zaterdag 20 september 2014

Archief Live Blog IS: 29 mei - 31 dec. 2014

Vervolg op Live Blog IS(IS) (inclusief Syrie en Irak)

14 dec. 2014

MAAK DEZE TWEET AAN KOENDERS VIRAAL

Op 30 november lanceerde IS een offensief op Kobane vanaf Turks grondgebied. Er werd ze geen strobreed in de weg gelegd. Het geval is goed gedocumenteerd (zie logs op 29-30 november). Turkije heeft nooit publiekelijk uitleg over de zaak gegeven, noch is daarom gevraagd door de bondgenoten. Het wordt tijd dat Koenders in actie komt.12 dec. 2014

Veroordeling jihadist is een juridisch wespennest

sitestat
De rechtbank in Den Haag heeft de teruggekeerde Syriëganger Maher H. drie jaar onvoorwaardelijke celstraf opgelegd. Zijn vrouw werd vrijgesproken.

Het prijsschieten op de uitspraak van gisteren is begonnen. De corrupte Nederlandse rechtsstaat ligt op de snijtafel.
Zomaar wat vragen: Een SMS'je of een foto in Syrië met een kalasjnikov gelden als bewijsmateriaal voor jihadisme. Maar de veroordeling maakt niet duidelijk wanneer afreizen naar een conflictgebied strafbaar wordt. De rechtbank zei met de uitspraak een signaal te willen afgeven aan wannabe jihadisten die overwegen om af te reizen: maar dat is morele keuzen sturen, en dat is verboden gebied voor de overheid. (Bron) Worden de leden van No Surrender, die meestrijden met de Koerden, ook vervolgd als blijkt dat door hen mensenrechten worden geschonden? Er dreigt rechtsongelijkheid, want niet iedere teruggekeerde jihadist wordt vervolgd. Jordi uit Den Haag is alweer op vrije voeten, omdat hij jong is en twee kinderen heeft. (Bron)


1 dec. 2014

Jihadist veroordeeld tot 3 jaar onvoorwaardelijk

Het blijft schemergebied: jihad is oorlogsvoering, geen criminaliteit. Maar de Nederlandse regenten aarzelen niet voet te zetten buiten hun domein. Ze proberen met man en macht jurisprudentie te ontwikkelen. Advocaten zien de zaken met optimisme tegemoet.
De rechtbank in Den Haag heeft de teruggekeerde Syriëganger Maher H. drie jaar onvoorwaardelijke celstraf opgelegd. Zijn vrouw werd vrijgesproken van opruiing en het  ronselen van strijders en bruiden. De 20-jarige jihadist heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan het deelnemen aan de gewapende strijd in Syrië, wat volgens Nederlands recht strafbaar is. Ook valt die deelname volgens de rechter onder terroristische misdrijven. Dit omdat H. bij een terroristische strijdgroep ging die met geweld een Islamitische Staat wilde afdwingen. De rechter heeft ook in algemene zin uitgesproken dat deelname van het gewapende conflict in Syrië, bij welke groepering dan ook, strafbaar is volgens het Nederlands recht. Tegen H. was drie jaar geëist. De rechter sprak Shukri F., de vrouw van Maher H. vrij van ronselen van strijders en opruiing. Justitie had hiervoor vier jaar geëist. De rechtbank vond op alle punten niet bewezen dat ze zich daar schuldig aan heeft gemaakt. Wel uitte ze haar radicale gedachtegoed maar niet op een strafbare manier volgens de rechter. (Bron)

Tenslotte een inkijkje in het zogenaamde Vrije Syrische Leger (VSL, FSA). Meer onder dit onderwerp op de Engelstalige editie. (Bron)
26 nov. 2014

Aboutaleb en de jihadisten: ga met Allah! 


Jihadisten: tegenhouden of laten gaan? 

Het blijft een dilemma of je wannabe jihadisten ervan moet weerhouden af te reizen naar het Midden Oosten. Natuurlijk breng je daar ter plekke onschuldige mensen in gevaar. Maar datzelfde geldt voor Nederland. Ja, ze komen nog gekker en beter getraind terug, maar als je ze hier houdt weet je niet hoe gek ze gaan doen uit frustratie. Daarbij verkeren onze regenten in een illusie als ze serieus denken, dat ze alle wannabe's kunnen controleren. En dat nog afgezien van de kosten. Het ligt er ook aan van welke school je bent: is jihadisme criminaliteit of oorlog? Criminaliteit wil je voorkomen, maar oorlogvoeren is een morele beslissing, waar je mensen nooit vanaf mag brengen. Wat dit blog betreft dus, ga met Allah!


8 okt. 2014

Polderjihadist: "Ik zou mijn eigen vader doden"

Oct. 7, 2014 Nederlandse jihadist legt uit waarom hij in Syrie vecht voor het Kalifaat: hij zou zonder aarzelen zijn eigen vader doden en "het is de enige oplossing". CBS News.

Het is nu wel duidelijk dat Turkije de acties bij de Syrische grensplaats Kobane  gebruikt als dekmantel om op te treden tegen de Koerden, in plaats van ze te beschermen. De Amerikanen waren ziedend van frustratie: ze hebben vandaag grootscheeps de luchtaanval geopend, waarschijnlijk over het hoofd van Erdogan heen. Zie onze updates op de blogs over Kobane hiervoor. (Nederlands) (Engels) Inmiddels rukken de kalifaters op richting Baghdad. Vandaag werd een tweede heli van de Iraakse luchtmacht neergehaald.
6 okt. 2014

Veep VS: "Coalitiegenoten financieren Islamitische Staat"
Oct 4, 2014 De Amerikaanse vice-president Joe Binden heeft in een speech aan Harvard toe dat de Islamitische Staat wordt gefinancierd door Turkije, Qatar, Saoedi Arabie en de VAE. 

Joe Biden heeft er een handje van te blunderen, de olifant in de kamer te benoemen, waarheden te zeggen die niet gezegd mogen worden. Voor het benoemen van deze olifant heeft hij dit weekend meerdere keren zijn excuus moeten aanbieden aan de "coalitiegenoten". (Source)De bedenkelijke rol van NAVO-bondgenoot Turkije

Turkije speelt op twee borden tegelijk. Erdogan haat Assad, maar heeft geen principiele bezwaren tegen het Kalifaat. De Koerden, die bij Kobane met de rug tegen de muur staan, worden tegengewerkt waar mogelijk. Elsevier heeft vandaag twee artikelen die licht werpen op de positie van NAVO-lid en bondgenoot Turkije, dat geregeerd wordt door een arm van de Muslim Broederschap. Donderdag vergadert de Tweede Kamer over de militaire missie in Irak.

 • Turkije wil alleen meedoen met de strijd tegen Islamitische Staat (IS) als uiteindelijk ook het regime van de Syrische president Bashar al-Assad ten val wordt gebracht. Aan 'korte termijn-oplossingen' werkt Turkije niet mee. (...) Deze coalitie eist een volledige medewerking van Turkije omdat het land zowel geografisch als militair een sleutelrol kan vervullen. Maar Turkije heeft zich nog niet echt happig getoond op het bestrijden van IS. Integendeel, het is een publiek geheim dat IS wordt gesteund vanuit Turkije. Nieuwe aanwas kan zonder veel moeite vanuit Turkije naar Syrië of Irak reizen om zich daar aan te sluiten bij de terroristische organisatie. Nederland had de F-16's die het inzet tegen IS graag in het Turkse Incirlik gestationeerd. Maar dat mocht niet van Turkije. De F-16's moeten daarom uitwijken naar Jordanië. Turkije weigert daarmee niet alleen de NAVO-verplichting om een bondgenoot te helpen, het is ook nog eens een ondankbare afwijzing gezien de in Turkije geplaatste Nederlandse Patriot-raketten die de belastingbetaler minimaal 30 miljoen euro per jaar kosten. (Bron)
 • Duur Nederlands luchtafweergeschut beschermt de Turkse miljoenenstad Adana. In plaats van dankbaar te zijn, toont Turkije zich een slechte gastheer. Zo'n 250 militairen staan met drie van de vier Nederlandse Patriotsystemen al bijna twee jaar in het zuiden van Turkije.  (...) Donderdag vergadert de Tweede Kamer over de militaire missie in Irak. Het kabinet wil in samenspraak met de Amerikanen zes F-16's sturen voor bombardementsvluchten, om de islamitische terreur te beëindigen en genocide te voorkomen. Alle fracties, met uitzondering van SP en Partij voor de Dieren, zijn vóór deze missie. (...)  Amerikaanse media melden dat zelfs de US Air Force niet welkom is in Turkije. (...) Timmermans wimpelt doorgaans alle kritiek op Turkije weg. Hij zal donderdag niet toegeven dat Turkije botweg weigerde om de NAVO-verplichting van host nation support te bieden. Het past de Tweede Kamer om een krachtig protest te laten horen (...) (Bron)25 sep. 2014

PvdA: 'geen mandaat om Islamitische Staat aan te vallen'

Aanwijzingen dat onze theorie over staand recht, dat waardeloos is tegen wat de Amerikanen enemy combatants (niet statelijke oorlogvoering) noemen, stapelen zich op. Niet alleen het strafrecht werkt niet, ook met het internationaal recht is machteloos. In Irak zal de regering zes F16s inzetten, maar de PvdA vindt dat er te weinig mandaat is van de VN om de Islamitische Staat in Syrie te bombarderen. Hoe krijg je het voor elkaar om je morele kompas zo te slopen! En dan ook nog denken dat je goed bezig bent, want ethisch hoog te paard.
Golf moslima's bombarderen de shit uit kalifaters

Leuke memes, #NotInMyName en moslima's die IS naar de hel bombarderen, maar blijdschap is voorbarig en bestempelen als gematigd ook. Bovendien spelen bijna alle golfarabieren op twee schaakborden: ze haten IS thuis, maar de orks zijn erg handig tegen de shia en het Westen. We moeten dus niet vre-se-lijk blij worden van moslims die IS bombarderen. Het verschil is marginaal. Op dezelfde manier steunen veel moslims het kalifaat, alleen niet met de middelen van IS. Het is vergelijkbaar met sociaal-democraten die voor wereldsocialisme zijn, maar via de geleidelijke weg in plaats van revolutie? Het eindproduct is nog altijd evil.
22 sept. 2014

Recht nu al machteloos tegen jihadisten

Op 18 september 2014 schreven we dat de strijd tegen IS nieuw denken vereist. Wetgeving voor burgers is ontoereikend voor oorlogsvoering, wat jihadisme is. De eerste tweet is een illustratie van die theorie.  (Bron) Burgemeester Van der Laan van 020 is net zo krankzinnig als Van Aartsen van 070. Te vrezen valt alleen dat Van der Laan niet ideologisch verward is, maar handelt uit opportunisme. Een berekening op een bierviltje wijst uit dat moslims in 020 goed zijn voor ongeveer 10 zetels, en dat is precies de omvang van de PvdA-fractie. Treurig is dit moraalrelativisme niettemin. VVD-parlementarier Klaas Dijkstra is goed bezig; hij werkt aan het intrekken van de nationaliteit, een lastige zaak vanwege corrupte internationale verdragen. En de Islamitische Staat weet van communiceren!
21 sep. 2014

Welke plaatsen zijn gevoelig voor aanslagen?Een jihadgroep, nog gevaarlijker dan IS

Veteranen van Al Qaida reizen vanuit Pakistan naar Syrie om Amerikaanse en Europese paspoorthouders te recruteren voor het smokkelen van explosieven in vliegtuigen, zei de directeur van de Amerikaanse contra-terrorismedienst afgelopen woensdag. Op de korte termijn is deze groep gevaarlijker voor Westerse belangen dan IS. (Bron)Jihad is geen misdaad; het is een wereldoorlog

Deze jihad is niet anders dan de vorige twee (of drie, volgens andere onderzoekers: video). Maar hij bevindt zich ver buiten het voorstellingsvermogen van de huidige, postmoderne generatie. De volgende zijn een paar stukken die kunnen bijdragen aan bewustwording. (Bron)
Sep. 20, 2014


Interview met een jihadist van de Islamitische Staat


Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft Obama's plan voor het bewapenen van de 'gematigde' (definieer!) Syrische rebellen bevestigd. Dit gebeurt feitelijk al lang. Het volgende is een interview met een man, die zich aan wilde sluiten bij het Vrije Syrische Leger, maar bleek gerekruteerd te zijn door de Islamitische Staat. (Bron)
Pro sharia demo morgen in 070 door HuT

