maandag 10 november 2014

Islam Beweging NL zet journo's op 'zwarte lijst'

Fanboys van de Islamitische Staat stalken en intimideren journalisten die zich kritisch opstellen over de islam. Zonder vrije pers is een open democratie niet mogelijk. Bezit de rechtstaat nog zelfreinigend vermogen? 


Islamisten gebruiken Marxistisch bevrijdingsdualisme, een wereldbeeld van onderdrukkers versus onderdrukten. De strijd wordt gerechtvaardigd door de slachtofferrol aan te nemen. 

UPDATE: Zie de comments. "Wij doen niks, hoor!" Maar er is blijkbaar wel een zwarte lijst. Wat zou het betekenen voor de vrije pers, als je daarop staat? Dit is wat de Amerikanen een 'chilling effect' noemen, dat zich in de eerste plaats uit in zelfcensuur en toegeven aan de sociale druk van politieke correctheid.


okt. 11, 2014


IS Fan Boys bedreigen journalisten

Een tweetal pagina's op Facebook laten zich bedreigend en intimiderend uit over journalisten die kritisch berichten over IS en de islam. Ze zeggen 'laster' te willen bestrijden, maar uit de postings blijkt al snel, dat het gaat om kritiek en berichtgeving die onwelgevallig is.

De vrije pers is een onmisbare schakel in een vrij land. De bijnaam is niet voor niets 'de vierde macht' (na de wetgevende, de uitvoerende en de rechterlijke macht: Wiki Trias Politica). Het recht van onderzoek geldt niet alleen de wetenschap, maar net zozeer voor het controleren van de macht en de vrijheid van meningsuiting.

Zonder vrije pers zal Nederland onherroepelijk veranderen in een Middenoosters helhol dat alleen kan functioneren onder een dictatuur. 

Het zou naief zijn ervan uit te gaan dat deze Facebookpagina's de enige zijn, of dat we hier te maken hebben met een incident. 

We moeten de neiging onderdrukken deze pagina's te vlaggen als "beledigend", of welk beleid Facebook dan ook hanteert voor het verwijderen van onwelgevallige accounts. Zonlicht is de beste remedie tegen pocket dictators. 
Het gaat nu nog om de freelancer Brenda Stoter en Perdiep Ramesar van Trouw, die de berichtgeving voor die krant deed over de Haagsche shariadriehoek. Het gaat hier waarschijnlijk om het topje van de ijsberg.

Screenshots on file.


Gerelateerd