zondag 18 oktober 2015

ARRESTATIE WEGENS "RUTTE, VOLKSVERNEUKER"

De migrantencrisis zorgt voor extreme situaties. Daarom leent die crisis zich uitstekend voor het ontdekken van verborgen motieven en het doordrukken van overheidsbeleid, dat onder normale omstandigheden onacceptabel zou zijn geweest. Onder de extreme druk vallen de maskers.

De waarheid mag niet gezegt worden dit kabinet zijn de fascisten anno 2015
Posted by John Neeskens on Sunday, October 18, 2015


UPDATE: De politiestaat Nederland draait op volle toeren. Hoewel de organisatie "Vluchtelingen genoeg=genoeg" de demo tegen de komst van meer vluchtelingen naar Nederland op het Malieveld in Den Haag had afgeblazen, zijn er toch ruim honderd betogers komen opdagen. Zo'n 5.000 mensen hadden zich aangemeld voor de demonstratie waarin gepleit zou worden voor het sluiten van de grenzen van Nederland. De organisatie liet op haar Facebook pagina weten dat de demo was afgelast wegens geen vergunning. Een van de sprekers is aangehouden, meldt Omroep West. De opgepakte man had een hemd aan met de tekst "Rutte, volksverneuker, die kabinet zijn N.S.B." De meeste deelnemers aan de demo vertrokken rond 13:00 uur weer. (Bron) 'Zeker 90 procent van de mensen hier is geen racist, maar een realist', sprak een spreker de mensen toe. Eerder meldde de organisatie al dat de demonstratie op losse schroeven stond omdat er nog geen vergunning zou zijn. Ook zou er te weinig geld voor de demonstratie zijn opgehaald. (Bron)16 okt. 2015


ELITAIRE REGENT EIST RESPECT


Een bovenklasse die haar legitimiteit is verloren omdat ze de binding met de bron van autoriteit -- de kiezers -- verloren is, noemen we een elite. Ze zijn het mandaat om een land te leiden, verloren. We zien dat het beste op individueel niveau. Een politicus die zich bewust is van zijn dienende positie, luistert naar zijn achterban en leidt door een voorbeeld te zijn voor anderen. Het resultaat is respect. Als een politicus zonder verdienste  respect begint te eisen, dan weet je hoe laat het is. Respect, leiderschap en titels krijg je; als je die gaat eisen diskwalificeer je jezelf automatisch als leider en word je een regent. Kritiek op de boven ons gestelden is de kern van de democratie. Gelijkwaardigheid, een voorwaarde van democratie, leidt onder druk gemakkelijk tot onverbloemd taalgebruik. Natuurlijk ligt de grens bij geweld en bedreiging. Anderzijds stinkt het hier behoorlijk naar schijnheiligheid. Vroeger, voordat de PvdA een elitaire partij werd, hadden ze alle begrip voor "de zwaksten in de samenleving" en hun onvermogen hun emoties en gedachten onder woorden te brengen. Die zwaksten zijn nu de dupe van hun beleid. Maar begrip voor hun frustraties hebben ze niet meer. En dan nog wat...
11 okt. 2015


ELITAIR FASCISME GAAT MAINSTREAM OP TEEVEEOct 6, 2015 Hilda van der Heide wordt slachtoffer van buitensporig overheidsgeweld. 

De situatie die afgelopen dinsdagavond ontstond in het asieldorp Oranje (Dr.) waarbij een oudere vrouw gewond raakte door toedoen van iemand van de bewakingsdienst van stas Dijkhoff, heeft een aantal zaken aangetoond. De overheid is ieder gevoel voor realiteit en proportionaliteit kwijt. Het goede doel heiligt de middelen. Primitief, sectarisch fascisme is uit de diepste krochten van de onderwereld komen kruipen en is burgerlijk vermaak op de commerciele kwelbuis geworden. Zover je het al gekomen.