Update: Bekijk hier alle video's van de Haagsche demodag. (Bron)
Het cluster van demonstraties en tegendemonstraties vandaag in Den Haag ging uit als een nachtkaars. Het enige werkelijk zorgwekkende is de demo van HuT jhadisten tegen het anti-islambeleid dat voor morgen in 070 staat gepland. Merk op dat HuT hoewel tegen de Islamitische Staat, ook het kalifaat en sharia voorstaat. Met andere woorden, het doel is goed, alleen de middelen verschillen. Maar HuT gaat ervan uit dat ze zich moeten verdedigen: dat bergt de rechtvaardiging van geweld al in zich. (Bron) En verder zijn de (verijdelde) aanslagen van jihadisten in Brussel, die bovendien volgens De Tijd door de Belgische regering onder de pet worden houden, zeer verontrustend.  (Bron)
18 september 2014

De strijd tegen IS vereist nieuw denken

Behalve alle bloedvergieten van de Islamitische Staat en zijn psychologische oorlogsvoering, hebben we ook te maken met propaganda en postmoderne taalfucks. Een voorbeeld is het scheiden van islam van de Islamitische Staat. Maar de mindcontrol gaat veel verder. (Bron)17 september 2014

Waarom islam echt de 'religie van de vrede' is

Veel mensen begrijp niets van de bezwering, "islam is vrede". Het is immers een uitspraak in de beste traditie van George Orwell, "oorlog is vrede, vrijheid is slavernij, onwetendheid is kracht". Niet!, zeggen moslims. Hier wordt uitgelegd hoe dat zit. (Bron)15 sep. 2014

30 landen ten strijde tegen de Islamitische Staat

Vandaag riep president Hollande in Parijs een vergadering bijeen van een coalitie van landen die bereid zijn een bijdrage te leveren aan de oorlog tegen het Kalifaat. Moslimlanden die niet direct bedreigd worden zullen uiteindelijk alleen lippendienst bewijzen. Ze kunnen gewoon geen oorlog voeren tegen de islam. Daarom zien we tegelijkertijd druk o.a. op de media ontstaan om islam te scheiden van islamitisch in de beste tradities van Orwells Newspeak: Islam is not Islamic, Jihad is peace, Freedom is slavery, ignorance is strength. De sjiieten haten de Grote Satan meer, dan ze bang zijn voor het soennitische Kalifaat.Islam op het kruispunt: oorlog of vrede?

Islam staat op een kruispunt. De Islamitische Staat biedt moslims een unieke gelegenheid om van de islam een vreedzame religie te maken. Het enige wat moslims hoeven doen, is afstand nemen van jihad als legitieme weg naar het wereldkalifaat. De trend echter is niet de lang verwachte reformatie, maar stilzwijgende goedkeuring. Ze hebben geen keus. (...) Gesteund door de gebruikelijke Westerse apologeten is er een beweging gaande, die erop uit is islam te scheiden van het etiket Islamitisch (als in Islamitische Staat). Als dit lukt, wordt het mogelijk om afstand te nemen van IS, zonder hun doelen of methoden te veroordelen. (...) (Bron)13 sep. 2014

Overeenkomsten van IS met islam berusten op toeval

Obama wil de zogenaamde 'gematigde' Syrische rebellen gaan bewapenen om te strijden tegen het kalifaat. Officieel zijn dit vluchtelingen, maar niemand weet zeker waar de groep uit bestaat. Er gaan al geruime tijd geruchten dat ze niet te onderscheiden zijn van radicale elementen, als Nusra en ISIS. (Source) Niet alleen hebben ze gijzelaars zoals Sotloff, en Amerikaanse wapens en ander materieel verkocht aan Nusra en ISIS, ze hebben ook een non-aggressiepact gesloten. Obama en de VN stellen zich bovendien op het standpunt dat IS bestaat uit 'foute' moslims en dat iedere basis voor wortels met de islam ontbreekt. Dezelfde VN-resolutie blijkt ook de bron te zijn van het beleid, dat uitreizen naar Syrie voor jihad verbiedt.10 sep. 2014

Over de staatssponsors van het kalifaat

Aan de vooravond van 11 september en Obama's speech waarin hij de strategie gaat uitleggen hoe hij de Islamitische Staat denkt te gaan vernietigen, twee belangrijke stukken over de staatssponsors en de identiteit van het kalifaat.

 • In een geweldig artikel, "Syria’s Ahrar al-Sham Leadership Wiped Out in Bombing" legt Aron Lund uit hoe het komt dat Obama's beroemde "gematigde Syrische rebellen" uiteindelijk de fundamentalistische groep ISIS kon blijken te zijn. Dat kon gebeuren, omdat ze nooit gematigd waren.  (Source)
 • De BBC heeft een apologie over dezelfde spelers en de staatsponsors van het kalifaat, Saudi, Qatar en Turkije (ze krijgen nu het Amerikaanse congres achter zich aan. (Bron) Het is een plausibel verhaal. Maar het gaat ook om bewuste politiek. Het spelen op twee schaakborden is traditie in de regio, maar het beleid is er ook op gericht extremisten te exporteren, zodat het binnenland rustig blijft. Dat is de Middenoosterse variant op appaiseren: de tijger biefstukken voeren in de hoop dat hij vegetarisch wordt. Het gebeurt niet.  (Bron)

In meer nieuws over het kalifaat:7 sep. 2014

Obama's contra-propaganda tegen het kalifaat

Merk de moraliteit die de VS hier bevestigt: moslims worden geconfronteerd met de misdaden die IS begaat tegen andere moslims. Dit betekent dat dezelfde misdaden tegen ongelovigen OK zijn.
(...) Complete with crucifixions, Muslims being whipped, shot in the head at point-blank range and thrown into ditches, the grisly video is the latest State Department effort to push back against ISIS recruiting efforts by highlighting the group's barbaric nature. The video, which uses the group's own propaganda footage posted online, illustrates ISIS actions by advertising so-called "useful skills" ISIS sympathizers can learn if they join the group: blowing up mosques with Muslims inside, crucifying and executing Muslims and plundering public resources. Entitled "Welcome to the 'Islamic State' land," the video was posted on a dedicated YouTube channel. It was produced by the State Department's Center for Strategic Counterterrorism Communications, which seeks to combat ISIS extremist narrative on social media. (...) (Source)

Maar er is nog meer nieuws van het IS-front, zowel in het Midden-Oosten als thuis. Obama is eindelijk in beweging gekomen. Maar is het vooral het gedeelte over 'moderate Syrians' dat verontrustend is. Dit zouden groepen vluchtelingen in Jordanie moeten zijn, maar niemand weet dat zeker.  IS is bezig het front uit te breiden naar Libanon. Blijkbaar weten ze plaatselijke gevoeligheden goed uit te spelen.  Terwijl de Nederlandse regering verstoppertje speelt over het aantal jihadgangers (Abou Arnoud zei meteen dat het er 30 waren uit Den Haag alleen!), zijn er een aantal Britse kalifaters die terug willen en zich bij voorbaat wentelen in de slachtofferrol. (Bron)5 sep. 2014
"The Spread of the Caliphate: The Islamic State" (Part 1). Boven part 2. Part 3. Part 4. Part 5.  Kijk ook naar de 5-delige video "Fighting Back Against ISIS: The Battle for Iraq", gepost op 17 juni 2014. The Making Of

Goed nieuws uit de marges van de NAVO-top. Maar dat wil niet zeggen dat de fouten uit het recente verleden niet herhaald kunnen worden. Voor sommige Europeanen is onderhandelen met Assad niet uitgesloten. De Amerikanen hebben dat wel gedaan. Obama staat voor de opgave IS te verslaan zonder Assad terwille te zijn.

2 sep. 2014

IS onthoofdt tweede Amerikaanse journalist

De IS heeft vandaag een video gepubliceerd waarin na James Foley een tweede Amerikaanse journalist wordt onthoofd. Het betreft Steven Sotloff. Aan het einde van de video verschijnt een derde gijzelaar in beeld, de Britse hulpwerker David Haines. (Bron)
In verder nieuws vandaag over het kalifaat, weer bewijs dat islam geen ras is zoals domlinks voortdurend beweert, maar een ideologie. Een roomblanke rocktjik heeft zich nog niet tot het ware geloof bekeerd, of begint te dreigen met genocide op christenen.
Maar dat alles valt in het niet bij, "De hetze die er tegen mij is gevoerd". (Bron)31 aug. 2014

Britse imam vaardigt fatwa uit tegen kalifaat

Blij met de fatwa tegen het kalifaat? De weg naar Mekka ligt bezaait met fluimen en bananenschillen!28 aug. 2014

Van Aartsen bezoekt Schilderswijk, 4 man opgepakt

Er is geen ISIS in de Schilderswijk, was er niet, en zal er ook niet zijn, kreeg Van Aartsen vandaag te horen tijdens een bezoek aan de wijk. Hele geruststelling natuurlijk dat die demo's van de afgelopen weken maar fata morgana's blijken te zijn. (Bron, video) Update


De politie heeft twee mannen opgepakt die ervan verdacht worden jihadisten te hebben geronseld voor Syrië en Irak. Ook worden ze verdacht van 'opruiing en haatzaaien' via diverse sociale media en nieuwssites. Daarvoor is ook een derde verdachte opgepakt. De twee worden verdacht van het ronselen voor terrorisme in Syrië en Irak en "het samenspannen dan wel voorbereiden van moord dan wel doodslag met een terroristisch oogmerk". Twee van de verdachten, een 32-jarige Hagenaar en zijn vrouw, werden vanochtend opgepakt in Duitsland. In Den Haag werd gisteren al een 24-jarige verdachte gearresteerd. In vier woningen zijn huiszoekingen geweest.27 aug. 2014

Polderjihadi's in de top van het kalifaat


sitestat

Vlaamse jihadist Jejoen Bontinck, die via zijn vader en advocaat zijn verhaal deed aan EenVandaag.
26 aug. 2014

Gratis PDF van de eerste glossy van het kalifaat

Klik de volgende link voor je eigen veilige PDF exemplaar van de eerste glossy van het kalifaat: Islamic State — “Dābiq Magazine #121 aug. 2014

Leeuwarder betaalt terugkeer anti-IS kunstwerk

Het lijkt erop dat de gemeente Leeuwarden met het wegspuiten van het anti-IS-kunstwerk een oprechte vergissing heeft gemaakt. Tenzij, een ambtenaar buiten zijn boekje is gegaan en we te maken hebben met een cover-up. L.J. is vast blij dat hij zijn werk kosteloos mag overmaken. De Leeuwarder belastingbetaler draait in ieder geval op voor de 'vergissing' van de gemeente.
Het Leeuwarder gemeentebestuur betaalt de terugkeer van het weggespoten graffitikunstwerk op het Stephensonviaduct, een protest tegen de islamitische terreurgroep IS. Dit is donderdagmiddag afgesproken met kunstenaar L.J. van Tuinen. De gemeente heeft haar excuses aangeboden voor de 'administratieve fout', die woensdagochtend leidde tot de verwijdering. Van Tuinen repte aanvankelijk van censuur, maar zegt na het aanhoren van de gemeentelijke toelichting deze geloofwaardig te vinden en de verontschuldigingen te accepteren. De kunstenaar gaat mogelijk al over een paar dagen aan de slag. (Bron)20 aug. 2014

Gemeente Leeuwarden: wegspuiten kunstwerk is 'ongeluk'

Het mocht wel en het wegspuiten was een vergissing. Althans, zo hoopt de gemeente Leeuwarden een potentiele controverse te ontlopen.
Het Leeuwarder gemeentebestuur is in de fout gegaan bij het wegspuiten van het anti IS-statement van graffitikunstenaar L.J. Van Tuinen, woensdagochtend. Een woordvoerder spreekt van een administratieve fout. De melding – van het IS-logo, als onderdeel van de creatie op het Stephensonviaduct - had voor beoordeling voorgelegd moeten worden aan de 'graffiti-ambtenaar'. In plaats daarvan ging de melding naar een uitvoerende afdeling, die de uiting meteen verwijderde. Eerder op de dag repte de gemeente nog van illegale graffiti. Later sprak zij van een mogelijk aanstoot gevende uiting. Donderdag is er overleg over het vervolg. (Bron)

Gemeente Leeuwarden verwijdert anti IS kunstwerk

Nou, dat duurde niet lang! De gemeente Leeuwarden heeft vandaag het protestkunstwerk van L.J. weggespoten. Ze hebben hun excuus aangeboden aan de kunstenaar. De vraag is, waarvoor? Het mocht wel, of het mocht niet. Als het niet mocht, waarom dan excuus aanbieden?

