donderdag 14 april 2016

RUSSISCHE BOMMENWERPERS TESTEN NAVO

Rusland blijft de Amerikaanse en Europese moraal testen. De defensiecapaciteit van NAVO-landen bevindt zich op een na-oorlogs dieptepunt. De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump wil de grondslag van de NAVO na 68 jaar gaan herzien.  



Apr 14, 2016 Lt. Col. Ralph Peters (Ret.) heeft een onheilspellende mededeling. 

UPDATE: Oud luitenant-kolonel Ralph Peters heeft in een programma van Fox News gezegd dat hij erg ongerust is, dat Amerikaanse militairen gevaar lopen door de agressie van de Russen en de Iraniers. De militair analist reageerde vandaag op het nieuws dat twee Russische bommenwerpers eerder deze week herhaaldelijk schijnaanvallen deden op een Amerikaanse oorlogsbodem in de Baltische Zee tijdens een NATO-oefening met Polen. De twee Su-24 jets waren niet gewapend. Peters zei dat Vladimir Poetin een signaal wilde sturen aan de oosteuropeanen dat "de Amerikanen niet eens zichzelf kunnen verdedigen, laat staan de bondgenoten". Poetin toont Obama's zwakte aan. Peters concludeerde dat deze acties Amerikaanse militairen in gevaar kunnen brengen in de laatste maanden van Obama's regering. Want Poetin blijft uitdagen, hij heeft geen achteruit, dus alleen een muur kan hem stoppen. Iran en Rusland zijn ervan overtuigd dat Obama zich niet zal verdedigen. We hebben geluk als we zonder ongelukken de inhuldiging van de nieuwe president halen.


 

Apr 14, 2016 Russische Su 24's bommenwerpers voeren schijnaanvallen uit in de Baltische Zee. 



10 mei 2015

(Update) MinDef Hennis: 'Krijgsmacht afbouwen was naief' 


Het Westen in casu de NAVO heeft zijn krijgsmachten dusdanig afgebouwd dat we van de Russen afhankelijk zijn voor transport naar het International Space Station, maar ook voor helicopters naar Mali. Vanmorgen steeg de tweede Russische Antonov op met materieel voor Mali.




10 mei 2014

Ook is Europa, Nederland inclusief, naïef geweest door flink te bezuinigen op defensie. "We hebben de indruk gewekt dat onze vrijheid bijna als vanzelfsprekend mag worden beschouwd." Het Nederlandse defensiebudget is momenteel 1,25 procent van het bnp. In 2017 moet dat verder zijn teruggebracht tot 1,15 procent. Dat is ver onder het minimum van 2 procent dat de NAVO-landen met elkaar hebben afgesproken. In vergelijking: de Verenigde Staten besteden 4 procent van hun bnp aan defensie. (Bron) In realiteit bedraagt is defensiebudget niet meer dan 0,9%. 


Gerelateerd