Het dorp Oranje telt 140 inwoners. Dijkhoff kwam melden, dat het dorp nog eens 700 asielzoekers extra moet opvangen, bovenop de 700 die al gepland waren. Volgens Dijkhoff kan hij niet anders, maar een kind kan begrijpen dat geboden zonder inspraak leiden tot verzet tegen wat wordt ervaren als een bezettingsmacht. Protest (recht van petitie) tegen een onredelijke overheidsbeslissing is een grondrecht.

Joost Niemoller heeft ontdekt dat de vrouw niet alleen opzij is getrokken, waarbij ze haar arm brak. Ze is ook getaserd toen ze al op de grond lag. (Analyse) Er is hier dus sprake van buitensporig overheidsgeweld. Taseren is overigens een geaccepteerde vorm van 'ongevaarlijk' geweld tegen burgers, dat valt binnen hetzelfde spectrum als gummiknuppels en traangas. Klaas Dijkhoff is niet de beroerdste en onwelwillendste politicus. Hij heeft al gezegd het voorval te betreuren. (Bron)

Nationale politici zijn niet meer wat ze eens waren: vertegenwoordigers met wortels in het electoraat en eindverantwoordelijkheid. Het zijn managers van beleid dat in Brussel in consensus wordt bepaald. Dat maakt ze een soort ambtenaren: ze staan niet noodzakelijkerwijs achter het beleid en ze zijn misschien nog wel juridisch verantwoordelijk, maar niet in natuurlijke zin. Dat blijft niet zonder gevolgen voor hun gezag. Het laat zich dan ook gemakkelijk voospellen, dat het verzet tegen top-down besluiten van de overheid alleen maar zal toenemen.


Maar de episode in Oranje toont nog iets anders aan dat misschien nog wel meer sinister is, namelijk het fascistische denken bij de gum-de-grenzen-brigaden. Case in point, het satirische programma, Dit Was Het Nieuws van RTL. Dat kwam met een item over de vallende Hilda uit Oranje.

Het hele item bestond uit een geselecteerd videofragment van haar val, gevolgd door hoongelach. Dit werd eindeloos herhaald tot hilariteit van de deelnemers aan het programma: presentator Harm Edens, de komieken Martijn Koning en Daniel Arends en gasten, Frits Spits en Ali B. (Niemoller doet verslag)

Het uitschelden door links van tegenstanders met kinderachtige dooddoeners als racist! is niet alleen een teken van gebrek aan inhoudelijke argumenten. Wie het stygma draagt, is vogelvrij om te worden uitgestoten door de groep en is gemarkeerd voor persoonlijke vernietiging. Dat maakt de laster meer dan alleen een akelig scheldwoord: het is in potentie een levensgevaarlijke shibboleth, zoals de moord op Pim Fortuyn heeft aangetoond.

Satire is een politiek zeer machtig wapen en dient om de boven ons gestelden te bekritiseren, en als het even kan, te corrigeren. Hilda uit het dorp Oranje in Drenthe heeft geen enkele machtspositie: in tegendeel. Ze is een machteloze burger die slechts gebruik maakt van haar recht te protesteren tegen een onredelijke overheidsbeslissing. Daarbij werd ze het slachtoffer van buitensporig overheidsgeweld.

Maar dat is geen probleem voor de mensen die onder normale omstandigheden opkomen voor 'de zwaksten in de samenleving'. Die moeten even opzij voor een groep die nog zieliger is in de pikorde van slachtoffers. De schijnheiligen hebben geen enkele scrupule de 'eigen mensen' op te offeren aan een door hen bepaald, nog hoger doel. Ze lachen zich kapot! Eigen schuld, dikke bult!

Hilda draagt het stygma van de staatsvijand van de DDR-burger, met zijn door de Partei goedgekeurde, 'superieure' moraal. Hilda en haar soortgenoten zijn vogelvrij om geisoleerd, aangevallen en vernietigd te worden.

Dit is het kleinburgermansfascisme van de machtsdronken regerende klasse, de dictatuur van de meerderheid, de stam in zijn meest primitieve vorm sluit de rijen. Wat RTL daar heeft neergezet is met recht de meest abjecte vorm van 'groepsdenken' die je kan bedenken, een mentaliteit die we hoopten te hebben achtergelaten in de gaskamers van het Derde Rijk.Gerelateerd