Het anti-IS-statement op het Stephensonviaduct in Leeuwarden is in opdracht van de gemeente woensdagochtend weggespoten. Een woordvoerder zegt dat graffiti op deze plaats niet is toegestaan en daarom is verwijderd. De Leeuwarder beeldend kunstenaar L.J. van Tuinen had de afbeelding – 5 meter breed, 1 meter hoog – afgelopen vrijdag gemaakt als protest tegen het optreden van deze terreurgroep, die de vestiging van een Islamitische Staat nastreeft. Van Tuinen rept van censuur. De gemeente laat drie andere – niet-politiek getinte - graffiti-uitingen op het viaduct, even groot als die van Van Tuinen, al bijna twee jaar ongemoeid. (Bron)19 aug. 2014

Friese artiest maakt protestkunst tegen kalifaat

De bekende Friese artiest L.J. van Tuinen heeft een gedeelte van een viaduct in Leeuwarden veranderd in een protest tegen het geweld van IS. L.J. ziet het als zijn taak als mens en kunstenaar om te waarschuwen voor het nietsontziende extremisme van de kalifaters. Hij trekt parallellen tussen IS en de Nazi's. Beide onderwerpen mensen aan hun totalitaire, supremacistische ideologieen. Facebook page. (Bron)19 aug. 2014 - GPTV: Kunstwerk L.J. van Tuinen als protest tegen IS. 

Vandaag was een dag met goed en slecht nieuws: de Koerdische Peshmerga heeft de broze stuwdam bij Mosul weten te veroveren op het orkenleger van IS. Helaas slaagden ze er niet in Tikrit te heroveren. De eerste slachtoffers in deze oorlog zijn in de eerste plaats andere moslims. Het is een triest gegeven, dat zogenaamde 'gematigde' moslims liever IS apologeren, dan dat ze het geweld van het terroristenleger veroordelen!

De Franse tekst luidt: Souvenir van D'Aggurai (Marokko). Onze artillerie, woedend over de verminkingen toegebracht aan (...) heeft wraak genomen. Origineel: 54 keer geretweet zover.

Protest tweet van de Dag:18 aug. 2014

Memo over de demo's van 20 september in 070

Omdat een demonstratie op 20 september niet door de Schilderswijk mag lopen van Van Aartsen, verplaatst de organisatie Pro Patria het protest tegen moslimextremisme naar de naastgelegen wijk Transvaal. IS.NL gaat op 20 september juist op het Malieveld demonstreren.

IS.NL over de demo's van 20 september:Syrieganger dood bij slag om stuwdam bij Mosul 

Met uitzondering van het nieuws dat de kalifaters 700 soenni bedoeinen hebben onthoofd omdat ze de kalief niet wilden erkennen (tweet), zijn er toch een aantal positieve ontwikkelingen te melden!
17 aug. 2014

Repo uit noord Irak over de Jazidi's 

Het defensief in Irak begint op gang te komen. RTL reporter Jaap van Deurzen heeft een korte repo over de Jazidi's, een fascinerend oervolk met wortels die teruggaan naar de eerste dagen van de menselijke beschaving. Nootje voor virulente atheisten die denken dat ieder geloof per definitie leidt tot inquisitie en massamoord: dat ligt volledig aan de inhoud zoals we hier kunnen zien! Overigens hoeft Irak bij ons niet aan te kloppen: we hebben geen helikopters of andere transportvoertuigenbeschikbaar. Die worden al ingezet bij andere brandhaarden, zoals in Mali. (Bron) Saillant detail: genocide is een juridisch begrip, en dus heeft het kabinet geen moreel oordeel. Niet iedereen is zo pOmo. Cameron waarschuwt voor een "long-term struggle against a poisonous and extremist ideology" that could potentially "target us on the streets of Britain". (Bron)Aug 17, 2014 Jaap van Deurzen is in het Iraakse Lalish, het belangrijkste heiligdom van de Jazidi's. H/t @JacquelineWxxx
Links: 'IS(IS) komt door onderdrukking!'

Nou, dat duurde niet lang! Nog geen week geleden waren we getuige van het fascinerende spektakel waarin links met zichzelf overhoop lag om een standpunt te bepalen over ISI(IS). Begrijpelijk, gezien de ongekende wreedheid waarmee de beweging zijn gezag over het kalifaat vestigt. Maar vandaag bereikt ons het nieuws dat de azijnbode van het Britse Koninkrijk een manier heeft gevonden om uit dit hachelijke dilemma te komen. En we hadden het kunnen weten! De versleten cliche van Marx dient als Haarlemmerolie voor alle ideologische catch22s. Wat blijkt? IS is een magneet voor gemarginaliseerde soenni's! Geconfronteerd met sjiietische en Westerse onderdrukking, is het volgens die verklaring heel logisch dat ze zich overgeven aan zo veel puur kwaad, dat zelfs Al Qaida ervan terugschrikt. Dit narratief heeft als nadeel dat het medemoslims erbij lapt, en dat de betrokkenheid van het Westen (inclusief de zionistische entiteit) onderbelicht blijft. Maar dat is een tweak van later zorg, wanneer dit paradigma goed en wel is gevestigd in de hoofden van linksgezinden. Lees het allemaal in The Guardian, door Hassan Hassan:
"Isis: a portrait of the menace that is sweeping my homeland The rise of Isis is rooted in a mix of politics, a Sunni sense of isolation and a shakeup in Salafist doctrine. Here, an analyst whose Syrian home has seen some of its bloodiest excesses, explains its dramatic surge". (Source)

Terwijl de Nederlandse regering rondtolt als een barometer in september, neemt de Britse PM David Cameron stevig afstand van de boys van het kalifaat ! Oh, en Al Qaida is terug!
Politieke islam heeft de gemeenteraad geinfiltreerd

Hier wat belangwekkende dienstmededelingen van de heer Khoulani van de islamistische Partij van de Eenheid (PvdE). College en raadsleden in Den Haag hebben de ISIS gereduceerd tot een klein, onbeduidend marge-issue. Maar volgens cijfers hebben we het over 100-150 man, die ook neringdoende moslims in de wijk terroriseren. Ook zij hebben recht op bescherming! Maar daar blijft het niet bij. IS-ideologen hebben de politiek geinfiltreerd, waar ze kennis krijgen van allerlei vertrouwelijke informatie. Dat is een probleem; maar het is een nog veel groter probleem dat de politiek de omvang van het probleem ontkent.


16 aug. 2014

Hoe links de radicale islam in de kaart speelt

Elsevier heeft een rapportage uit de Schilderswijk, die het beeld schetst van de andere kant. Van moslims die gevlucht zijn uit dictaturen, die nu lijden onder de ISIS fan boys (Facebook page), waartegen de politie en de politiek niet wil of durft op te treden. In het artikel wordt hun aantal op 100 geschat; volgens een buurthuis zeker 150. In de Haagsche raad hoorde je niemand die het opnam voor deze mensen. Zeker niet de Moslim Broeder van de Islam Democraten, om het over de club van Arnoud - de Partij van de Eenheid - maar niet te hebben: de leiding daar heeft zich uitgesproken voor de radicale ISIS. (Dossier politieke islam).

En zo steunen de lieve linkse mensen, die zo hun mond vol hebben over 'de gematigde islam', juist de radicalo's en laten ze diezelfde gematigden in de kou staan. Ze zeggen: islam heeft niets met de radicalen te maken, waarmee ze beide witwassen. Wat ze zouden moeten zeggen is: dit is nu de islam, kies toch voor vrijheid! Maar dat dient hun belangen niet. En zo zitten gematigden tussen een kei en een harde plaats. Ze staan onder zware druk van de radicalen om de islam juist toe te passen, terwijl ze op steun van buiten niet hoeven te rekenen. Het apaisseren van kwaad, maakt het sterker, niet zwakker. Bron: "Moslimjongeren Schilderswijk zijn radicale IS-aanhangers zat".

Lees hier hoever politici van de realiteit verwijderd zijn: bron.15 aug. 2014

Spoeddebat Haagsche gemeenteraad over de demo's in de Schilderswijk

Wat opviel in het spoeddebat in de Haagsche gemeenteraad.

 • Het ontgaat het college en de raad dat als het gezag zich terugtrekt uit een enclave, je vrijbaan geeft aan de powers that be (tweet Abou Arnoud, PvdE). 
 • Alle linkse en middenpartijen wijzen op de demo van zondag van Pro Patria (waarbij AFA als autoriteit wordt opgevoerd (bron)). In alle eerlijkheid moet gezegd worden dat tijdens die demo geen onvertogen woord is gevallen. Het ging pas verkeerd toen de ISIS fan boys zich meldden. Je kunt niet anders concluderen, dat dit wijzen op de rechts-socialisten de bedoeling heeft om de aandacht van ISIS af te leiden. De raad laat het wel uit zijn hoofd om zijn vingers te branden aan ISIS, maar dit is indirecte steun. 
 • De raad is het erover eens: ISIS is abject en heeft niets met islam te maken. Niet omdat dit feitelijk zo is, want daarvoor missen ze de kennis. Je moet het zien als een ideologische verklaring van politiek-correcte aard. Wat dit betekent voor de positie van islampartijen, als de Partij van de Eenheid en de Islam Democraten, is onhelder. 
 • Volgens de Islam Democraten heeft ISIS een mening die evenwaardig is aan alle andere meningen. Nee, 'neonazi's', PVV, Groep De Mos, Pro Patria en Israel zijn evil en buiten de morele orde. 
 • De raad zit deels op dezelfde lijn, zij het minder uitgesproken. ISIS en Pro Patria zijn beide radicaal of dus evil; alle anderen zijn "wij" en dus OK. 
 • Van Aartsen, het college, het wanbestuur en de regenteske arrogantie blijven buiten schot of worden zelfs gedekt. De verklaring van Van Aartsen was gezwam in de ruimte.
 • Het politieke debat vindt plaats in een parallel universum, gescheiden van context en realiteit. Het leidt nergens toe. Ze houden elkaar alleen bezig. 
 • Om duistere redenen wordt de reputatie van een wijk en een stad belangrijk gevonden, alsof het personen betreft. Een merkwaardig stuk animistisch collectivisme. 

Voorbeschouwing (onderaan) spoeddebat gemeenteraad 070 met burgemeester Jozias van Aartsen bij Omroep West. Live stream.


Afscheid van Yasmina met de aluhoed


Voordat we doorgaan vanavond met het spoeddebat in de Haagsche raad (bron) en de totale onkunde en arrogantie waarmee de regenten daar opereren (bron) nog even een paar postmortems en dan het finale afscheid van de ambtenaar van Justitie met de aluhoed. Livestro parst het interview met Yasmina Haifi op Radio Een, en concludeert terecht dat de journolijsters daar spectaculair (maar niet geheel onverwacht) gefaald hebben. (Bron)

Liefhebbers van politiek en filosofie kunnen deze dagen genieten van de schier bovenmenselijke struggle ter linker zijde, voor positie ten opzichte van de redeloze horden van Allah. Osama Bin Laden had al gewaarschuwd voor overstretch. Maar de kalief en zijn volgers zijn onstopbaar in hun bloeddorst en wreedheid.

Ze zijn onmogelijk te casten als underdogs of slachtoffers van de joden, van het kolonialisme, van uitsluiting, of van een fascistische godsdienst. De relatie met islam wordt al bijvoorbaat ontkend, en het enige narratief waar nog wat muziek in zit, is het blamen van Bush en de Neocons. Geen wonder dat Yasmina en types zoals zij, hun toevlucht moeten nemen tot samenzweringstheorieen die al wijdverbreid zijn ontkracht.

