volkskrant en Nieuwsuur. Niets in het onderzoek ondersteunt de claim, dat de Russische hackers op enige manier de verkiezingen hebben beinvloed. Dat was ook de conclusie van het onderzoek van de Amerikaanse inlichtingendiensten. De "inmenging" is toegeschreven aan zwaar overdreven invloed van Russische mis- en disinformatie in de media (zogenaamd nepnieuws) en een beperkte, weinig invloedrijke advertentiecampagne op Google. Facebook maakte juist deze week bekend, dat de advertenties op Facebook "insignificant" waren (bron).

Globalistische censuristen, Mark Rutte en de AIVD maken misbruik van de psychologische verwarring van de Democrats, die maar niet kunnen accepteren dat het Amerikaanse volk ze heeft afgewezen en voor de common sense Trump heeft gekozen in plaats van de hysterische, arrogante Hillary. De notie dat agenten van Poetin de geesten heeft beinvloed, moet een zekere logica verlenen aan de pijnlijke realiteit.

Wie antwoord wil op de vraag wat de spionnen van onze AIVD te zoeken hadden bij de Russische hackersgroep,  vindt mogelijk hier antwoord: vlucht MH17 (Wiki).

18 jan. 2018


(BEWIJS) RUSSISCH NEPNIEUWS IS MARGINAAL 


Er is een voordeel aan deze oorlog van de politiek tegen de vrije informatiestroom op internet: de betrokken regenten worden ontmaskerd als de volksvijandige totalitairen die ze zijn. CDA Europarlementarier Esther de Lange is een rijp voorbeeld:


Geef de schuld aan de managersopleidingen die mensen zien als vee; of aan hun gebrek aan kennis van de fundamenten; beide zijn het logisch gevolg van de postmoderne cultuur die de mens ziet als weinig meer dan een dier met wat franjes. Zijn denken en doen is een biologisch proces. Niks meer, niks minder. Dan moet je natuurlijk niet gek opkijken dat je als melkkoe behandeld wordt. Geen Stijl dient De Lange van repliek:


Deze Vlaamse parlementarier kan er ook wat van! Maar het levert tenminste een interessant artikel op van Matthias Dobbelaere:
Er is geen enkel wetsartikel dat mensen zou verbieden om anoniem aan de slag te gaan op het internet (voor zover zij daarbij geen strafbare feiten plegen, zoals identiteitsdiefstal). Meer nog, men zou kunnen stellen dat online anonimiteit beschermd is door artikel 8 EVRM (recht op privacy).

Dat politici van een mug een olifant maken, blijkt uit de EU site (bron) waar de eurocraten de bij hun gemelde Russische mis- en disinformatie stallen. Dat levert het volgende plaatje op. Het totaal op de eeuwigheid is 3.728 artikelen van de hand van Macedonische contentboerderijen of geprolifereerd door Russische botnets!Elke dag worden er meer dan 2 miljoen artikelen gepost op internet (bron), dat is genoeg om dagelijks Time Magazine voor 770 jaar te vullen. Elke dag weer! Dat plaatst de nepnieuwsplaag in helder perspectief. Het zal de lezer duidelijk zijn dat het probleem gewoon niet bestaat.

Het is politici klaarblijkelijk om iets anders te doen: vergunningen voor internet. Overheden reguleren informatiestromen sinds de uitvinding van de boekdrukkunst. Het heeft te maken met onze opvatting wat de aard en de taken van de overheid zijn

Sinds de verlichting hebben we de overheid een smalle bandbreedte gegeven waarbinnen ze mogen opereren. Dat moet vooral praktische doelen dienen. Ze bepalen niet wat moreel is, of wat objectieve waarheid is. Dat moet ieder individu zelf bepalen. We noemen dat vrijheid.

