maandag 24 november 2014

Griekse neo-nazi's in Moskou voor samenwerking

Rusland heeft geen 'recht' op 'bufferstaten'. Oekraine mag zich aansluiten bij welk blok ze wil. Rusland heeft de Krim geannexeerd middels een ethnische wisseltruc. Het oosten van Oekraine wordt gedestabiliseerd door separatisten onder leiding van professionele Russische subversisten in wat bekend staat als 'Special War', een hybride van spionage, terrorisme en subversie. Jul 14, 2014 Een Afghaanse jihadist in Donbas vecht om de Slaven te verdedigen tegen Westers imperialisme. 

War Room: Live Map 


UPDATE: Rusland roert in de (extreem) rechtse gifpotten van Europa. Niet omdat Poetin zo gek is op rechtse socialisten, maar als tactiek om onrust te zaaien in het transatlantische kamp. Dat de Russofielen er nota van nemen. Afgelopen zaterdag berichtten we het volgende op de Engelstalige editie:
De Griekse neo Nazi partij, Ghrisi Avgi heeft ontmoetingen gehad met Poetins topadviseur, professor Alexandr Dugin. Wiki Er vonden besprekingen plaats over politiek en economie. In het bijzonder over de historische relatie tussen het Hellenisme en de Russische orthodoxie. Ghrisi Avgi (Gouden Dageraad) is een natuurlijke bondgenoot van Rusland en vecht tegen Amerikaans expansionisme. Prof. Dugin onderstreepte dat het tijd wordt voor Europa der naties en een cultuur tegen rentenaren en decadentie. (Source)

De komende dagen berichten we verder over Poetins rechtse vrienden.


19 nov. 2014

'Special War': Informatie-oorlog in Oekraine (ExclusiefJuist toen we vernamen dat het conflict in Oekraine een goed voorbeeld is van Special War -- een amalgaam van spionage, subversie, en zelfs vormen van terrorisme om politieke doelen te bereiken zonder daadwerkelijk oorlog te voeren in de conventionele zin -- brak het nieuws op de Oekrainse televisie met een indianenverhaal over een aanval van Russische FSB-agenten op de Nederlandse delegatie van Koenders eerder deze maand, toen hij in Kharkov was om de resten van de neergeschoten MH17 te bergen. Disinformatie en misinformatie spelen een belangrijke rol in deze vorm van oorlogsvoering. Het is meer dan eenvoudige propaganda. Het verklaart heel veel. Het blijft bijzonder goed opletten in dit conflict.

De Oekrainse geheime dienst zei dinsdag dat een terreuraanslag op de Nederlandse regeringsdelegatie in Kharkov, is voorkomen. Een terreurgroep was van plan in opdracht van de Russische geheime dienst een aanslag te plegen, zei de chef van de veiligheidsdienst, Valentin Nalivaychenko tijdens een persconferentie. De aaanslag was gepland voor ergens in november, zei Nalivaychenko. Koenders en zijn delegatie waren op 7 en 8 november in Kharkov. Nalivaychenko heeft gezegd dat leden van een terreurgroep zijn gearresteerd en dat het doelwit duidelijk werd tijdens het verhoor. Ze zijn getraind in een kamp dat gerund wordt door de Russische veiligheidsdienst, de FSB. (Source
11 nov. 2014

Debacle berging MF17 geboren uit morele lafheid

Omdat in de oorlog tussen Oekraine en Rusland disinformatie een bijzondere rol speelt, let het duiden van de wat er beschikbaar is over de neergeschoten MH17 en over onze buitenlandse appaiseringspolitiek die uit zwakte werd geboren, bijzonder nauw. Daarom nog een keer een paar woorden over het debacle van de berging en het verraad aan de belangen van de nabestaanden.

Ten eerste: de keuze tussen de EU en de Russen is vals. Hoewel de EU bestaat uit megalomane etatisten met imperialistische ambities, geldt dat niet minder voor Poetins Rusland. Alleen is het nog wel zo, dat er in Europa geen journalisten verdwijnen en zijn de burgerrechten nog altijd gewaarborgd. Het hiaat zit hem in individualisme, maar dit geldt in het kwadraat voor Russisch collectivisme. Rusland heeft geen Verlichting gehad, en is daarom best vergelijkbaar met de christelijke versie van een willekeurige, islamitische, pre-moderne half-dictatuur. Westerse landen en Rusland zijn onvergelijkbaar, hoe graag cultuurrelativisten dat ook wensen.

Ten tweede: Het buitenlands beleid van Nederland is al zeker vijf generaties Oranjes gericht op de mondiale dictatuur die wij kennen onder de noemers "internationaal recht" en de Verenigde Nazi's. Het is een poging om een orde te scheppen tussen landen, gebaseerd op foute aannemen, en die gewoon niet KAN bestaan in een vrije, democratische capaciteit. Nederland is een van de braafste jongetjes van dit klasje. Zo braaf, dat de regering graag de belangen van het Nederlandse volk eraan opoffert.