De kwestie Yasmina @HaifiY is nu ondergebracht in een apart live blog hier.13 aug. 2014

Haagsche regenten hebben geen mening over IS

De ISIS fan boys hebben dan misschien een PR probleem, maar wij met z'n allen hebben wellicht nog een veel groter probleem. Namelijk regenten die zo arrogant zijn, dat ze het gevoel met de realiteit kwijt zijn. En dat niet alleen: ze kennen hun plaats niet meer! In een democratie is het volk de bron van de autoriteit, en niet de bestuurders. Ook de zelfbenoemde hoeder van de persvrijheid, GeenStijls intrepid reporter, Van Leeuwen schijnt dit bewustzijn te missen. Houston, we have a problem...Aug 12, 2014 Van Leeuwen (...) reed op hoge poten naar het stadhuis van de Hofstad om verhaal te halen. (About)
11 aug. 2014

De ISIS fan boys hebben een PR probleem

Fok, gemiste kans. Maar inmiddels is er wel een PR-probleem: tegelijkertijd trots claimen dat DIT de ware islam is, en het ontkennen, is een dubbele boodschap die elkaar uitsluit. Tenzij je verwarring wil zaaien, op twee borden tegelijk speelt, of spreekt met gespleten tong...
10 aug. 2014

6 ISIS fan boys gearresteerd in 070; later maybe meer.

Laatste nieuws in de nasleep van de pseudo Voorpost demo vanmiddag in de Haagsche Schilderswijk en de daarop volgende contra-demo van de ISIS fan boys gematigde booslims.@ernstlissauer filmde zijn eigen belaging, met kapotte camera tot gevolg. Booslims: "Pak die camera, pak die camera!" (Scroll neer voor meer tweets en pics).Journalisten weer geintimideerd door ISIS in 070ISIS en anti-ISIS demonstranten slaags in 070

Vandaag werd de Mars van de Vrijheid, georganiseerd door Pro Patria, waarschijnlijk een frontgroep van Identitair (update 13/8), in de Haagsche Schilderswijk verstoord door een onaangemelde tegendemonstratie van moslims, vermoedelijk ISIS fan boys. Freelance verslaggever Frank Verhoef was ter plaatse. Hier een aantal van zijn tweets:


Het loopt uit de hand in Den Haag. Volgende artikel is van Omroep West.
De Mobiele Eenheid heeft zondag ingegrepen bij een anti-ISIS-demonstratie in de Schilderswijk in Den Haag, toen tegendemonstranten met stenen begonnen te gooien. Dat heeft de politie gemeld. Ook zouden er journalisten zouden zijn belaagd. Op de kruising Koningstraat/Hoefkade werden de anti-ISIS demonstratie omgeleid, omdat de betogers werden opgewacht door ISIS-sympathisanten. Zo’n tweehonderd ISIS-sympathisanten wilden de Mars van de Vrijheid, georganiseerd door Pro Patria, blokkeren. Om dat te voorkomen, liet de politie de ongeveer 150 anti-ISIS demonstranten hun betoging voorzetten via de Koningstraat. De Mars van de Vrijheid startte bij Den Haag Centraal en voerde richting de Schilderswijk en Transvaal. De demonstranten riepen leuzen en droegen spandoeken met zich mee, met teksten als: 'Geen jihad in de straat' en 'Wij blijven'. De stoet werd begeleid door de politie. (Bron)
Hier meer over de Mars van de Vrijheid die zo mooi begon. (Bron) Volg de tweets van freelance verslaggever Frank Verhoef @FVerhoef ter plaatse.9 aug. 2014

ISIS is er klaar voor. Jij ook? 

8 aug. 2014

VS OPENT LUCHTAANVAL OP ARTILLERIE BUITEN ERBIL, KOERDISTAN - MEER BREAKING NEWS OP POMONEWS.COM. Kaarten van kalifaat en het slagveld. Inmiddels, wie zijn de Yazidi?
VS opent luchtaanvallen op kalifaat in Irak


Obama komt in actie na genocide op minderheden in Irak!Humanitaire hulp en luchtaanvallen op IS, dat nu de Koerdische hoofdstad Arbil nadert en dit weekend ook Libanon binnenviel.  

Gisteravond heeft Obama aangekondigd dat hij "zonodig" luchtaanvallen heeft goedgekeurd en dat de US Army is begonnen met het droppen van humanitaire hulp. Hij zei dat "Amerika komt om 50.000 mensen te helpen die gestrand zijn op bergtoppen nadat ze werden gedwongen hun huizen te verlaten voor de oprukkende milities van IS". (Bron, inclusief video)
Intussen laat de generaal in de video er geen twijfel over bestaan dat de Koerdische Peshmerga geen partij is voor het kalifaat. De Koerden hadden vorige maand al bewapend moeten worden. Dit kan een kind bedenken! Schandalig!  7 aug. 2014

De VN Veiligheidsraad is momenteel bijeen voor besprekingen.

Obama wil ingrijpen in Irak. Veiligheidsraad bijeen. 

Meer over de vervolgingen en ethnische zuiveringen door het kalifaat op het Live Blog over dat onderwerp. Inmiddels is de vraag gerezen of the Westen moet ingrijpen met humanitaire hulp en luchtaanvallen. Deze genocides zijn onverdraaglijk.
De Amerikaanse president Barack Obama overweegt luchtaanvallen in Irak om de minderheden die vluchten voor de oprukkende Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS) te redden. (...) Ongeveer 50.000 Yezidi's, een religieuze minderheid in Irak, zitten door het oprukkende geweld vast op kale bergtoppen. Ze lopen daar het risico om te komen van de dorst en honger. (...) Aan de voet van de bergen wacht hen mogelijk moord en verkrachting door strijders van IS, die de Yezidi's als duivelsaanbidders zien. (...) Volgens Amerikaanse regeringsvertegenwoordigers kan "in sneltreinvaart" een knoop worden doorgehakt. Veiligheidsraad De VN-Veiligheidsraad komt donderdagavond om 23.30 (Nederlandse tijd) in een spoedzitting bijeen om de crisis in Irak te bespreken. Dat meldt het Franse persbureau AFP. De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius, riep donderdagmiddag op tot het organiseren van een spoedzitting vanwege de "terroristische dreiging". (Bron)


Kalifaters veroveren grootste christelijke stad in IrakTimmermans informeert TK vandaag over hulp aan Yezidi's

Duizenden christenen zijn op de vlucht geslagen voor de oprukkende strijders van Strijders van de Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS). De Tweede Kamer wil vóór donderdagmiddag van minister Frans Timmermans horen of er internationale actie komt voor de Yezidi's.
IS zou de stad Qaraqosh in de nacht van woensdag op donderdag hebben veroverd. De stad herbergt de grootste minderheid Christenen in Irak. Volgens een christelijke organisatie in Irak, is minstens een kwart van de christelijke inwoners van de stad en de omliggende dorpen op de vlucht geslagen. De extremisten hebben volgens de laatste berichten ook de plaatsen Maqmur en Al Quwayr in bezit genomen en komen daarmee steeds dichter bij de Koerdische hoofdstad Arbil. (...) De Yezidi's zijn gevlucht uit de Iraakse stad Sinjar en omliggende dorpen, nadat die werden veroverd door IS. Onder de Yezidi's zijn al vele doden gevallen en de overlevenden zijn uit angst de bergen in gevlucht. Daar houden ze zich schuil, maar kampen ze met een groot gebrek aan water, voedsel en medicijnen. Ze kunnen geen kant op omdat de kans groot is dat ze vermoord worden. (Bron) (Meer
 • Meer over genocides op minderheden door IS(IS) en andere jihadisten. (Bron)5 aug. 20145 aug. 2014 Een Yazidi-lid van de "Fiyan Dakheel" (Alliantie van Koerdistan) roept op om de Yazidi (Koerdische oerbevolking die IS ziet als duivelsaanbidders) te behoeden voor genocide tijdens een debat in het Iraakse parlement.


Timmermans: "Geen sprake van christenvervolging"

Het commentaar van Timmermans kan alleen verklaard worden door een ding: hij weet nog niet dat in delen van Syrie en Irak de centrale regeringen het gezag hebben verloren. Hij heeft natuurlijk niet het voordeel van de rest van ons. BuZa is aangewezen op informatie van diplomaten op de grond. Hij weet gewoon nog niet dat het kalifaat is uitgeroepen. (Bron)4 aug. 2014

Kalifaat verovert Irakese stuwdam op de Koerden

De Islamitische Staat (IS) heeft dorpen van de Yazidi (niet islamitische Koerden) in Irak veroverd. Duizenden zijn gevlucht. ISIS heeft nu de controle over Iraks grootste stuwdam, een strategische ramp. Daniel Pipes hierover (Bron)


Hey Hussein, send these guys some ammo! (Source)
Kalifaten en emiraten vermenigvuldigen zich als ratten

Kalifaten en emiraten uit de hel vermenigvuldigen zich voor onze ogen. De media kunnen het niet eens bijhouden. Maar dat komt vooral omdat ze gefixeerd zijn op Gaza en hun jodenhaat. Na het kalifaat van IS in Syrie en Irak, was de beurt aan een filiaal van Al Qaida in Benghazi, Libie. (Bron) Vlak naast IS heeft de officiele branche van AQ in Syrie, Nusra, nu een volledig shariaconform islamitisch emiraat uitgeroepen (Bron) In Irak verloopt de oorlog desastreus (zie boven).

31 juli 2014

Van Aartsen bedenkt zich: toch jodenhaat bij ISIS demo

Morgen weer een demo in 070, zondag in 020 (bron). ISIS duikt in inmiddels overal op aan de rafelranden van de islamitische wereld: er zijn ISIS franchises opgedoken in Kashmir en in het zuiden van India. Jihadliteratuur ligt gewoon bij de super. Het OM heeft twee jodenhaters opgepakt in de nasleeep van de vorige Haagsche demo. GeenStijl heeft de analyse.30 juli 2014

Van Aartsen gooit ISIS-kwestie bij OM over de heg

Het College van B&W heeft vandaag geantwoord op de vragen van de PVV (in de PDF). Van Aartsen heeft de Middellandse Zee aan de kuiten en laat zich niet horen. Maar in de brief wordt zijn straatje schoongeveegd en wordt de zaak bij het O.M. over de heg gegooid. In het bijzonder flauw, is hoe het punt van de overschreden grenzen wordt gepareerd. Het is evident dat Van Aartsen het over juridische grenzen had; nu is daar 'morele grenzen' van gemaakt. Bah!


Oh ja, en dan nog even dit over onze hypocriete regenten:28 juli 2014

Mars door Schilderswijk tegen ISIS en Van Aartsen

Jammer dat de slapende meerderheid vrijheid laat kapen door een nationalistische organisatie. Een bericht in het AD noemt Pro Patria een nieuwe groep, die waarschijnlijk niets te maken heeft met de Leidsche studentenvereniging. Abou Arnoud heeft zijn opinie uiteraard al klaar. Dat is natuurlijk een gotspe, komend van iemand die in bed ligt met de Saoedische terreurmeesters en uitkomt ter verdediging van het ultieme kwaad dat een spoor van dood en verderf door het Midden Oosten trekt.
Uit woede over recente uitingen van moslimradicalisme en anti-semitisme in de stad organiseert een groep Hagenaars een protestmars door de Schilderswijk. Hagenaar Patrick Schouten ergert zich al weken kapot. Aan mannen die in de stad openlijk hun steun betuigden aan de radicaal islamitische organisatie ISIS (tegenwoordig IS). Aan mannen die met bedekte gezichten wapperden met islamitische vlaggen, ongelovigen als 'de vijand' bestempelden en 'dood aan de Joden' riepen. (Bron)
28 juli 2014

Bestrijden van jodenhaat alleen is niet meer genoeg

Links en rechts moeten samen strijden tegen de islamitische jodenhaat, vindt Afshin Ellian. Een goed voornemen, ware het niet dat het te laat is voor het plakken van pleisters. In het artikel noemt Ellian een bron van de jodenhaat, maar er zijn er veel meer. In deze eye-opener geeft Bill Warner een veel fundamentelere wortel. Islam is een politieke ideologie in de vorm van een religie. Tot de vorige eeuw had iedere ideologie een religieuze vorm, omdat secularisme simpelweg niet bestond. Zelfs nazisme en socialisme zijn in de grond pseudo-religies. Wat er meer toe doet dan de vorm, is het wereld- en mensbeeld dat geboden wordt. Voor rede is de bron van kennis van belang en voor daden moeten we zijn bij het ethische programma. Bill Warner maakt duidelijk dat de politieke ideologie van de islam gekoppeld is aan bestaande theologie, namelijk het Oude Testament, zij het met een geheel eigen versie. Het is, met andere woorden, een corruptie. Joden hadden vanzelfsprekend een grondige kennis van de oorspronkelijke theologie. Ergo, joden hadden de macht Mohammed te ontmaskeren als een oplichter. Dat maakt ze tot een existentiele vijand. Jodenhaat is daarmee een integraal onderdeel van islam. Je kunt de twee niet scheiden. Nazitheorie zouden we vandaag massaal verwerpen als evil; waarom dan islam niet? Lees vandaag de tweets goed!Corruptie bij de politie