Hoe verkeerd de EU bezig is blijkt uit het totaal van vijf Nederlandstalige artikelen die Russells Teapot uit de EU nepnieuwsdatabase wist te halen:


Wordt ongetwijfeld vervolgd. Nog niet eerder in de naoorlogse geschiedenis verkeerde onze vrijheid in zo'n groot gevaar. Postmoderne politici hebben geen benul waar ze mee bezig zijn!
17 jan. 2018

VRIJHEID IN HANDEN VAN EURO RECHTERS
Jan. 16, 2018 GSTV: Brussel censureert VVMU kapot. (Bron)

Realiteit is waar en objectief, maar wat dat is maakt iedereen voor zichzelf uit. Want dat is vrijheid.Belangrijke informatie van de parel van de corporate media, Roderick Veelo. Intussen lijkt onze vrijheid af te hangen van de Europese rechters. Een hele geruststelling!

Overheid die jaagt op nepnieuws is een gevaar voor de persvrijheid

Het gaat dan toch gebeuren. Brussel zet de aanval in op nepnieuws. De Europese Commissie heeft een groep van 39 experts samengesteld die inlichtingen en bestrijdingsmiddelen gaan aanleveren, opdat Brussel bij machte is iedere hoax onschadelijk te maken. Wat de invloed en de schade van nepnieuws is weet niemand, maar politici dichten het grote krachten toe. Het verhaal dat nepnieuwsberichten vanuit Rusland de presidentsverkiezingen in Amerika beïnvloed hebben is bij u bekend. (...) Minister Ollongren suggereerde in het tv-programma WNL Op Zondag al een systeem van vergunningen voor sociale media. Vergunningen voor websites en kranten is de volgende stap. Ja, op die trein zitten we. 
Het vrije verkeer van nieuws en meningen is er niet alleen voor de verzenders van nieuws en meningen. U heeft ook het recht om te vernemen wat anderen te zeggen hebben. Of dat nieuws nu waar is of niet; of de meningen u bevallen of niet. Het beoordelen van de inhoud is aan u. De betrouwbaarheid van de verzenders is daarbij geen vanzelfsprekendheid, maar wordt steeds opnieuw verdiend na een kritische blik en een gezonde dosis achterdocht. Het recht op informatie vindt u in Artikel 10 van het Europees Verdrag van de rechten van de Mens. Volgens het verdrag hebben wij de vrijheid ‘om inlichtingen of denkbeelden te ontvangen of te verstrekken zonder inmenging van enig openbaar gezag.’ Dat lijkt een garantie tegen overheden die broeden op maatregelen tegen onjuiste nieuwsberichten. Maar het wetsartikel biedt ook overheden ruimte om ons recht weer in te perken. (Meer)


16 jan. 2018


(VIDEO) NEPNIEUWS: KOMISAR DE COCK PERSCO IN BRUSSEL
Jan 15, 2018 "Press point by Mariya Gabriel, Member of the EC in charge of Digital Economy and Society, and Prof. Dr. Madeleine de COCK BUNING, Chair of the High-Level Expert Group on Fake News." [sic]

Maandag ging de EU-expertgroep tegen desinformatie van start. Deze groep van 39 academici, journalisten en vertegenwoordigers van Google, Twitter en Facebook gaat kijken wat er tegen nepnieuws te doen valt. De taskforce onder leiding van de Nederlandse hoogleraar mediarecht Madeleine de Cock Buning zal vervolgens advies uitbrengen aan de Europese Commissie. Die komt dan komend voorjaar met een plan om nepnieuws tegen te gaan. NRC Handelsblad interviewde De Cock Buning dinsdag (bron) en stelde onder meer de volgende vraag: “Waar gaat dit naar toe? Een ‘Europees keurmerk’ voor echt nieuws en nepnieuws?” De Cock Buning sluit het niet uit. (Meer)

Als we wegkomen met een keurmerk zijn we spekkopers! Toepassing van vinkjes op Facebook heeft uitgewezen dat gebruikers massaal kozen voor vinkloze artikelen. Daar schieten ze dus niks mee op. Deze dicktators zullen niet rusten voor ze een vergunningensysteem opgericht hebben.Meer op de internationale editie PomoNews 


Historisch archief


Gerelateerd