Feit is, dat het hierbuiten een jungle is. (Lees Machiavelli, The Pragmatist) Met andere woorden, in het binnenland heb je je te houden aan de Nederlandse orde; in het buitenland kun je je gedragen al naar gelang de macht je dat toestaat. Wat de MinPres dus had moeten doen, is heenreiken over de zwakke Oekrainers die van ons afhankelijk zijn; hij had de mariniers moeten afsturen op de communistische bullebakken, die gewoon per ongeluk dit vliegtuig uit de lucht hebben geschoten.

Rutte had een voorbeeld kunnen nemen aan regeringsleiders die dit wel snappen, zoals de Australische Tony Abbott, die gewoon meteen Poetin in de kraag vat. Het bergen van de MH17 is een beschamende vertoning die geboren is uit morele lafheid.7 nov. 2014

NAVO bevestigt Russische invasie van Oekraine
Russische invasie van Oekraine begonnen

Invasies worden tegenwoordig gewoon een week van tevoren aangekondigd op Twitter. Deze is van 1 november:
Iedereen wist dit dus gewoon. Wie het ontkent, liegt of let niet op. Check de Live Map hierboven voor beter begrip. Voorlopig einddoel is de annexatie van Mariupol.

Het is afgelopen donderdag gebeurd, maar het is vandaag pas bekend gemaakt door de regering van Oekraïne: De tanks en trucks zouden gestationeerd zijn in de Volksrepubliek Loehansk. Volgens de pro-westerse organisatie Euromaidan is de colonne op weg naar de plaats Krasni Loech in het oosten van Oekraïne. In die regio zwaaien pro-Russische rebellen de scepter. Daarnaast zou bij een andere Oekraïense grenspost nog een Russische colonne met vrachtwagens en drie mobiele radarstations zijn overgestoken. (Bron)


Five #Ukraine's soldiers killed in east over past 24 hours http://t.co/VTbkMIrrlO— Kyiv Post (@KyivPost) November 7, 2014

Inmiddels dit voor wat betreft de repatriering van MH17: volgende week vervoer wrakstukken. (Bron)


26 okt. 2014

(Video top) Hebben jihadisten vlucht MH17 neergeschoten? 

Dit gaat een duivels dilemma opleveren voor degenen die positie hebben gekozen voor Poetin onder de logica: EU = evil, Oekraine = EU, dus Poet = goed. Je zou zeggen, de Tsjetjenen zijn de vijand en Poetin is een moslimvreter met kloten, dus dat zit wel goed! Niets is minder waar. Standpunten komen tot stand via basisprincipes. Een daarvan is individu versus collectivisme and never the twain shall meet. Collectivisten sticken together en voeren oorlog tegen vrijen, zo werkt dat. Intussen maakt hun aanwezigheid in het gebied waar MH17 uit de lucht werd geschoten, de zaak er niet gemakkelijker op. Kamer en regering zijn erover in rep en roer. (Bron)

De Afghaan legt uit wat hij hier te zoeken heeft. Het komt hier op neer: we zijn terug in de logica van de Koude Oorlog. Deze moslim vecht aan Russische zijde uit misplaatste dankbaarheid voor zijn sovjetopleiding en een vage etnische notie die het logisch maakt voor slaven te vechten. De sovjets cultiveerden een eigen opvatting over internationalisme. Volgens Marx (of was het Lenin?) hebben arbeiders uit verschillende landen meer met elkaar gemeen, dan met hun eigen landgenoten van andere sociale klassen. Het resultaat is etnische diversiteit en eenvormigheid van gedachte. Het morele programma verandert blijkbaar nooit: vrijheid is nog steeds slecht (ze noemen het alleen anders), maar (etnisch) collectivisme is goed.20 okt. 2014

Duitse geheime dienst: separatisten schuldig aan MH17

Duitsland geeft de pro Russische rebellen de schuld voor het neerhalen van de MH17: de raket die het vliegtuig heeft neergehaald werd afgevuurd door een Buk afweerraketsysteem, zegt de Duitse geheime dienst, BND.
 • De Duitse inlichtingendienst zegt dat de separatisten de raket hebben afgevuurd vanuit Oekraine
 • De BND denkt dat explosie heeft plaatsgevonden vlak naast het vliegtuig
 • De BND heeft onderzoek gedaan op basis van o.a. satellietfoto's 
 • Het is de eerste keer dat een Europese dienst openlijk de rebellen aanwijst als schuldigen
 • De separatisten hebben de beschuldigingen tot dusver ontkend
 • De BND zegt dat de rebellen het Buk-systeem hebben gestolen van de Russen
 • Het vliegtuig werd op 17 juli neergehaald boven Oekraine waarbij 298 mensen omkwamen
(Source)

De kwestie is een maatje te groot voor @MinPres: Coalitie blokkeert hoorzitting MH17 (bron) Koffers slachtoffers MH17 opgehaald (bron). Garry Gasparov geeft commentaar op Twitter. 3 okt. 2014Oct 3, 2014 Combat footage. Fights for Donetsk airport.