We moeten normaals terugkomen op de ISIS demo van afgelopen donderdag in de Haagsche Schilderswijk (scoll neer naar logs op 24 en 25 juli). Daar waren maar zes politiemensen bij aanwezig, waarschijnlijk uit overweging om 'niet te provoceren'. Naar nu blijkt heeft een van de agenten nagelaten de wet te handhaven. Corruptie vindt zijn weg naar de sterke arm met het geweldsmonopolie. Hier is natuurlijk ook al lang en breed voor gewaarschuwd. @BPSchut zegt dit daarover:
Er zou een Arabisch sprekende agent bij de pro-ISIS demo aanwezig zijn geweest, maar die had niets gehoord dat niet door de beugel kon, liet Van Aartsen weten. Dat betekent dat deze man of doof of zelfs een Jodenhater is, want de antisemitische leuzen in het Arabisch logen er niet om. Niet dat je een vertaler nodig had, alle aanwezige journalisten noteerden “dood aan de Joden”, in perfect Nederlands en uit tientallen kelen gescandeerd, maar de agenten van de brave Jozias hoorden natuurlijk niets. (Bron)


27 juli 2014

Van Aartsen van Den Haag is een morele lafaard

De ongerustheid en verontwaardiging over de houding van burgemeester Van Aartsen van Den Haag en zijn woordvoerders is voorlopig nog niet over. Een bestuurder die vindt dat de aanhangers van ISIS gelijkwaardige burgers zijn met 'een mening' begrijpt niets over de aard van dat kwaad, dat iedereen met eigen ogen kan zien, als je tenminste onafhankelijke nieuwsbronnen raadpleegt. Wie deze vid nog eens terugkijkt valt misschien op waar het ze om gaat: niet de veiligheid van burgers, of het handhaven van de wet, maar rust. En dat is precies het probleem. De regenten kijken met een neutrale blik neer op de arena zonder een moreel oordeel te vellen. Ze zien gelijkwaardige burgers met gelijke rechten. En als rust de standaard is, dan kan het dus gebeuren dat je @ANanninga in de slammerd gooit in plaats van de bedreigers. Dat niet alles klopt aan die redenering blijkt als de wet selectief wordt toegepast. Een protest van de PVV krijgt geen vergunning wegens gevaar voor de openbare orde, demonstrerende bejaarden worden in een bus geramd en afgevoerd, iemand met de vlag van Papoea overschrijdt een grens; maar met een politiek-religieuse ideologie van jodenhaat is niks mis. Als de regenten risicoloos kunnen handhaven zijn ze streng, maar zodra de kans op 'onrust' toeneemt, sturen ze 6 man politie om vooral geen aanstoot te geven aan de wannabe koppensnellers. Ze handelen dus uit morele lafheid.26 juli 2014

Steun voor de Koerdische anti ISIS demo

Anders dan Van Aartsen, weten de Koerden in de praktijk wat het regime van het kalifaat behelst. Vandaag bereikte ons het bericht dat een gewapend squad van de zedenpolitie, bestaande uit uitsluitend islamitische feeksen, meisjes en vrouwen belaagd:
The armed women have reportedly detained and whipped individuals for wearing veils that are too thin, wearing hair clips under veils, walking alone and exposing too much of their face, a local activist named Abu al-Hamza told the news organization Syria Deeply. (Bron
De anti ISIS demo van de Koerden verdienen dus alle steun. Oh, en vergeet niet de hasjtak #WegMetVanAartsen te gebruiken en de petitie te tekenen (scroll stukkie neer).
25 juli 2014


EIS HET VERTREK VAN HAAGSCHE DHIMMI BURGEMEESTER VAN AARTSEN!


UPDATE:ISIS aanhangers bewijzen het: niet iedereen is gelijk

Deze man heeft dezelfde rechten als iedere andere belastingbetalende ingezete van Nederland. Maar is hij dat waard? Alleen een moreel verdwaasde zal die vraag positief beantwoorden. Misschien is er iets mis met het beginsel van de liberaal-democratie, dat op geen enkele manier onderscheid maakt waar die wel degelijk bestaat. Een koppensneller, klittensnijder en genocidebedrijver is niet gelijkwaardig aan een wetenschapper of de uitvinder van aspirine (of zelfs een ambtenaar). Misschien zouden paspoorten en burgerrechten verleend moeten worden op basis van verdienste, niet enkel en alleen om de reden dat men zich op Nederlands grondgebied bevindt. Overigens zijn burgerrechten iets anders dan mensenrechten.
Dit nog even over de demo van gisteren waarbij journo's werden bedreigd en @ANanninga een politiebureau in moest vluchten om het vege lijf te redden:
"Vrijdag werd bekend dat het Openbaar Ministerie gaat onderzoeken of er strafbare feiten zijn gepleegd tijdens de demonstratie van donderdagavond. Het OM gaat ondermeer de teksten bekijken die werden geroepen. Burgemeester Van Aartsen liet eerder al weten dat er volgens hem geen grenzen zijn overschreden tijdens het protest". 
(Bron) Persbericht OM: klopt geen hout van (Bron) (getuige Bart Schut) (getuige Verhoef) (pics) (video met interviews en commentaar)24 juli 2014


Anti-Gaza ISIS demo op donderdag 24 juli op de Hoefkade in Haagsche Schilderswijk die bol stond van de jodenhaat, en waarbij journalisten werden belaagd.


ISIS lynchmob bedreigt pers in 070 tijdens Gaza DemoPers geintimideerd tijdens ISIS Gaza Demo in 070

Het is duidelijk dat dit land geen enkele verdediging heeft tegen het kwaad. Deze mensen, die onze cultuur, onze waarden en onze fundamenten aanvallen, hebben dezelfde burgerrechten als jij en ik vanwege die cultuur, die waarden en fundamenten. En de burgemeester van 070, Jozias van Aartsen is een lafaard die ter verdediging zelfs geen beroep op de openbare orde durft te doen. ISIS in Mosul pleegt genocide op de christelijke bevolking en heeft volgens de VN, besnijdenis aangekondigd voor alle vruchtbare vrouwen. Tot zover de mythe dat dit een Noord-Afrikaans cultuurdingetje zou zijn. Als je niet beseft, dat dit op alle vlakken een frontale aanval is, is er geen hoop meer voor je. Een cultuur die zich niet kan verdedigen tegen een aanval is ten dede opgeschreven. Nu wordt de vrije pers bedreigd. Met andere woorden, binnenkort weet je het pas als ze door de straat marcheren. Van Aartsen staat erbij en kijkt. Hij kan niets bedenken om deze demo te verbieden. Misschien maar goed ook: nu zijn ze zichtbaar.


UPDATE:4 juli 2014Demo van ISIS aanhangers in de Haagse Schilderswijk, huis van de Sharia Driehoek, op vrijdag 4 juli jl.


In Den Haag kunnen alleen kaffirs haatzaaien

Als het om de islam gaat is kennelijk niets hatelijk genoeg om je over op te winden. Tijdens de raadsvergadering vandaag in Den Haag kon burgemeester Van Aarsten dan ook niets verzinnen om de demo van ISIS-aanhangers tegen te houden. Zelfs veiligheid en de openbare orde waren kennelijk niet in het geding met dood aan de joden, dood aan de Amerikanen, dood aan de ongelovige honden (geschokte rapportage uit de VS). De malle notie dat alleen blanken racistisch kunnen zijn heeft nu een islamitisch equivalent: alleen kaffers kunnen haatzaaien. En we hebben verslag van het overleg in de wakkere @GemeenteDelft van een aantal burgemeesters uit Nederland en Belgie met de anti-terreurcoordinator.8 juli 2014

CU-SGP eist uitleg over Haagse ISIS demo

Dat er afgelopen vrijdsag 4 juli een demo in Den Haag geweest was, werd wel duidelijk op de twitterse ladders. Maar naar nu blijkt had burgemeester Van Aartsen netjes toestemming verleend aan deze orgie van haat. Het siert de fractie van de CU-SGP dat ze er laaiend over zijn. De rest van de laffe dhimmi's zwijgt. Dood aan de joden, dood aan de Amerikanen, dood aan de ongelovigen, als het om de islam gaat is niets hatelijk genoeg om je over op te winden.

In de Haagse Schilderswijk heeft vrijdagmiddag een groep radicale moslims gedemonstreerd voor de vrijlating van Oussama C., alias Abou Yazeed, en andere 'moslimgevangenen'. De demonstranten toonden onder meer de 'tawheed' vlag, die ook wordt gebruikt door strijders van de islamitische terreurorganisatie IS (Islamic State, voorheen ISIS). C. zit vast op verdenking van het ronselen voor de gewapende strijd in Syrië. Zijn voorarrest is vorige week verlengd. Op de bijeenkomst in de Schilderswijk sprak onder anderen Azzedine C., beter bekend als Abou Moussa. Tegen hem is aangifte gedaan voor het ronselen van jihadstrijders. Volgens de NOS is de Haagse politie tien ronselaars op het spoor. De AIVD noemde de dreiging van teruggekeerde jihadisten deze week groter dan ooit. De meeste demonstranten op het Hobbemaplein wilden vrijdagmiddag anoniem blijven. In september vorig jaar zwaaiden moslims uit dezelfde kringen ook al met de omstreden vlag. Volgens de politie was de demonstratie in de Haagse Schilderswijk aangemeld en heeft burgemeester Jozias van Aartsen toestemming verleend. (Bron)7 juli 2014

Radeloze burgemeesters voeren overleg over jihadi's

De burgemeesters van Den Haag, Zoetermeer, Delft, Leiden, Rotterdam, Amsterdam, Arnhem en een nog onbekende stad komen dinsdagavond bijeen voor topoverleg over jihadstrijders. Namens België is in elk geval de burgemeester van Antwerpen uitgenodigd. Naar schatting gaat het om zo'n 750 personen. Ongeveer een kwart van de naar schatting drieduizend jihadstrijders die richting Syrië afreisden, is inmiddels weer terug. 'Dan moet je dus in de orde van grootte van 750 denken', becijfert AIVD-baas Rob Bertholee in een gesprek met het AD. (Bron)
6 juli 2014

Regenten zijn mede-verantwoordelijk voor jihadisme

De maatregelen die EU-breed worden genomen om ons veilig te stellen tegen jihadisten zullen niet werken, omdat ze dat niet kunnen. Middelen als geld, monitoren en ja, deradicaliseringsprogramma's (LOL) kun je slechts tegemoet treden met bittere hoon! Het is niet alleen duur, het kijken naar jihadisten en zorgen dat ze hier blijven en vooral niet naar Syrie of Irak vertrekken, doet niets qua binnenlandse veiligheid. Sterker nog, het wordt hier steeds gevaarlijker. Als je mensen die overtuigd zijn van de supremacy van het wereldkalifaat verhindert af te reizen, is de kans groot dat ze dan hier maar beginnen. (...) In deze tijd, waarin informatie wijdverbreid, 24/7 beschikbaar is, is "Wir haben es nicht gewusst" geen geldige legitimatie meer. Het is bijzonder kwalijk wat hier gebeurd. Wie klaagt de gemeente Delft aan? Die kreeg informatie over radicalisering van de plaatselijke moskee, maar "wist niet dat het een probleem was" (bron). Dit is lachwekkend, maar het is ook criminele nalatigheid. (Bron)5 juli 2014

BREEK! EERSTE VIDEO VAN DE KALIEF VAN IS

Bij die eerste foto van de Kalief van de Islamitische Staat hoort een eerste video. Het is een sinister document, waarin hij alle moslims oproept hem te gehoorzamen. Al Baghdadi haatpreekt met een zwarte vlag vanaf de kansel van een moskee in de Iraakse stad Mosul. De video werd tegelijk op twee websites gelanceerd waarvan bekend is dat ze gebruikt worden door leden van ISIS. Ze hebben Al Baghdadi tot leider uitgeroep van de IS en noemen hem kalief Ibrahim. Hij zegt tegen de verzamelde groep: "Gehoorzaam mij voor zover ik Allah gehoorzaam". (Bron)

Update:"De mujahidin zijn na jaren jihad beloond met de overwinning door Allah; zij hebben hun doel kunnen bereiken, hebben het kalifaat uitgeroepen en de imam gekozen", zegt Al Baghdadi in de video. 


