zondag 21 september 2014

Jihad is geen misdaad; het is een wereldoorlog

Deze jihad is niet anders dan de vorige twee (of drie, volgens andere onderzoekers: video). Maar hij bevindt zich ver buiten het voorstellingsvermogen van de huidige, postmoderne generatie. De volgende zijn een paar stukken die kunnen bijdragen aan bewustwording.


De Britse medisch studente die zich Mujahidah Bint Usama (21) noemt, postte een foto van zichzelf online met een afgehakt hoofd, terwijl twee kinderen toekijken. Alleen de gecensureerde versie is door MailOnline beschikbaar gesteld. 

In "De strijd tegen IS vereist nieuw denken" (bron) betoogden wij al, dat de huidige jihad van een hele andere orde is dan andere oorlogen in de recente geschiedenis. We moeten buiten de parameters van het huidige paradigma gaan denken, willen we tot een strategie komen, hoe we deze krankzinnig geworden doodssekte kunnen bestrijden. 

De essentie nog maar weer eens. Wetten zijn bestemd voor burgers in een bepaalde jurisdictie (meestal een natiestaat).  Een ideologie als de politieke islam kent geen grenzen, figuurlijk niet, maar ook gewoon letterlijk niet. Het Kalifaat omvat nu twee landen - Syrie en Irak - en Libanon, Jordanie en Turkije zijn de volgende gegadigden.

Wetgeving is machteloos tegen deze morele misdaden. Want het is geen criminaliteit in de normale zin van het woord. Dat geldt ook voor wat er zich binnen onze grenzen afspeelt. Terwijl we alle zeilen zullen moeten bijzetten op militair en juridisch vlak - waaronder ouderwetse repressie - kunnen we deze strijd tegen een ideologie uiteindelijk alleen winnen in moreel en cultureel opzicht. We moeten af van het denken in concepten zoals grenzen, nationaliteiten, wetten en naties.

Behalve de onconventionele, asymmetrische oorlogsvoering van de jihadisten, moet er ook een antwoord komen op psychologische tactieken en postmoderne aanvallen op taal door onze eigen regenten. Over het scheiden van islam van islamitisch hebben we het al gehad. (Bron) Die heeft tot doel afstand te nemen van de Islamische Staat als organisatie en haar middelen, zonder het instituut Kalifaat te veroordelen. Want dat kunnen moslims niet zonder de hele islam te veroordelen. 

Het volgende is een stuk geschreven door een Vlaamse, postmoderne voorstander van de Arabische Lente, eigenlijk een truc om de Moslim Broederschap te verkopen aan het Westen als de seculiere, democratische, vreedzame variant (I kid you not) van Al Qaida. In het stuk maakt Koert Deboeuf de case waarom de islamitische wereld moreel recht zou hebben op een Kalifaat, hetgeen hij overigens op Twitter tegenspreekt. Oordeel zelf. (Bron)

Hij breekt tevens een lans voor de bewapening van het Vrije Syrische Leger. Hoe dat werkt, kun je lezen in dit interview met een ontsnapte jihadist. (Bron)

H/t @Peter3082  


Gerelateerd