Russen construeren 'massagraven' met foto's van MH17

Dit 'bevroren conflict' in slow motion werd deze week ineens een stuk giftiger met de constructie door Rusland van Potemkin 'massagraven' bestaande uit materiaal uit de Tsjetsjeense Oorlog en foto's van de slachtoffers van de neergehaalde vlucht MH17. Het is walgelijk!
De afgelopen week kwamen pro Kremlin media ineens met berichten over "massagraven" met resten van "gemartelde", "geexecuteerde" en "verkrachte" lichamen. De oorlogsmisdaden zouden begaan zijn door terugtrekkende Oekrainse troepen in en rond het dorp Nizhnya Krynka, 60 km van Donetsk. De graven zijn "onmiskenbaar bewijs" van "oorlogsmisdaden", zeiden de Russische media. Op 2 september runde REN TV een reportage waarin pro Russische rebellen zeiden, dat "tientallen" lichamen zonder organen zijn ontdekt in drie graven. Het verhaal werd geillustreerd met de afbeelding van mannen die met lijkzakken sjouwen. Vier dagen later, postte REN een bericht op de website, waarvan hier een screenshot, dat er "doorlopend lichamen worden ontdekt" in gebieden waar de Oekrainse Nationale Garde zich terugtrekt. Het rapport bevatte de afbeelding van een rij lijkzakken in de buurt van een wit wrakstuk. Beide opnamen verschenen een maand daarvoor op de website van de Oekrainse editie van de krant Argumenty i Fakty in een rapportage over MH17, de vlucht die werd neergehaald op 17 juli boven gebied dat gecontroleerd wordt door rebellen. De volledige versie van de foto's toont de fragmenten van de wrakstukken van MH17.  (...) (Source)
10 sep. 2014

Bontes (VNL) wil Russische ambassadeur uitzetten
8 sep 2014: Bontes wil Russische ambassadeur laten uitzetten om een krachtig signaal af te geven.

We kunnen de ramp met de MH17 niet onbestraft laten, nu een BBC-verslag van de ramp de Russische betrokkenheid aantoont. (Bron) Dat zegt Kamerlid Louis Bontes, die de Russische ambassadeur wil laten uitzetten.

7 sep. 2014Operaties van het Oekrainse leger op 29 juli 2014.


Ethnische politiek: de russificatie van Oekraine

De duizenden Russische soldaten in Oost-Oekraïne zijn volgens een Duitse politica druk bezig met de russificatie van de regio. Dat meldt de parlementariër Marieluise Beck op Twitter. Ze is sinds zaterdag in de rebellenvesting Loehansk. Eenmaal in de stad aangekomen twittert Beck, die voor De Groenen in de Bondsdag zit, dat er talloze Russische soldaten in de stad zijn. Die gaan van deur tot deur om pakketten met levensmiddelen uit te delen en elke volwassene 1000 Russische roebel te geven; kinderen krijgen 500. Daarnaast delen de soldaten Russische paspoorten uit en worden de scholen in de stad omgevormd naar volledig Russischtalig onderwijs. Moskeeën en Oekraïens-Orthodoxe kerken zijn gesloten, Oekraïense priesters worden de grens over gezet. Een bufferzone van tien kilometer om de streek heen wordt gehanteerd. De russificatie lijkt, als Beck de waarheid twittert, daarmee bijzonder veel op de tactiek die werd toegepast op de Krim. Ook tijdens de oorlog in Georgië in 2008 werd een gelijkaardig draaiboek aangehouden. (Bron) (Twitter)
5 sep. 2014

Russisch-Oekrains bestand lost niets op

Er is een bestand. Maar dat lost niets op. Het Westen is niet meer bereid te vechten voor haar hoogste waarden, en Poetin weet dat al enige tijd. Degenen die niet in principes kunnen denken voeren subjectieve rechtvaardigingen op als "Putin feels threatened'. Totale nonsense! De NAVO is een defensieve orgnanisatie. Vrije landen kunnen om lidmaatschap vragen, maar dat is geen 'expansionisme' of agressie.  De voormalige Russische satellieten hebben er gewoon geen zin meer in om  te dienen als vazallen en bufferstaten,  en dat is hun goed recht. De orientatie van de kaart in hoogst interessant.
30 aug. 2014

Liegende en lasterende Timmerfrans moet opkrassen! 

Timmerfrans is met afstand de meest slechte en schaamteloze MinBuZa die NL ooit gehad heeft. Voor het oog van de wereld hield hij een tranentrekkend betoog voor de VN. Vriend en vijand loofden zijn speech en zijn optreden. Wat blijkt? Oekrainers zijn vals beschuldigd van lijkenpikkerij en ander eerloos gedrag. Gewoon verzonnen en gelogen! Laat die verontschuldigingen maar zitten; donder gewoon maar op! En neem die failliete partij van je meteen mee.