4 juli 2014

We zijn gered! Jihadgang wordt EU-wijd aangepakt

Nee, nu zijn we uit de brand! Regeringen gaan de jihadgang Europabreed aanpakken met beproefde linkse middelen die nog nooit geholpen hebben en dat ook niet kunnen, omdat ze de kern van het probleem niet raken: geld, monitoren en ja, daar komt ie...deradicaliseringsprogramma's! LOL

   


Ik ben met Maiwand! Dit moeten we aanmoedigen.

Intussen in de Haagsche Schilderswijk, thuis van de  Sharia Driehoek...1 juli 2014

'Goede moslims' schamen zich niet voor ISIS

Ad hoc uitlatingen in de pers gedurende de laatste dagen van allerlei partijen zijn bijzonder instructief. AIVD-baas Rob Bertholee noemt de openheid waarmee extremistische moslims bij demonstraties en op internet hun steun aan ISIS tentoonspreiden, 'schaamteloos'. Het is schokkend dat de AIVD-baas niet weet dat deze moslims niets hebben om zich voor te schamen! Integendeel. Zoals we in het vorige log lazen, zijn dit 'goede moslims' die hun godsdienstige plicht doen. De AIVD heeft de ethiek nog niet helemaal door. Vervelend, als je de waakhond bent.


Ook instructief is Okay Pala, voorman van Hizb ut Tahrir Nederland, onderdeel van een internationale beweging die de islamitische staat nastreeft. '(...) uiteindelijk wil iedere moslim geregeerd worden volgens de regels van de sharia.' En dat is precies waarom islam en de liberale democratie niet te combineren zijn. Natuurlijk kun je stemmen over zaken of over benoemingen zoals in Iran, maar dat is niet waar de liberale democratie over gaat. Centraal daarin staat de rechtstaat, waarbij burgers zich ondergeschikt maken aan seculiere wetten. Dat is niet te rijmen met de wetten van Allah.

"Een bijkomend probleem is volgens Bertholee dat de moslimgemeenschap als geheel nauwelijks tegengas geeft. Volgens de AIVD zijn de tegengeluiden 'verstomd'. Voorheen diende de orthodoxe stroming binnen de islam als een dempende factor, maar nu prediken steeds meer jonge radicale imams geweld". Dat is niet vreemd als de dreiging met moord en doodslag boven de markt hangt. De waarheid is dat er nooit veel tegengeluid geweest is. Ondanks alle culturele verschillen hebben de meeste moslims de ethiek van het collectief: trouw aan de oemah komt eerst, daarna misschien iets anders.

"Maar ook de overheid heeft de afgelopen jaren te weinig prioriteit gegeven aan het tegengaan van jihadistische krachten, zo stelt de AIVD". We zeiden het al in het vorige log: de tijd van apaisseren is over. We zullen een voorbeeld moeten nemen aan Egypte, Jordanie en andere landen die al jaren met wisselend succes kampen met deze terreur: keiharde repressie en die paren aan de juiste maatregelen. (Bron)'Deltaplan tegen jihad komt te laat'

In het log van gisteren hoorden we hoe de AIVD in niet mis te verstane bewoordingen aan de bel trok. Dit soort termen hadden we nog nooit gehoord van de dienst. Maar wie zijn kop niet in het zand steekt en bereid is in actie te komen tegen een op termijn onhoudbare situatie, is minder verbaasd. We hebben tot op heden een doctrine gevolgd die nu niet meer houdbaar is: oorlog tegen Al Qaida en het apaisseren van inheemse moslims. Het apaisseren van fascisten leidt tot meer fascisten. Geert Wilders legt het nog maar eens uit in een artikel in de Volkskrant: 'Pak de islamitische terroristen en hun sponsors aan, nu!'
(...) het Nederlandse politieke establishment deed niets. Ze hebben 13 jaar lang de politiek-correcte kop in het zand gestoken. Pim Fortuyn werd vermoord. Theo van Gogh werd vermoord. Er volgden islamitische terreuraanslagen in Londen, Madrid, Bombay, Moskou, Nairobi, maar het laffe beleid werd voortgezet. De regenten in Den Haag sloten de ogen voor de barbaarse ideologie die vandaag de terreur wereldwijd voedt: de islam.
(Bron)

Steeds meer 'goede moslima's' geronseld voor jihad

"Een vijftienjarig meisje uit Hilversum is door terroristen geronseld voor de jihad in Syrië. Moezdalifa el Adoui werd onderschept op de luchthaven van Düsseldorf". Een paar dingen vallen op, onder andere de verslaggevening.

Ten eerste wordt het woord 'ronselen' gebruikt. Dat is een passief werkwoord. Het lijdend voorwerp wordt geronseld, alsof ze daar zelf onschuldig aan zijn. Het racisme van de verminderde verantwoordelijkheid is vaak van toepassing op moslims. Blijkbaar zijn het geen mensen met een vrije wil. "Volgens voorzitter Abou Dhar van de Hilversumse stichting World Wide Relief worden steeds meer jonge Nederlandse meisjes 'gebrainwasht'". Wanneer worden moslims eindelijk eens voor vol aangezien? Elsevier vervolgt:

"Volgens directeur Erna van Dijk van de Gooise Praktijkschool waar het meisje onderwijs volgt, was ze van plan om te trouwen en 'als goede moslima' mee te doen aan de strijd in Syrië en Irak".
Waarmee is aangetoond dat in ieder geval jihadisten de strijd als een heilige plicht zien. Maar dat kan iedereen ook gewoon in de koran lezen. In zoverre wijkt de ethiek toch wel erg af van het Nieuwe Testament. (Bron)


30 juni 2014ISIS heeft het kalifaat uitgeroepen in veroverd gebied in Syrie en Irak en heeft de naam IS aangenomen: Islamitische Staat.

'Dreiging jihadisten groter dan ooit'

Nederland begint langzaam wakker te worden voor de dreiging die er uitgaat van het gifconcentraat dat er is ontstaan in het Midden Oosten. Behalve een confrontatie met joden, christenen, shia's en andere afvallige vormen van islam, dreigt er nu ook een inter-soennitische broederoorlog. Er zijn nu al soenni's die zich tegenstander hebben verklaard van het uitgevaardigde kalifaat, niet uit principe maar vanwege technische details (zie de tweets van Maiwand). We kunnen er niet vanuit gaan dat dit kwaad geconcentreerd blijft in Syrie en Irak. Het is onvermijdelijk dat dit zijn repercussies krijgt in het Westen.
29 juni 2014

ISIS roept kalifaat uit, een oorlogsverklaring aan het Westen, Al Qaida en alle moslims die erkenning weigeren

(...) Professor Peter Neumann van het International Centre for the Study of Radicalisation van King's College Londen, heeft gezegd dat het belang van de verklaring vandaag niet moet worden onderschat. "Het is een oorlogsverklaring, niet alleen aan het westen, maar aan alle landen die de strijd aangaan met ISIS, maar vooral ook aaan Al Qaida. ISIS ziet zichzelf als de legitieme leider van de beweging en ze verwachten dat iedereen ze nu volgt. Voor ideologische jihadisten is het kalifaat het ultieme doel, en ISIS heeft in hun ogen dat doel het dichtst bereikt. Daarom verwachten ze dat iedereen ISIS nu trouw zal zweren. Dit zou het einde kunnen betekenen van Al Qaida. Het ligt eraan hoe ze zullen reageren. Tenzij ze besluiten te vechten, is dit het einde van de erfenis van bin Laden". 


ISIS kruisigt 9 man, roept kalifaat uit
28 juni 2014

ISIS vernietigt onislamitisch cultuurgoed Irak

Voor westerlingen zijn moraal, religie, cultuur, oorlog, bestuur, politiek en recht verschillende categorieen die we terwille van de vrijheid liefst zoveel mogelijk van elkaar scheiden. Islam kent deze machtenscheidingen niet. Het kalifaat brengt ze samen in een allesomvattend concept van islamitisch imperialisme. Vandaag een kijkje hoe na de boeddha's van Bamian in Afghanistan, het on-islamitische cultuurgoed van Irak wordt vertrapt door de horden van ISIS.24 juni 2014

Ontmoet onze bondgenoten van het Vrije Syrische Leger, nauwelijks te onderscheiden van hun islamitische broeders van ISIS en Al Nusra, met wie ze vechten tegen Bashar Assad en andersdenkende minderheden. Terug de grens over met Irak smeden ze hun veroveringen aaneen in het kalifaat van Irak en Sham *


Binnenkort online! Oh Oh Aleppo "de Spookstad", mini-doc over de Nederlandse Mujahideen/Murabiteen in de spookstad Aleppo. Shaam al Malaahim YT Kanaal"Fighting Journalists presenteert u: Op ribaat met de NL Mujahideen: Oh, Oh, Aleppo "De Spookstad". Een reportage door en over de NL Mujahideen tijdens hun Ribaat (Territoriumbewaking) in de verlaten stad, Aleppo".

Oh oh Aleppo "De Spookstad", deel I (jihaddocu)

Deel 1 van de beloofde jihaddocu Oh Oh Aleppo is uit! Omdat journalisten in hun ogen alleen maar 'leugens' verkondigen, hebben de Nederlandse jihadisten in Aleppo zelf maar de camera in de hand genomen. Tja, vertel ons wat! De video doet een beroep op de hearts and minds en is bedoeld om zieltjes in het westen te winnen. Een Engelse video speelde vooral in op de angst voor de dood, maar deze kaasjihadisten hebben een moreel verhaal. Ze zijn edele moslims die hun plicht doen jegens hun onderdrukte broeders in Syrie (en Irak), maar ook voor deze Nederlandse jihadisten, net als de ISIS-terroristen, is het stichten van een kalifaat het voornaamste doel. De 'bevrijding' is maar een legitimatie die het bloedbad moet dekken. Dat kan ook niet anders, want de afgelopen halve eeuw dat Assad Sr en Jr hun volk onderdrukten, hoorde je ze niet. De hele exercitie ademt hypocrisie.


23 juni 2014

Israel voert luchtaanvallen uit op doelen in Syrië

Israel begrijpt de mentaliteit in het Midden Oosten. Je vraagt ze niet vriendelijk zich te gedragen, en beloont geweld niet met onderhandelingen. Je maakt het duur, je maakt de prijs van geweld zo hoog mogelijk.22 juni 2014

Volgens minister Timmermans zijn er 30 jihadgangers uit Syrie gerepatrieerd. Abou Arnoud is het oneens met dit aantal. Blijkbaar zijn er enkelen aan de aandacht van de wakkere dienst ontglipt. De AIVD behoeft trouwens forse uitbreiding als de regering volhardt in het absurde, arbeidsintensieve beleid om alle teruggekeerde jihadi's permanent te schaduwen.
ISIS jihadi roept op tot moord op Britse burgers

De bekende contra-jihadist van het eerste uur en islamkenner Robert Spencer schrijft het volgende op een blog van Pajamas Media:

De ISIS heeft niet alleen plannen met Syrie en Irak. De terreurgroep heeft ook kaarten gepubliceerd van een islamitische staat waarbij ook Koeweit, Jordanie, Libanon, Cyprus, delen van Turkije en (natuurlijk) Israel ingelijfd zijn. Maar daar blijft het niet bij. Het is duidelijk dat ISIS waarschijnlijk eerder vroeger dan later aanslagen voorbereid in de VS.ISIS jihadi uit het VK roept op om Britse burgers aan te vallen uit wraak voor de moord op een moslima (Bron)

Affelopen woensdag sprak een jihadist die zich Abu Rashash Britani noemt, en afkomstig is uit het VK en thans op jihad is bij ISIS, zijn afschuw uit over de moord op een moslima in het VK, Nahid Almanea. Britani rantte: “Het loopt uit de hand met die kaffirs, ze durven een moslima aan te raken. Ik roep de broeders op om een mes op te nemen en te doden als in Colchester. Moslimzuster gedood door een kaffir in het VK. (...) Waar is de verontwaardiging in de media? oh yeah ze was een moslim.” In de VS roepen groepen als het aan Hamas gelieerde CAIR en het Alwaleed bin Talal Center for Muslim-Christian Understanding van de Georgetown University energiek op om de mythe te verspreiden dat moslims structureel het slachtoffer zijn van islamofobische discriminatie, pesterijen en aanvallen. Hoe lang zou het duren voor er hier ook zulke oproepen worden gedaan? (Bron)
In bloed gedrenkte ontkenning van islam-apologeten

De realiteit ontkennen die van je beeldbuis afspat is cheap. Zolang de boys van ISIS geen spoor van moord en doodslag door Nederland trekken, blijven islam-apologeten ontkennen dat er een probleem is dat inherent is aan de islam. Tot die tijd kunnen ze ontkennen, en na die tijd is het te laat. Met hun stilzwijgende of actieve steun voor deze suprematistische ideologie zijn ze nu al mede aansprakelijk voor de grootste onderdrukking sinds hun geestverwanten van het totalitair socialisme hele naties onderwierpen aan experimenten in grandioos altruisme. Het Midden-Oosten is nagenoeg gezuiverd van joden en christenen. Koerden, Assyriers en iedereen die de oorspronkelijke islam verwerpt, zijn nu aan de beurt. The beat goes on...

