zondag 7 december 2014

Help de Koerden de winter door!

De veldslagen van de Koerden in Kobano en de berg Sinjar tegen de nihilistische moordmachine, Islamitische Staat, zijn over. Maar de prijs voor het overwinnen van de barbaren bij de toegangspoort tot Europa, is hoog. Jazidi's worden nog steeds vermoord in hun huizen en Kobane is een ruine. 


Rohani TV Live Stream (Koerdisch)

DOE EEN BIJDRAGE AAN HET 
NOODHULP APPEAL VOOR KOERDISTAN.
LINK OP DE PAGINA VOOR HET 

Voor meer updates over de strijd in Koerdistan 

click naar de Engelstalige editie Pomonews.com


Scroll neer voor de updates


Twitter Stream. 

UPDATE: De Koerden zitten aan het front van het offensief van de Islamitische Staat. Ze zijn onze buffer en vangen de klappen op. Ook in Koerdistan is het winter. Meer dan 900.000 mensen moeten overwinteren in tochtige tentenkampen. Er zijn een tweetal onafhankelijke Koerdische organisaties die werken voor de vluchtelingen. De Rise Foundation specifiek voor het noorden van Irak, en Heyva Sor die werkt over heel Koerdistan. Vergeet de georganiseerde staatsberoepsjankindustrie. Dit zijn de echte goede doelen!



1 nov. 2014

INTERNATIONALE KOBANE DAG IN  070

Vandaag heeft NL aan de trollen van IS laten zien wat ze aan dit land hebben: een walk over. Links is met de koppenhakkers, rechts heeft alle waarden ingeleverd. B.P. Schut van voorheen de nihilistische  PVV/D66 Jaap-hybride (Defster tweet rant) geeft de aftrap.
Dat was het. Op de internationale editie (hier) kun je zien hoe het wel moet. De laatste cynicus mag het licht uitdoen. Cheerioz!


KOBANE DAG: MORGENMIDDAG MALIEVELD IN  070

Morgen is het wereldwijde Kobane Dag! Samen voor vrijheid, rechten en beschaving tegen de ratten van de Islamitische Staat in 070



26 okt. 2014

Gaan de boys van "No Surrender" Jezidi's bevrijden? 

Leden van de Nederlandse motorclub "No Surrender" hebben zich aangesloten bij de Peshmerga in het noorden van Irak om te vechten tegen IS.  Ron vecht aan het front in Zummar (inmiddels bevrijd op 24 oktober), vlakbij de Syrische grens. Mogelijk wordt hij nu ingezet op de berg Sinjal, waar voor de derde keer dit jaar Jezidi's met de dood worden bedreigd.



Oct 18, 2014 Leden van de Nederlandse motorclub "No Surrender" hebben zich aangesloten bij de Peshmerga. 


Contra-jihadisten van 'No Surrender' niet strafbaar

De drie leden van motorclub No Surrender die in Syrië tegen Islamitische Staat vechten, plegen geen strafbaar feit. Dat zegt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag in dagblad Trouw. (Bron) Inmiddels halen ze de internationale media. Hopelijk zullen meer cynische doelzoekers hun waardevolle voorbeeld volgen. Inmiddels zijn er ook leden van Duitse en Deense motorclubs afgereisd om zich bij de strijd te voegen.



21 okt. 2014

Nieuwsuur: 'PKK hoopt op steun Westen'

Nieuwsuur zond vanavond een reportage uit van Jan Eikelboom. Het is een beetje, de wereld volgens ons.  Je kunt de repo hier bekijken.