Direct na de crash van vlucht MH17 heeft een team van 800 vrijwilligers onder leiding van de nationale rampendienst van Oekraïne bergingswerkzaamheden verricht in het rampgebied. Het kabinet geeft toe dat deze werkzaamheden ‘doelmatiger’ waren dan gedacht. 'Stelt u zich eens voor dat u uw echtgenoot moet verliezen en vervolgens ook nog bang moet zijn dat tuig er met zijn trouwring vandoor gaat,' zei minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) in de Veiligheidsraad ruim een week na de crash van MH17. De emotionele woorden van de minister gingen de hele wereld over. Iedereen sprak schande van die dronken boeven die door de crashzone struinden als door een supermarkt zonder kassa's. Professioneel werk Maar sommige journalisten ter plaatse vertelden een ander verhaal. Ze konden de strooptochten in het gebied niet bevestigen. Sterker nog, er leek vrij professioneel werk te zijn verricht in het gebied. Het hoofd van de repatriëringsmissie, Pieter-Jaap Aalbersberg, zei de lokale bevolking te danken voor alle steun en het werk dat was gedaan. (Bron)
Ook dat nog: Kort na de VN-resolutie over vlucht MH17 sloot Nederland op het kantoor van EU-organisatie Eurojust een overeenkomst met Australië, België en Oekraïne. Waarom moest deze deal geheim blijven en om welke reden wilde Maleisië niet tekenen? Zo konden ze Kiev passeren en rechtstreeks onderhandelen met de opstandelingen. Dat is reuze pragmatisch, maar not done in internationaal verkeer. (Bron)


16 aug. 2014

De Russische schaduwoorlog in de Donbas

Met Poetins irredentisme in de Donbas, het oostelijke deel van Oekraine, bevinden we ons op klassiek Russisch terrein. Je hebt de neiging om de leugens die grenzen aan het manipuleren van de realiteit, toe te schrijven aan de tijd van de Sovjet Unie. Maar zelfs toen gebeurde dat niet in isolatie. Want het Potemkin dorp dateert zelfs terug tot de tijd van Katharina II en heeft een interessante geschiedenis in relatie tot de regio en de Krim. Neem dit voorbeeld: Oekraine vuurt op een konvooi Russische troepentransporten dat de grens overschrijdt, waarvan Rusland zegt dat het niet bestaat. De NAVO heeft het incident tussen het Russische konvooi en het Oekrainse leger waargenomen, maar het Witte Huis kan het niet bevestigen.

Er zijn verschillende verslagen de laatste tijd over Russische incursies van troepen over de Oekrainse grens, die zich dan vervolgens weer terugtrekken. Het is goed mogelijk dat het Oekrainse leger op zoek was naar zo'n 'pulseerbeweging' en het vuur heeft geopend. Vandaag is er een bijeenkomst in Berlijn met de MinBuZa's van Rusland en Oekraine om te praten over het hulpkonvooi. Het Rode Kruis heeft aangeboden de goederen over te laden op eigen vrachtwagens, maar dat zou Poetin beroven van een propaganda-overwinning. Dus dat zal niet gebeuren. Oekraine volhardt in het standpunt dat de Russische trucks met hulpgoederen de grens niet over mogen, dus de confrontatie zal nog wel enkele dagen duren.  (Source)15 aug. 2014

NAVO chef: "Russische inval in Oekraine"

De secretaris-general van de NAVO, Anders Fogh Rasmussen sprak vrijdag van een "Russische inval" in Oekraine, maar noemde het geen invasie. "Het bevestigd het feit dat er een constante aanvoer is van wapens en troepen vanuit Rusland naar Oekraine en het is duidelijk, dat de Russische destabilisering van oost Oekraine onverminderd wordt voortgezet". Eerder hebben Britse media melding gemaakt van Russische militaire voertuigen die de grens overschreden. (Bron) Ook: Oekraïne beschiet Russische pantservoertuigen (Bron)12 aug. 2014

Georgie toen, Oekraine nu. De overeenkomsten. 

RTL journalist Jeroen Akkermans kijkt terug op de dag, zes jaar geleden, toen cameraman Stan Storimans en 12 Georgische burgers om het leven kwamen door een Russische clusterbom. Er zijn treffende overeenkomsten tussen Georgie toen, en Oekraine nu. Nederlanders worden opgevoed met het idee dat er zoiets bestaat als internationaal recht. Akkermans is er naarstig naar op zoek. Maar zolang er geen supranationale autoriteit bestaat, is internationaal recht een onrealistische utopie. En aangezien het niet mogelijk is zo'n wereldregering te verankeren in de vrijheidsfilosofie, is internationaal recht ook niet iets, dat we moeten  nastreven. De VN staat er in ieder geval bijzonder ver vanaf.
12 Augustus is voor mij en mijn RTL Nieuws-collega's een dag die we liefst overslaan. Op deze dinsdag zes jaar geleden stierf 'onze' cameraman Stan Storimans met 12 Georgische burgers bij een clusterbomexplosie op het Stalinplein in Georgië. De strijd aan het front tussen Georgië en Rusland luwde nog geen uur na de dood van Stan. De propaganda-oorlog daarentegen woedt nog steeds. De waarheid over wat er toen is gebeurd en wie verantwoordelijk is, ligt nog altijd onder vuur. 
(Bron)
7 aug. 2014