21 juni 2014


Repressie alleen is geen middel tegen ISIS 

Wie dacht dat het spoor van moord, brandschatting en plunder door ISIS hardnekkige islam-apologeten tot inkeer zou brengen, rekent niet met de realiteitsresistentie van de pomomensch. In regeringskringen schijnt de ernst van de realiteit hier en daar wel te zijn doorgedrongen, maar men grijpt dan weer meteen naar de verkeerde middelen. Zoals het sluiten van de site De Ware Religie en het vervolgen van iemand die handelt in Mein Kampf (bron). Hoewel kille repressie zeker ook moet, moeten we zeker ook reeel blijven. Je kunt denken en uitingen van denken niet stoppen. Praktisch is het ook zo dat als je een site sluit, er twee nieuwe verschijnen. Anderzijds heeft de postmoderne rechtsopvatting, actief en passief kiesrecht en het recht van vergadering absoluut verklaard. Deze gevaarlijke gekken mogen dus gewoon demonstreren en een politieke partij beginnen en steunen. De positie van moslimactivisten zelf wordt gekenmerkt door islamitische dupliciteit. Abou Armoud stelt zich op het standpunt dat de uitlatingen van Khoulani op persoonlijke titel zijn gedaan, maar vertelt vervolgens niet wat zijn eigen standpunt is, of dat van de partij (PvdE). Zijn kritiek op de pers blijft bij inhoudsloze platitudes over 'gebrek aan nuance'. Maiwand hierboven roept "bangmakerij, niks aan de hand, de een z'n koppensneller is de ander z'n vrijheidsstrijder", zoiets.


Graffiti in Syrie in vautloos Nederlandsch

Het is een troost dat de inspanningen om booslims te integreren niet helemaal voor noppes zijn geweest!19 juni 2014PVV presenteert 10 punten tegen jihadgangers

De PVV heeft een to do list gepresenteerd met maatregelen om de rechtstaat en haar burgers te beschermen tegen terugkerende jihadi's uit Syrie en Irak. Het is evengoed een schande dat westerse leiders een ongekwalificeerde veroordeling van ISIS niet durven uitspreken. Ze zijn mede verantwoordelijk voor de gevolgen.
Terroristen met Nederlandse paspoorten, vaak van Marokkaanse afkomst, zaaien dood en terreur in Syrië en Irak. Er moet onmiddellijk ingegrepen worden om te beletten dat deze misdadigers straks hun gruweldaden in Nederland herhalen. De Partij voor de Vrijheid stelt tien concrete maatregelen voor om Nederland te beschermen, waaronder een automatisch verlies van de Nederlandse nationaliteit voor Syriëgangers, harde aanpak van steunverleners, het verbreken van de diplomatieke banden met landen die de terreur steunen, etc. Geert Wilders: 
"Terroristen die dood en verderf zaaien in Syrië en Irak mogen nooit de kans krijgen om in Nederland hetzelfde te doen. Deze islamitische misdadigers zijn een gevaar voor onze samenleving. Dit kwaad moet keihard worden aangepakt." 
Klik hier om het 10-puntenplan te lezen (Bron) (Source)
Het plan van Wilders concentreert zich op soeni islam met de jihadisten van ISIS in de voorhoede. Maar de tegenhanger, Iran en sjia islam is minstens zo erg. Een plan hoe Iran moet worden aangepakt laat nog op zich wachten. Een andere strategie is vereist.

ISIS brengt Iraakse loyalisten op. 


Khoulani (PvdE): "Leve ISIS en in shaa Allah op naar Bagdad"

Een korte duiding van de juridische verklaring van minister Opstelten aan de Tweede Kamer (bron) is de volgende: sympathiseren mag (want geen gedachtenpolitie in Nederland); deelnemen aan de terroristische organisatie mag niet, noch het oproepen om deel te nemen. Tot zover lopen de juridische en de morele lezing synchroon. De discrepantie zit op precies dezelfde plaats waar het ook mis ging met de lobby van pedoclub Martijn. Het secondaire (positieve) recht op vergadering. Het is geen recht in de zin van Natuurrecht, maar een privilege van de staat. Hoe kunnen clubs die inherent de primaire grondrechten van anderen frontaal aanvallen, een secondair recht uitoefenen? Het is een weeffout in de postmoderne rechtsopvatting. Een rechtsstaat moet per definitie zichzelf en haar inwoners kunnen verdedigen. In de postmoderne opvatting moet de rechtsstaat zelfmoord plegen en kan ze haar burgers niet beschermen. Gewoon een filosofische denkfout. Dat komt ervan als je communisten je grondwet laat schrijven. We modderen voort hiermee, maar we komen er nog eens flink door in de problemen!


Het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani spreekt zijn steun uit voor de terreurorganisatie ISIS. ‘Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken’, schrijft de fractievoorzitter van de Partij van de Eenheid op Facebook. (Bron) Aboe Arnoud doet ook een duit in het zakje: "de berichtgeving is eenzijdig". Of het interview met Khoulani een verklaring is namens ISIS komt niet uit de verf. Omroep West is voor vrijheid van meningsuiting en sluit daarom het commentaar.
18 juni 2013

Onthoofden en lichamen aan honden voeren

Een Syrier wordt onthoofd door jihadisten met Vlaamse tongval. Hier met commentaar van een goedgeinformeerde vader van een bekeerde fritesmujahideen

Shock, want sinds wanneer zijn Belgen daartoe instaat? De MinBiZa Joëlle Milquet onderzoekt of er banden zijn met Sharia4Belgium. Gewoon doorgaan met het verwarren van oorlogvoering en criminaliteit!

De video werd op een website gepost met de tekst dat de daders leden zijn van het Vrije Syrische Leger (FSA). Voordat de daders de man, die op de grond ligt, met een bot mes onthoofden, valt te horen dat ze "draai hem om, draai hem om" en "op zijn buik" roepen. Meer.. ]

Stuur er vredestroepen opaf en bewapen dat tuig! Geef ze belastinggeld, wapens, trainers en het bloed van onze jongens! Dit slachtoffer was een sjiiet. Het volgende slachtoffer zou een christen zijn, je weet wel, dat ras dat in moslimslanden wordt gegenocideerd. Dat gaat crescendo na de democratische legitimatie, de zgn. Arab Spring!

Je kunt zo'n moordpartij ook feestelijk afsluiten met een viering en de restanten aan de honden voeren. De onvolprezen Daily Mail heeft de details: de naam van het slachtoffer was Christian Andrei Arbashe, leeftijd 38 en taxichauffeur, gekidnapped en onthoofd door rebellen in het dorp Ras Al-Ayn op de grens met Turkije, volgens een non, die zegt dat het Westen de gruwelen negeert.

Zou het? Moslims zijn toch niet in staat tot kwaad? De non zei dat het hoofdloze lichaam van de man was gevonden langs de kant van weg, waar de honden zich aan hem tegoed deden. Hij was getrouwd en zou vader worden. Zuster Agnes-Mariam de la Croix zei: "Zijn enige misdaad was kritiek op de rebellen, dat ze zich gedragen als bandieten, en dat zijn het".

Zuster Agnes-Miriam is moeder-overste van een klooster dat is gelegen tussen Damascus en Homs. Ze veroordeelt het westen voor de ondersteuning die ze geven aan de rebellen ondanks het stijgende aantal gevallen van rechtenschendingen.  Moord, ontvoering, verkrachtingen en diefstal zijn aan de orde van de dag, zei ze.

"De vrije, democratische wereld ondersteunt extremisten", zei de zuster vanuit Libanon, waar ze naartoe is gevlucht. "Ze willen sharia invoeren en er een islamitische staat van maken. Lees hier de onbewerkte en onverkorte versie van het interview met de Nederlandse jihadstrijders hierover in VK van afgelopen zaterdag.

Er zijn steeds meer rapporten over gruwelijkheden. Een van de meest effectieve groepen is Jabat Al-Nusra, verwant aan Al Qaida. De leider, Al Zawahiri verbood recentelijk de fusie van Nusra met Al Qaida in Iraq. De opstand tegen Bashar Assad is sectarisch geworden en minderheidsgroepen zoals de christenen betalen de prijs. Er wonen langer christenen in het gebied dan moslims.

De rebellen vielen het dorp van de taxichauffeur vorige maand aan. Ze gingen de christelijke wijk in dreven de bewoners de nacht in: 200 mensen stonden op straat. "Mensen zijn doodsbang, zegt zuster Agnes-Miriam. Overal zijn doodseskaders, ze ontvoeren mensen voor losgeld of vermoorden ze. Militanten dragen zwarte bandanas van Al Qaida en ze bezetten recentelijk het klooster van de zuster.

Zo'n 300,000 christenen zijn nu al van huis en haard verdreven. Velen zijn over de grens gevlucht uit vrees dat er niemand over zal blijven van de christelijke bevolking in het Midden Oosten, de geboorteplaats van het christendom. En dat alles ondersteunt met ons belastinggeld en de onwetendheid dat we hen voor onze vrijheid en beschaving schatplichtig zijn.

In het interview in De Volkskrant maken de patatmujahideen er geen geheim van wie de volgende is: na Syrie gaan ze Israel bevrijden. Ook de joden zijn te veel. Nogmaals de link (Engels).18 juni 2014


"Protest 'ISIS-aanhangers' Den Haag afgelast"

Een demonstratie van 'ISIS-sympathisanten' vrijdag bij de Iraakse ambassade in Den Haag gaat niet door. Dat heeft de organisatie aan de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen laten weten, meldde diens woordvoerder vandaag. Volgens de woordvoerder zeggen de demonstranten dat ze nooit hebben aangegeven voor ISIS te willen demonstreren en komen ze donderdag met een verklaring. (Bron)


ISIS demo in Den Haag 'niet tegen te houden'


Dat de burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen geen antwoord heeft op de voorgenomen demo aanstaande vrijdag van ISIS is onuitsprekelijk verontrustend!  (...)

Tot nu toe ging het in Nederland om een abstract idee, een ideologische vijand: de islam. Maar sinds ISIS vorige week uit zijn grot in Syrie kwam en brandschattend, kruisigend en plunderend door Irak trekt, is de vijand een zeer concreet gevaar geworden. Als je dan nog het objectieve kwaad niet weet te identificeren, hebben we een probleem van onbeschrijflijke omvang.

Ook daar blijft het niet bij! De ramp, die zich keert tegen ieder die zich verzet tegen ISIS' soennitische sekte van de islam, voltrekt zich vlak onder onze neuzen, op beeldbuizen, op monitors en op smartphones. Niemand kan zich beroepen op de legitimatie, "Wir haben es nicht gewusst". (...) Wie willens en wetens het kwaad goedpraat, faciliteert of gedoogt is mede verantwoordelijk voor de gevolgen. Laten we hopen dat de Haagse en de nationale regenten zich hier van bewust zijn.  (Bron)
17 juni 2014

ISIS demo Den Haag: Heeft Van Aartsen noten? 

