dinsdag 3 december 2013

Twitter Squad bestrijdt belediging van Bromsnor

De Twitter Squad bestaat uit 40 man die dag en nacht bezig zijn met het natrekken van emoties: 40 agenten die boeven moeten vangen in plaats van gevoelens van burgers bestrijden'
Zo te zien is de tweede altercatie met Bromsnor al weer in de maak.

UPDATE: Of dit het resultaat is van de Twitter Squad of het gevolg van een directe actie van @PetraKramer is onbekend, maar het effect is er naar! De vervolgvraag is, is de prinsemarij van Monster bij machte koud water te storten over het moreel van treiterdiva? Gezien de bovenstaande tweet kunnen we vaststellen dat dat niet het geval is.

Door @MarieHemelrijk, van zichzelf ook al gevaarlijker op een toetsenbord dan Lara Croft met een vuurwapen. Enjoy!
Het is zover: de eerste twitteraar is naar het politiebureau geroepen om zich te verantwoorden wegens het maken van, jawel, een heuse Godwin op het internet. En niet zomaar een willekeurige, volkomen at random uit de lucht gegrepen Godwin – zoals ze dagelijks met honderdtallen over het internet vliegen – nee, het was er juist eentje die ook nog eens precies to the point was. (Bron)

Hoe serieus moet je de mijmeringen van een scholier nemen? Vroeger bleven ze verscholen tussen de pagina's van Lief Dagboek.


31 okt. 2013

Twitter Squad (40) bestrijdt 365/24/7 kwade gedachten

Als tweeps anonimiteit zouden betrachten zou het gevaar van een fysieke aanval significant beperkt blijven. Geen wonder dat de bullies van Twitter 'anonieme' accounts aanvallen op hun onbereikbaarheid. Uit persoonlijke ervaring kan ik meepraten wat er gebeurt als je NAW-gegevens - tegen de netiquette in - op de ladders worden gekeild. 

Er wordt 40 man politie ingezet om deze onzin te monitoren en om reprimandes uit te delen aan scholieren en 'vrijpraters'. De politie is ervoor om (praktische) wetten te handhaven en om criminaliteit te bestrijden; het zijn toch waratjes geen goedbetaalde kinderjuffies!

Vrijheid is niet voor bange mensen, anders is het snel klaar met vrijheid. Heb je hier ook een mening over, stuur een tweet aan @pomonieuws of @Cassie_Troy of laat een comment achter.  
In Nederland worden per dag zo'n 35.000 bedreigingen via Twitter geuit. Tweehonderd daarvan zijn zo ernstig dat de politie zo'n tweet natrekt. Dat stelt plaatsvervangend politiechef Martine Vis in de Volkskrant. 
Vis is politiechef van de eenheid Rotterdam en is binnen de Nationale Politie verantwoordelijk voor de aanpak van bedreigingen via sociale media. Volgens haar wordt vrijwel elke dag ergens in Nederland een twitteraar opgepakt of krijgt iemand een waarschuwing wegens een dreigtweet. 
De politiechef ziet de bedreigingen als een sociaal probleem. "Vroeger moest je een envelop kopen, een brief schrijven en hem posten. Nu tik je wat woorden en bedreig je iemand. Dat is erg makkelijk en gebeurt dus ook veel", zegt Vis in de krant. 
Dagelijks worden in Nederland miljoenen tweets verstuurd. Zowel overdag als 's nacht zijn zo'n veertig agenten bezig met het in de gaten houden van dit berichtenverkeer. Een bericht op Twitter is maximaal 140 tekens. Er worden vaak afkortingen en straattaal gebruikt. 
De politie heeft contacten met experts binnen bepaalde sociale groepen aan wie eventueel gevraagd kan worden welke betekenis een bericht heeft. Tweets in een vreemde taal worden zo nodig voorgelegd aan buitenlandse politiekorpsen. 
Ook wordt gelet of actuele ontwikkelingen leiden tot bedreigingen. Zo was er deze week extra aandacht voor de Rabobank. De bank kwam dinsdag in het nieuws vanwege het manipuleren van belangrijke rentetarieven. 
De mensen die een dreigtweet de wereld in sturen zijn soms jongeren die hun emoties niet onder controle hebben, maar er zitten ook geradicaliseerde eenlingen tussen en leden van belangengroeperingen. Sommige bedreigers komen er vanaf met een reprimande.
(Bron

Gerelateerd