Russische leider Volksrepubliek Donetsk stapt op 

De Russische leider van de separatisten in Oekraine, Aleksandr Borodaj, gaat weg als premier van de zelfuitgeroepen 'Volksrepubliek Donetsk'. De Rus werkte tot voor kort als politiek adviseur van 'premier' Sergej Aksjonov van de afgescheiden Krim. (Bron) Inmiddels in Kiev..
Laatste vliegtuig met resten MH17 vanavond terug

Russen noemen berichten over concentratie van 20.000 troepen bij de Oekrainse grens NAVO-propaganda. De regering in Kiev is een 'junta'. Wanneer wordt de NAVO nazi? Een militair transportvliegtuig vervoert donderdagavond alle persoonlijke bezittingen die tot nog toe zijn gevonden op de rampplek van vlucht MH17 in Oekraïne naar Nederland. (Bron)


4 aug. 2014

Duizenden Russische militairen oefenen bij Oekrainse grens

Forensische teams proberen hun werk te doen tussen de gevechten door. Er woedt hier een echte oorlog. De autoriteiten in Kiev proberen tegelijkertijd hun burgers te beschermen en de forensische teams te accomoderen. Maar er woedt hier ook een zeer felle propaganda-oorlog. Daarvan vandaag een paar voorbeelden.

2 aug. 2014

Bloed van Oekrainse patriotten voor de doden van MH17

Vandaag wordt er geschoten, maar de KMars zijn niet zulke assholes als onze regenten. Het werk gaat gewoon door (bron). Ons onderwerp van 29 juli getiteld "Onze doden voor Oekrainse levenden" is de EuroMaidanners ook opgevallen.31 juli 2014

Bergers MH17 verzamelen DNA van 25 slachtoffers

30 juli 2014

OVSE breekt verkenning af te midden gevechten #MH17

Intussen in Moeder Rusland...


29 juli 2014Onze doden gaan vóór Oekrainse levendenUit een debat in de Tweede Kamer blijkt hoezeer onze regenten de weg kwijt zijn. Als er een vliegtuig met landgenoten naar beneden geschoten wordt, heeft de regering natuurlijk een taak om de lichamen te repatrieren. Maar dit is wel een oorlogsgebied.
Hier hebben we een soeverein land, waarvan delen worden aangevallen en afgeplitst om ethnische redenen. Dit is niet legitiem. Ook niet als de meerderheid daarvoor stemt. Het gaat hier om een principe.
Stel je voor: Duitsers trekken in grote getale naar Drenthe, of komen daar om historische redenen terecht. Stel, de Nederlandse regering neemt een besluit en deze Duitsers zijn daartegen. Waarop er agenten uit Duitsland komen om ze te helpen Assen onder vuur te nemen.
Als dit legitiem zou zijn is het einde zoek. Als de koers van een land je niet aanstaat als ethnische groep, dan pak je je koffers maar. Maar je gaat dus niet een oorlog beginnen,
De Nederlandse regering stelt zich in dit conflict neutraal op, terwijl er wel degelijk good guys 'n bad guys zijn. En vervolgens gaat Timmerflans roepen dat Oekraine met het verdedigen van de eigen burgers "zijn good will verspeelt" omdat wij onze doden niet kunnen bergen. Het is spijtig, maar onze doden zijn al dood; Oekrainse burgers niet.28 juli 2014

KMars en onderzoekers MH17 "sick and tired"

Ter plekke in oost Oekraine zien we dat een bekend verschijnsel is ontstaan: cognitieve dissonantie. Dit fenomeen bestaat hier uit de doorsnee Nederlander die denkt dat Nederland representatief is voor de rest van de wereld. Dit naieve wereldbeeld van onder de 'kaasstolp' wordt keer op keer geloochenstraft zodra de Nederlander in de echte wereld moet acteren. Hij ziet zich dan geconfronteert met een onoverbrugbare kloof. De politiebaas is genoodzaakt de verwachtingen dusdanig bij te stellen, dat hij de missie opgeeft voor die begonnen is. De realiteit, namelijk een oorlogsgebied waar momenteel zwaar gevochten wordt, weigert hardnekkig zich te schikken naar hun wensen: "I'm sick and tired", roept er een as we speak.
27 juli 2014

Dorpen bezaaid met lichaamsdelen en brokstukken van MH17

Vandaag een andere kant van het verhaal, dat we zelden zien of horen. Ook Oekrainse dorpen werden getroffen door het neerstorten van MH17. En een Russisch convooi komt de grens over. In het gebied wordt fel gevochten, terwijl de eerste ongewapende KMars gesignaleerd worden.26 juli 2014

