vrijdag 21 november 2014

Niet janken, maar luisteren naar Thierry Baudet!

Versiergoeroe Julien Blanc veroorzaakt wereldwijd commotie met zijn tips voor het verleiden van vrouwen. Thierry Baudet schreef een essay waarin hij aangaf begrip te hebben voor Blanc. Ideologisch correct Nederland valt natuurlijk over hem heen. @ThierryBaudet bij DWDD over pickup-artiest Julien Blanc. 

De reacties op Thierry Baudet in DWDD over de RSD-methode van verleidingsgoeroe Julien Blanc (artikel) (voorbeeld) (pomohysterie) (LOL) bewijzen het gelijk van deze mannen: humorloze blondjes en ridders van de politieke correctheid die massaal in de morele kramp schieten bij de gedachte dat de dames niet het RESPETC zouden krijgen dat ze uit hoofde van hun geslacht zouden verdienen. Een foute grap wordt uit de context gelicht, onder een vergrootglas gelegd en als representatief voor de boodschap als geheel, verworpen als moreel abject. Het kind wordt hier met 't badwater weggekieperd.

Dat militant feminisme de relaties tussen mannen en vrouwen volledig verpest heeft, staat als een paal boven water. Het doel was, gelijkwaardigheid tussen de seksen. Daar zal niemand tegen zijn. Maar net als met rassen- en klassenemancipatie is het resultaat geen gelijkwaardigheid, maar omgekeerde ongelijkheid. Zoals radicale moslims en anti-zwartepieten zich overgeven aan schokkende haatpraat, zo zijn veel vrouwen zich gaan gedragen als de seksuele roofdieren die ze zeggen te bestrijden.

Maar bij de relaties tussen man en vrouw is iets zeer specifieks aan de hand: het spel van de seksuele aantrekkingskracht valt of staat bij spanning. Dat maakt deze materie uniek van aard. Als dit gevoelige evenwicht verstoord is -- hetgeen zonder twijfel het geval is -- ontstaat er een enorm probleem, potentieel existentieel van aard.

In dat gat springen slimme goeroes als Julien Blanc, die zeggen het zelfvertrouwen van mannen weer te kunnen opbouwen, met wisselende kwaliteit en mate van succes. Bij de opvoeding thuis gaat het vaak al mis: afwezige vaders, waardoor jongens rolmodellen en helden moeten missen; en moeders die hun zoons verwarren met hun BFF.

De problematiek is enorm. Het is daarom bijzonder tragisch, en een typisch voorbeeld van policor domheid, om door de bomen van de morele verontwaardiging, het bos van de verstoorde seksenrelatie niet te kunnen zien.

Het onderwerp verdient beter dan de kortzichtige behandeling die het nu krijgt. Inmiddels grijpt de pomowaanzin wild om zich heen: er zijn 'vrije' landen die Blanc c.s. de toegang ontzeggen! En dat terwijl vrouwvijandige haatbaarden en gangstarapsters niets in de weg wordt gelegd (niet dat we daar voor zijn, maar de dubbele standaard is hypocriet). 


Update: Oh kijk, Real Social Dynamics (RSD) heeft iets tegen subjectiviteit, afhankelijkheid en groepsdenk, het universum waar consensus, herverdeel en maakbaarheid wonen! Zou dat misschien iets met de convulsies van de dames en hun riddes te maken hebben?

Gerelateerd