Duizenden Jezidi's weer in gevaar in Noord-Irak

Pari Ibrahim @Free_Yezidi is een actie begonnen in Nederland om de mensen op de berg Sinjar (of Singhal) te redden van volkenmoord. Haar broer is ter plekke om te strijden tegen de IS-orks. De berg ligt voor de derde keer onder vuur. Maar het dient geen strategisch doel, anders dan ethnische zuivering. (Tweet) Dat is natuurlijk ook het primaire doel van IS: onderwerping aan de islam. De Jezidi zijn echter geen aanhangers van een Abrahamistisch geloof. Hun religie bevat elementen van Mithraisme dat werd aangehangen door veel Romeinse soldaten, maar heeft ook Zoroastrische aspecten. (Meer hier: article Conflict AntiquitiesWiki) Moslims zien ze als polytheisten en 'duivelsaanbidders'. Daarom is de dhimmistatus als tweederangsburgers met betaling van de djiziyah niet aan de orde: de mannen wacht het zwaard, de vrouwen en kinderen slavernij. Audio Eenvandaag (Bron)



Ibrahim vreest dat het heel slecht gaat aflopen als niemand helpt of als de luchtaanvallen geen effect hebben. (Bron)



12 okt. 2014

Vooraanstaande IS commandant gedood in Kobane

De Koerdische strijders in de door IS belegerde grensplaats Kobane, blijven wonderen verzetten. Nadat het er vanacht niet best uitzag is vandaag de verloren grond weer grootdeels heroverd. De strijders staan onder leiding van een vrouwelijke commandant, Nalin Afrin. Net werd bekend dat een vooraanstaande ork uit het IS leger vandaag is gedood. De duivel heeft zijn ziel. De verdedigers hebben versterking gekregen van een Koerdische divisie van het Vrije Syrische Leger, het FSA. Het FSA is een samenraapsel van verzetsgroepen tegen Assad. Een aantal Amerikaanse politici zoals Senator John McCain pleit al enige tijd voor het trainen en bewapenen van deze groepen. Het probleem is dat ze geen homogeen gezelschap zijn, dat sommigen wortelen in de Moslim Broederschap en er ook berichten zijn dat ze wapens rechtstreeks hebben doorverkocht aan IS en Nusra (Al Qaida in Syrie). Een tweede debacle als met het bewapenen van de Moedjaheddien in Afghanistan dat zich later ontpopte als Al Qaida, is dus niet onvoorstelbaar. Maar daar is hier dus geen sprake van. Prettig is dat we ze het zelf  konden vragen.




10 okt. 2014

Noodoproepen uit het belegerde Kobane

Nadat de situatie er eerst wat beter uitzag na de coalitiebombardementen, komen er nu toch weer noodoproepen uit Kobane. (Tweet) Het is lastig te bepalen of  het stadje inderdaad op vallen staat. Daar heeft het eerder naar uit gezien. We zullen de ochtend moeten afwachten om dat beter te kunnen bepalen. De Koerden hebben eerder voor verrassingen gezorgd. Intussen voeren de expat Koerden de druk op. Ook in Den Haag. Hier maakt iemand een erg goede opmerking: recht mag nooit worden verward met moraal. Dat hebben een aantal politieke partijen in Den Haag wel gedaan: er heerst in delen van Nederland het misverstand dat internationaal recht boven alles gaat. Hoe vaak moet dit nog fout gaan?


De Koerden willen dat het Westen nu eindelijk eens écht iets doet tegen ISIS. Met een paar bommen vernietig je de islamitische terreurorganisatie, dat 30.000 jihadi's sterk is, niet. Niet in Irak, niet in Kobani, en niet in de rest van Syrië. Het lijkt wel alsof de internationale politiek dat nog steeds niet doorheeft. De Koerden weten als geen ander dat het oliedom is om te blijven toekijken. Deze week drongen honderden Nederlandse Koerden het parlement in om aandacht te vragen voor hun zaak. In de rest van Europa kwamen ze ook in actie voor hun volk. Morgen gaan gaan de Koerden in Nederland weer demonstreren in Den Haag tegen ISIS die dood en verderf zaait in Irak en Syrië.