Russische VN-ambassadeur bekent neerhalen MH17

Zeven Nederlandse experts van het Landelijk Team Forensische Opsporingen (LTFO) zijn onderweg naar Donetsk tegengehouden door eenheden van de Volksrepubliek Donetsk. (Bron) De Marechaussees die gisteren vertrokken kunnen ze niet helpen, omdat er een regeringscrisis is in Oekraine. Crash-detectives uit Maleisië en Australië doen al dagenlang sporenonderzoek, maar de Nederlanders zijn afwezig. (Bron) Zouden Nederlandse nabestaanden trouwens weten dat familie uit Australie gewoon de crashplek bezoekt? (zie tweets). En dan nog dit: Stoffelijke resten van slachtoffers liggen nog steeds verspreid over het veld. Oh, en die russofiele anti-EU aluhoedjes kunnen ophouden met het bedenken van constructies die Rusland vrijpleiten. De Russische ambassadeur bij de VN heeft impliciet bekend.
25 juli 2014

Medeleven van de inwoners van Torez met MH17

Kamerdebat over MH17 scene uit The Twilight Zone

Vanmorgen ging de Tweede Kamer in debat met de regering over de situatie. Er kwam duidelijkheid over de uitzending van de ongewapende marechaussees en hun militaire dekking. De marechaussees moeten de teams gaan versterken, die al in het veld zijn. Ze vertrekken vanavond om 21:00 van vliegbasis Eindhoven. Gedurende het weekend moet de VN Veiligheidsraad consensus bereiken over de beveiliging. In Engeland is een brigade van de ADF gelegerd, de Australian Defence Force. Die zal deels wel en deels niet bewapend zijn. Wanneer zij vertrekken was niet duidelijk. Tevens is de Luchtmobielebrigade on stand-by. De Telegraaf repte vanmorgen zelfs over special forces die overgebracht zouden moeten worden uit Mali. Dat laatste moet met een korrel zout worden genomen. Tevens valt het te betwijfelen of de VNVR akkoord zal gaan met gewapende beveiliging gezien het feit dat Rusland en China vetorecht hebben. Maar dat risico neemt de regering. Per dag wordt een nieuwe risico-analyse gemaakt. Kamerleden blijken bijzonder ongeinformeerd. Rutte ademt de geest van transnationaal progressivisme: morele neutraliteit die gespeend is van de realiteit, die men weigert te accepteren. Als de contradictie - oorlog en veiligheid - hun wensdenken in de weg staat, dan moet de realiteit zich daar maar aan aanpassen. Anderzijds awordt in het debat duidelijk hoe transnationalisme de nationale soevereiniteit ondermijnt. Een regering die zich verbeeldt besluiten te nemen, als die in feite worden gemaakt bij de VN, is niet in charge van de situatie. Rutte: "In de context van de huidige afspraken is het niet mogelijk dat wij daar gewapend naartoe gaan". Een soeverein land zou zeggen: we halen onze mensen terug en als het niet goedschiks gaat, dan maar kwaadschiks: daar hebben wij strijdkrachten voor. Of hadden, want er is inmiddels uitverkoop gehouden. Daar gaan we dan: een, twee, drie, in godsnaam...Stop Press Breaking News...24 juli 2014

40 man ongewapende marechaussee naar Donetsk

De kwestie over de niet gedeelde informatie is simpel. Al deze informatie was beschikbaar in open bronnen en werd ook deels gepost op dit blog, voor zover de bronnen betrouwbaar waren. Inlichtingendiensten waren nergens voor nodig.
Dat komt ervan als je te veel op de overheid leunt voor je informatievoorziening. Je kan ook gewoon de feeds lezen! Inmiddels...


Niets geleerd van Dutchbat. Hoe haal je het in je hoofd? Waarom zijn deze mensen nodig? Omdat er geen centrale regering is in de Volksrepubliek Donetsk. Er moet dus een blik bewakers heen om het bewijsmateriaal zeker te stellen. Het is misdadig om totaal weerloze paramilitairen dit gebied in te sturen waar op zijn best anarchie heerst, en op zijn slechtst zwaar bewapende professionele terroristen de scepter zwaaien. Alles wat er mis zal gaan is de verantwoordelijkheid van deze pacifistische eikols in de regering. (Bron)

Een beetje cryptisch is het volgende bericht. Het antwoord ligt mogelijk in het vervagen van militaire en politietaken in het kader van optreden in EU-verband. Politie is natuurlijk voor binnenlandse beveiliging, en de militaire tak voor de buitenlandse verdediging. Maar binnen de EU is straks alles 'binnenlands' ook al vindt het optreden plaats in een ander land. Je krijgt dus buitenlandse militairen die gaan optreden tegen vreemde burgers. We zijn een levensgevaarlijk pad aan het bewandelen.23 juli 2014

Informatie over risico's vliegroute niet gedeeld


Op de dag van nationale rouw arriveerden twee transportvliegtuigen met ongeindentificeerde stoffelijke resten op de vliegbasis Eindhoven.
22 juli 20143 teams van internationale experts zijn aangekomen op de plaats van de crash. Een lid van het team heeft gezegd dat de wrakstukken kapotgesneden zijn, mogelijk om lichamen te verwijderen.