Het wordt spannend rondom een spin off van ISIS in Den Haag. De VN heeft ISIS de kwalificatie gegeven van een terroristische organisatie. Maar de regenten hier zijn nog lang niet zover. Om een organisatie te verbieden moet er eerst een democratisch proces plaatsvinden in de Tweede Kamer. ISIS heeft voor vrijdag een demo aangekondigd bij de Iraakse ambassade in Den Haag. Timmermans verwijst de zaak naar de burgemeester van Den Haag die de demo zou kunnen verbieden met oog op de openbare orde. Maar die is alleen in gevaar als Wilders iets wil. En de organisatie die zo extreem is, dat zelfs Al Qaida ervoor terugdeinst, heeft demonstratierecht in Nederland. Je begrijpt hoe de prioriteiten liggen. Van Aartsen kletst als een weekdier! (Bron) Anderzijds zal het aardig zijn te zien wie zich melden bij de ambassade en hoe de stadspotentaten denken de gezandschap te beschermen tegen een uiterst agressieve meute. ISIS dook overigens al eens eerder op in Den Haag, met kerst. (Bron)
Saoedi Arabie geeft openlijk steun aan ISIS

De Saoedi's zijn nu openlijk ISIS aan het steunen. Gisteren riep het land op een eenheidsregering te installeren in Irak en veroordeelde buitenlandse inmenging. Dat betekent dat de Saoedi's Amerikaanse en Iraanse inmenging weigeren, waarmee het lot van Irak effectief in de handen van ISIS zou zijn. (Bron). Nu dat daar geen twijfel meer over is...14 juni 2014

Irak is een oorlog van Saoedi Arabie tegen Iran


De volgende zijn een aantal goede analyses van de situatie vanuit verschillend perspectief:
 • Het soenitische standpunt: "Inside Mosul: why Iraqis are celebrating Islamic extremists’ takeover of their city" *
 • Amerikaanse Republikeinen: "Americans Shocked And Angered By Iraq Conflict"  *
 • De moellahs in Teheran: "Iran says "can think" of Iraq role with US if US tackles regional militants"  *
Een artikel op Foreign Policy is interessant om deels te vertalen * (registratie verplicht)


"De strijd om Irak is een oorlog van Saoedie Arabië tegen Iran" 

"Pas op als je iets wenst" zou het advies van Washington kunnen zijn aan Saoedi Arabië en andere Golfstaten, die de soenitische rebellen steunen in de oorlog tegen Assad in Syrië. De waarschuwing zou vandaag nog toepasselijker zijn geweest, nu de bloeddorstige strijders van ISIS door het noorden van Irak trekken, waardoor honderdduizenden broeders in het geloof op de vlucht zijn geslagen en paniek is uitgebroken in het hart van sjiietisch Bagdad. De bevolking weet dat er geen genade zal zijn als ISIS geen halt wordt toegeroepen.

Deze slag voor premier Nouri al-Maliki is al jaren de droom van koning Abdullah van Saoedi Arabië. Hij ziet Maliki als weinig meer dan een sokpop van Iran. Hij weigerde zelfs een ambassadeur naar Bagdad te sturen en moedigde de leden van het samenwerkingsverband in de Golf (de Gulf Cooperation Council (GCC) -- Kuweit, Bahrein, Qatar, de Emiraten, en Oman) aan, hetzelfde te doen.

Hoewel zelf onder vuur van Al Qaida, kijken deze landen (vooral Kuweit en Qatar) de andere kant op als het gaat om het financieren van radicale groepen als Jabhat al-Nusra. Koning Abdullah is momenteel met vakantie in Marokko en doet er het zwijgen toe. De ontwikkelingen op de grond zouden ertoe kunnen leiden dat hij zijn vakantie afbreekt.

Abdullah heeft zich vast gerealiseerd dat de ontwikkelingen in Irak kansen bieden om de vijand in Iran een strategische klap toe te dienen. De laatste weken zijn er berichten over voorzichtige diplomatieke toenadering tussen de GCC en Iran, versterkt door de blijkbaar beschonken bezoek aan Teheran van de emir van Kuweit en uitwisseling van handelsdelegaties heen en weer. Dit ondanks bewijs van het tegendeel, waaronder de Saoedische vertoning van Chinese raketten en de introductie van de dienstplicht in de Emiraten.

De ontwikkelingen in Irak zijn eenduidig. Er zijn stamverbanden en nationale gevoeligheden in het geding, maar de dominante spanning is gelegen in de verschillen tussen de meerderheidsfactie der soenieten en de minderheidsfactie van sjiieten. Dit regionale fenomeen wordt zichtbaar door groepen als ISIS, die ook denkt in termen van Maliki's steun aan Assad.

ISIS is een wrede soenitische moordmachine die de verachting van sjiietten naar zijn logische, bloeddorstige conslusie voert. De Saoedische koning is voorzichtiger met religieuze beledigingen dan zijn broeders, maar verachting voor de sjiieten lag zonder twijfel ten grondslag aan zijn opmerking geopenbaard in Wikileaks, " de kop van de slang afsnijden", waarmee hij doelde op de geestelijken in Teheran.

Op dit moment zijn Abdullah, de kroonprins van Abu Dhabi, Zayed, en de Egyptische president, Sisi de leiders van de Arabische wereld. Voor wie de tegenstellingen in de Arabische wereld verwarrend vindt en niet uit de voeten kan met "de vijand van mijn vijand is mijn vriend", is het belangrijk te weten dat de sektarische soeni/sjia-tegenstelling grofweg overeen komt met de Arabische en Pezische wereld. In geopolitieke termen ligt Irak op het snijvlak van beide: meerderheid sjiietisch, maar ethnisch Arabisch.

Er is een andere, vaak verwarrende dimensie die historisch eigen is aan de Saoedische politiek. De bereidheid radicale soenieten in het buitenland te steunen, terwijl hun activiteiten in het binnenland worden onderdrukt. Vandaar de steun van Riyadh aan Osama bin Laden terwijl die op afstand in Afghanistan zat, en het tolereren van jihadisten in Tsjetjenië, Bosnië, en Syrië.

Toen de opstand tegen Assad in Syrië in 2011 begon te groeien en de angst voor Irans nucleaire programma toenam, nam Riyadh zijn speelboek ter hand en begon de soenitische oppositie te steunen, met name de radicae elementen; een strategie die wordt voorgestaan door de chef van de inlichtingendienst, de voormalige ambassadeur in Washington, prins Bandar bin Sultan. In april nam hij ontslag uit frustratie met de zachte aanpak van de regering Obama. Maar de steun aan jihadisten gaat blijkbaar gewoon door. (De operatie van ISIS in Irak lijkt op het soort plan dat Bandar bedacht had kunnen zijn, maar daar is geen bewijs voor).

De razendsnelle strijd in noord Irak kent vele variabelen. Washington moet niets doen afwegen tegen het lot van zo'n 20.000 Amerikaanse burgers, contractpersoneel dat is achtergebleven nadat de militairen vertrokken.

Qatar, de regionele opportunist (red. en steunbeer van de Moslim Broederschap die het om theologische redenen voorzien heeft op de feodale regering in Riyadh) kan kiezen tussen het irriteren van de Saoedi's en honingvoeren aan de Iraanse beer. Qatar heeft nog geen zichtbare vingerafdrukken achtergelaten. Sjeikh Tamim bin Hamad al-Thani, die net een jaar aan de macht is, kreeg al wel in het openbaar een veeg uit de pan wegens inmenging in de zaken van zijn collega's in de GCC. Ook moet Doha voorzichtig zijn dat het de irritatie van Iran niet opwekt in Irak. Met het verlenen van asiel aan de vijf Talibanterroristen die Obama heeft geruild tegen deserteur Bergdahl, heeft Qatar duidelijk gemaakt waar het staat in het soeni/sjiia-schisma.

Er is een belangrijk historisch precedent voor de Saoedische steun aan ISIS. In de twintiger jaren van de vorige eeuw hielpen de religieus-fanatieke Ikhwanstrijders (Moslim Broeders) Ibn Saoed te hulp in het veroveren van Arabie op de Britse protectoraten in Irak en Transjordanie. Maar toen de Broeders te bedreigend bleken in de slag van Sabilla in 1929, gaf Ibn Saud, de Saoedische koning, de Britten carte blanche om de Ikhwan uit te roeien met machinegeweren vanuit vliegtuigen. Ibn Saoed leidde zijn eigen strijdkrachten om de zaak af te maken.

Zo'n einde kun je je niet voorstellen in de chaos thans in Irak. Op dit moment lijkt een directe confrontatie tussen Iran en de Saoedi's uitgesloten ondanks de betrokkenheid van de Iraanse Revolutionaire Garde. Maar wat wel duidelijk is, is dat er nu sprake is van zowel een Syrische als van een Irakese burgeroorlog. ISIS heeft al een naam voor het gebied, het al Sham kalifaat (of Levant Wilayet). Washington zal met een antwoord moeten komen.

(Bron)

N.B. Dit stuk is geschreven vanuit van internationaal denkraam in termen van staten en landen. Dat is de reden waarom velen de aanval van ISIS vanuit Syrië op Irak niet hebben zien aankomen. Een blik op de kaart van het gebied laat zien waarom dat juist voor de hand lag. Historisch maakte het gebied deel uit van het Ottomaanse Rijk. De huidige (min of meer arbitrair) getrokken grenzen stammen uit het Sykes-Picot Agreement uit 1916. (Bron)

Volg het nieuws op de voet op PomoNews.com Live Blog. Hier een historische Primer over ISIS.

1 juni 2014

Terreurverdachte Joods Museum is Syrie-jihadist

<sarcmodus on> Wie had nou kunnen bedenken dat dit soort incidenten zich voor zou gaan doen. Had overal kunnen gebeuren, toch? En met dat terrorisme valt het alles mee, hoor. Er gaan tenslotte meer mensen dood door muggenbeten. </sarcmodus off> Kerntaak van de staat is het beschermen van de bevolking. Daartoe hebben we de overheid het geweldsmonopolie gegeven: dit geval is ernstig, omdat het de legitimiteit van de rechtstaat aantast. Bovendien zijn de Syrische rebellen onze bondgenoten. Het is niet zomaar dat men uit principe geen zaken doet met terroristen. Dit is namelijk wat je ervan krijgt als je een pact met de duivel sluit. Een artikel van Reuters heeft het valselijk over "growing antisemitism in Europe," maar vertelt er niet bij dat het geimporteerde haat is.29 mei 2014

Westerse jihadisten in Syrië: de mini-docu "Oh, oh...

De partijen die betrokken zijn bij de oorlog in Syrie framen en spinnen wat af. De geopolitieke situatie wordt maar zelden onderkend voor wat ze is. Aan westerlingen wordt het conflict voorgesteld als een soort gefaalde Arab Spring, een bevolking die snakt naar vrijheid in opstand tegen de politiek-neutrale dictator Assad. Westerse jihadisten (in de video) zien het als verzet van moslims tegen de seculiere dictator Assad. In realiteit is Syrie een proxi-oorlog tussen de sjiitsch-fascistische as Tehran-Damascus-Moskou tegen een alliantie van het Westen en soeni moslims, waarbij als belangrijkste spelers, Saoedi Arabie, Qatar en Turkije betrokken zijn. (In recent nieuws: "Oops! Senior Iranian General Beheaded by Syrian Rebels (Photos)). Maar zowel Tehran als Riyadh zijn terreurmeesters bij uitstek. Er zijn daarom geen 'goeien' in deze oorlog. Als het Westen niet zo getrouwd zou zijn met de ethiek van de Just War Theory, lag het uitschakelen van beide landen voor de hand. Maar om deze morele reden is Syrie al drie jaar lang het slagveld waarop al deze krachten op elkaar inspelen. Een aantal Europese landen heeft enorm spijt van de steun aan de rebellen, die vreselijk huishouden onder de bevolking. Maar recent werd bekend dat de VS doorgaat met het sponsoren van wat ze aanneemt, 'gematigde' rebellengroepen zijn. Dat is natuurlijk een drogrede waarin alleen een pomo als Barack Obama gelooft. (Bron). Tot zover de achtergrond. En dan nu naar het topstuk van dit blog: Nederlandse jihadisten in Syrie zijn begonnen aan een docuutje propvol anekdotes, strijdretoriek en salafistische opera. Hierboven kun je vast genieten van de trailer. H/t @MWNW_com (topic)


Gerelateerd