Okt. 8, 2014 

Nieuwe hoop voor Kobane na coalitiebombardementen

Na de halfhartige luchtsteun gisteren bij Kobane, werd bij ochtendgloren duidelijk dat de Amerikanen uiterst gefrustreerd waren over de Turkse rol. Waarschijnlijk werden de bombardementen gisteren aangehouden wegens getraineer van Turkse zijde. Het is inmiddels duidelijk geworden, dat verre van optreden voor de Koerden, de Turken de crisis bij Kobane aangrijpen om juist op te treden tegen de Koerden. Kobane is een centrum van de PKK en de gewapende arm, de YPG/YPJ. Communisten zijn niet leuk, maar de islamitische trollen zijn duidelijk van een grotere orde en prioriteit. Overigens is vandaag gebleken dat de verdediging van Kobena goed geregeld is en bestaat uit verschillende lagen. De trollen zijn nochtans bezig met het nemen van de buitenste verdedingsring. Er was vandaag uitstekende luchtsteun van de coalitie en IS heeft zich gedeeltelijk teruggetrokken uit de buitenwijken. Het beleg is overigens nog lang niet afgeslagen. Het beleg ging vandaag de 24e dag in. (Bron)


7 okt. 2014

Nederland verandert niets aan standpunt over Syrie

Een round-up van het nieuws vandaag op de Engelstalige editie. Hier ontwikkelingen op deze bodem. Een delegatie van de Koerden heeft vanmorgen gesproken met parlementariers. Uiteraard verandert er niets aan het standpunt. (Bron1 en bron2.) Nederland is tot in de diepste haarvaten de Nieuwe Wereldorde #VN toegedaan. Intussen gooien de F16s wel de eerste bommen op de islamitische orklegers in Irak. (Bron) IS is doorgedrongen tot het diplomatieke gebied, de groene zone, in de hoofdstad Bagdad. (Bron). Ook bereikte ons nieuws uit de VS dat weinigen beseffen: als je je oren laat hangen naar voornoemde amorele wereldorde, moet ook de president van een rechtsstaat officieel toestemming vragen aan dictator Assad om aanvallen te doen op Syrisch grondgebied. (tweet 1, tweet 2, tweet 3)



KOERDEN DEMONSTREREN OP LEVEN EN DOOD



Okt. 6, 2014

GECOORDINEERDE DEMO'S VAN KOERDEN VOOR KOBANE

KOERDEN LEREN EUROPEANEN TE VECHTEN VOOR WAARDEN, BIJVOORBEELD LEVEN EN VRIJHEID! DIT IS GEEN GEVECHT VAN KOERDEN ALLEEN; HET KLIFAAT KENT GEEN GRENZEN. VANDAAG KOBANE, MORGEN NEDERLAND.



Kobane kan ieder moment vallen aan IS





Slag van Kobane in volle gang

De zwarte vlag van het orkleger van de Islamitische Staat wappert over de zuidelijke buitenwijken van Kobane. De veldslag voor controle van de stad is in volle gang. Turkije steekt geen vinger uit. Het is nu wel duidelijk dat het land de Koerden ziet als een even groot gevaar als het leger van IS. Misschien wel als een grotere bedreiging. Er is tenslotte geen ideologisch verschil tussen het regime van de Moslim Broederschap in Turkije en de kalifaters. De verslaggevers ter plekke, @HaraldDoornbos en @JenanMoussa deden melding van het geluid van vliegtuigen voor het eerst vandaag. Er is nog geen enkele luchtsupport geweest van de coalitie. De werkelijke bedoelingen van dit genootschap zijn bijzonder twijfelachtig geworden. 





4 okt. 2014

After teargassing the Kurdish defenders...




</i><br /> <br /> <i>Live stream tijdelijk buiten gebruik.</i><br /> <br /> <b>Gerelateerd</b><br /> <br /> </i><br /> <ul><i> <li><a href="http://www.pomonieuws.nl/2014/08/obama-wil-ingrijpen-in-irak.html">IS Live Blog</a></li> </i></ul> <i> <br /> </i>