Russische separatist bekent neerhalen MH17

Morgen facultatieve dag van staatsrouw. (Bron)21 juli 2014Onderzoekers weten nog steeds niet wat de bestemming van de lichamen is.

EU buitenlandpolitiek & de Volksrepubliek Donetsk

Postmodernisme versus premodernisme: Europese elites, die trots zijn op de EU als een postmoderne superpower, hebben altijd gezegd dat de 'harde' macht van militair geweld niet meer gerechtvaardigd is in de 21e eeuw. Jammer voor hen dat Rusland (en China en Iran) geen boodschap hebben aan dit wereldbeeld waarin 'klimaatverandering' het grootste gevaar vormt, dat Europa bedreigt. De Europese Commissie, die nooit een kans laten gaan om de instituties van Israel te boycotten, heeft een lauwe standaardverklaring afgelegd over het neerschieten van de MH17. Die luidt als volgt: "De Europese Unie gaat door de zaak nauwlettend te volgen". De EU heeft halfslachtige moeite gedaan om alternatieven te vinden voor Russische olie en gas. Europese meningsverschillen over de relaties met Rusland zijn zichtbaar geworden door het neerschieten van het passagiersvliegtuig boven Oekraine. De raketaanval op vlucht MH17 kostte het leven aan 298 zielen, waaronder 230 Europeanen, waarmee het de grootste terreurdaad is in de Europese geschiedenis. Maar ondanks alle bewijs dat MH17 werd neergeschoten door een luchtafweerraket die gelanceerd is vanuit gebied, onder controle van door Rusland gesteunde separatisten, is de EU niet bij machte het eens te worden over een gezamenlijk antwoord op de aanval. (Bron)20 juli 2014Uit de vrijgegeven telefoongesprekken tussen de rebellen en een Russische inlichtingenofficier blijkt dat kozakken het toestel per ongeluk uit de lucht hebben geschoten. Voor hen is alles wat beweegt een legitiem doel. De opname wordt inmiddels gezien als misinformazie.


Britse media schreeuwen harder dan Nederlandse

Als je dacht dat wij knetter waren geworden, hier zijn de Britse tabloids. Intussen heeft ZeroHedge de duiding voor elkaar. Kwestie van tijd tot MH17 dezelfde weg gaat als 911: een inside job door George W. Bush. (Bron) H/t @AncetreIV
Russen wegblazen met windmolens

Hier een paar staaltjes onvervalste agit prop. Links en rechts Nederland zijn verenigd in morele verontwaardiging over het neerhalen van MH17 door handlangers van Poetin in het oosten van de Oekraine. Maar voor links is al die oorlogstaal nogal a-typisch en vraagt om duiding. Wat is hier aan de hand? Oorlogspropaganda neemt absurde omvang aan (bron)
19 juli 2014

Joehoee, het is oorlog in Oekraine!

Ja, oorlog is erg en je kan er dood van gaan. Daarom is het beter om uit de buurt te blijven als je er niet per se iets mee te maken wil hebben. Je laat er dus bij voorkeur geen burgerluchtvaart overheen vliegen. De postmoderne mens heeft moeite met het accepteren dat kwaad bestaat in de echte wereld, zoals o.a. @MinPres laat zien. Als je schiet, kan er teruggeschoten worden, ook al roep je nog ze hard dat het 'recht' aan je kant staat omdat je Gutmensch bent (of een moslim, zoals in Gaza). Je kan nog zo hard roepen dat je recht hebt op leven, maar als je zonder opletten de straat oversteekt, word je toch platgereden, fuckwit! En dan ga je dus niet hysterisch een oorlog met Rusland forceren, zoals De Telegraaf vanmorgen deed.
En Oh ja.. zeker vergeten dat we de krijgsmacht hebben afgebroken..


Een rapportage van ABC's Martha Raddatz.


UPDATE: Twit verslag van Olaf Koens van MH17Twit verslag van Olaf Koens van MH17

Dit wordt een redelijk vuile propaganda-oorlog waar Pomonieuws zich buiten zal houden. Zoals je van ons gewend bent, zullen we ons houden aan de feiten en die duiden aan de hand van objectivistische principes en fundamentelen. Hoewel we geen sympathie hebben voor de pseudo rebellen van Poetin, gaan we er op dit moment niet vanuit dat er sprake is van vuige opzet. Wat duidelijk meer in de lijn van de waarheid ligt is een overmaat aan testosteron en een geval van grenzenloze Moelandse slordigheid. Hier een aantal tweets van de reporter op de grond, Olaf Koens @OBK
18 juli 2014

Waarheid, geen pravda: Russia Today journo neemt ontslag"Hell To Pay" als MH17 door rebellen is neergeschoten

Poetin geeft Oekraine de schuld voor het neerhalen van vlucht MH17 met 298 zielen aan boord, maar hij ontkent niet dat Russische separatisten het gedaan hebben, terwijl John "Maverick" McCain waarschuwt voor 'Hell to pay'.
 • Malaysian Airlines vlucht MH17 werd neergeschoten over gebied gecontroleerd door Poetin en pro Russische rebellen in het oosten van Oekraine. 
 • Poetin zegt dat het de schuld van de Oeekrainers is, omdat ze de orde niet kunnen houden in het land. 
 • Maar Poetin ontkent niet dat pro Kremlin rebellen de vlucht van Amsterdan naar Kuala Lumpur neergeschoten hebben. 
 • V.S. senator John McCain heeft gewaarschuwd voor 'Hell to pay' als dat het geval blijkt te zijn. 
 • Oekrainers noemen het 'terrorisme' en hebben een opname vrijgegeven van een gesprek tussen een rebel en een Russische inlichtingenofficier waarin ze toegeven dat het om een burgervliegtuig gaat. 
 • De Oekrainse minister van BiZa zegt dat het vliegtuig is neeergeschoten door geavanceerd Russische luchtafweergeschut.
 • President Obama kreeg kritiek te verduren omdat hij het een 'terrible tragedy' noemde in een korte speech en daarna doorging met fondsenwerving. 
 • Er rijzen vragen hoe het kan dat het vliegtuig boven oorlogsgebied kon vliegen. 
 • Alle luchtvaartlijnen mijden het gebied. 
(Bron)

17 juli 2014


Manifest van HM17: 154 Nederlanders aan boord

295 doden, waaronder 154 Nederlanders, door Malaysia Airlines passagiersvliegtuig neergehaald boven de oostelijke Oekraine.

Volgens een Amerikaanse oud-militair hebben Oekrainers niet de kennis om een dergelijk systeem te bedienen. Het moeten speciaal getrainde Russen geweest zijn, al dan niet dronken.Vlaginstructie: overheid gaat vrijdag half stok

HM17 kwam uit Amsterdam. Het is zo goed als zeker dat er Nederlandse slachtoffers bij zijn betrokken. (Bron)
HM17 neergehaald door luchtafweerraket

Dit is al het derde vliegtuig dat deze week werd neergehaald in het gebied. (Bron) Pro Russische separatisten zouden HM17 kunnen hebben aangezien voor een gevechtsvliegtuig, maar dat is natuurlijk stukken kleiner. Rusland heeft ook special forces op Oekraiens gebied gedropt. De wapens die gebruikt zijn in het neerhalen van de Boeing zijn geen Stingers of MANPADS, maar eerder een radarsysteem voor de lange afstand, bijvoorbeeld de SA-17 Grizzly. Het is een bijzonder ernstige escalatie en een daad van oorlog. Rusland/Sovjet Unie heeft een geschiedenis in het neerhalen van burgervliegtuigen.
19 juni 2014


Poetin: "De EU heeft Oekraine uit het Russische orbit gehaald en in het eigen kamp opgenomen. Daarom mogen ze nu de gasrekening betalen".


'Rusland gaat door met troepenopbouw in oost Oekraine'


MORE: NATO chief says Russia has resumed a military buildup near Ukraine: http://t.co/liROkJbZqq— The Associated Press (@AP) June 19, 201417 juni 2014

Wie heeft de Oekrainse gaspijplijn opgeblazen?14 juni 2014


Kleurige demonstratie bij Russische ambassade in Kiev
Lekken in Kiev leiden tot doden en gewondenDe regering in Kiev kampt met lekken door verraders in de ministeries. Zo'n 80 soldaten liggen gewond in ziekenhuizen door hinderlagen van opstandelingen. Bij een aanval op een landend transportvliegtuig IL-76 van de Oekrainse luchtmacht op Lugansk airport lanceerden Moskou-gezinde rebellen twee raketten met Stingers. 49 militairen lieten het leven. (Bron)
23 februari 2014

Achtergrond: Er valt nog altijd wat te kiezen tussen Oost en West


Voor de Russen is Oekraine een bufferstaat. Een stuk onroerend goed om de klappen uit het zuiden op te vangen. Oekrainers zijn pionnen is een schaakspel, een tijdverdrijf waarin Russissche politici moeten excelleren willen ze het land kunnen regeren. Burgers zijn in dit machtsspel een volstrekt ondergeschikte factor. Mensen bestaan voor de staat, niet andersom.

Het idee dat Westerse waarden daaraan gelijk zijn, is een tragische misvatting. Natuurlijk is er veel aan te merken op de EU. Democratie is een wassen neus en het vrijheidsconcept is een dikke FAAL. 

En natuurlijk is Verhofstadt een clown. Maar hij heeft tenminste het morele besef dat potentaten uiteindelijk altijd verliezen en dat dictatuur evil is. Hij heeft alleen het vermogen verloren in de spiegel te kijken.

Bij Poetin ligt dit anders. Niet alleen zijn burgers er voor de Russische staat (burger is een verkeerd woord in dit concept: dichterbij komt 'onderdaan', of 'horige'); rechten zijn een totaal onbekend begrip in deze staatsopvatting. Slaven hebben geen rechten.

Als het aankomt op kiezen tussen Oost en West, dan is de keuze snel gemaakt. Laten we vooral realistisch blijven, ook in dit opzicht. 


Gerelateerd