zondag 15 januari 2017

(VIDEO) THIERRY BAUDET OPENT FVD-CONGRES

Thierry Baudet heeft zijn denktank, Forum Voor Democratie omgezet in een politieke partij (@fvdemocratie, Facebook, YouTube). Het perspectief is democratisch-conservatief met de nadruk op renaissance- en verlichtingswaarden. Onze correspondent Yernaz Ramautarsing staat nummer 9 op de kandidatenlijst voor de Tweede-Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. Jan 15, 2017 Thierry Baudet spreekt het eerste partijcongres van Forum voor Democratie toe (Amsterdam, 14 januari 2017).

UPDATE: Wegens overweldigende belangstelling werd het eerste congres van Forum voor Democratie naar een grotere locatie verplaatst, de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord (achter het markante EYE-filmmuseum). Sinds de lancering van de partij, eind september 2016, is het aantal leden snel gegroeid tot nu ruim 2.000. Tijdens het ochtendgedeelte werd het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vastgesteld. In de middag voerden enkele intellectuele kopstukken met woord, onder andere Paul Cliteur, Theo Hiddema, Frank Ankersmit, Susan Teunissen, Paul Frentrop, en Haye van der Heyden en Thierry Baudet. (Meer)


5 jan. 2017


NRC FAKE NIEUWS: YERNAZ KOOS ZELF VOOR FVD

Niet de vetting van VNL, maar het bezwaar van Yernaz tegen de onliberale dienstplicht heeft ertoe geleid dat hij nu op de lijst staat bij Baudet. Jan Roos heeft VNL in korte tijd gediskwalificeerd als serieuze nieuwrechtse partij. Na het debacle met Mosco was dit zo'n beetje de laatste kans om er iets van te maken. Je kunt bier de schuld geven als je zo dom bent, om tijdens een diner Trumpianen en Farragisten van je te gaan zitten vervreemden. Maar als je privaatgegevens van aspirant-kandidaten gaat lekken naar de globalistenbode (bron), dan is alle hoop verloren. Welterusten, VNL! (Meer)
25 sep. 2016


FORUM VOOR DEMOCRATIE WORDT POLITIEKE PARTIJ


Baudet heeft besloten dat zijn Forum Voor Democratie een politieke partij moet worden. Dat niemand meer in het liberalisme van de VVD en D66 gelooft is te billijken. Begrijpelijk is ook dat conservatief-liberalen de PVV economisch te links vinden. Hoewel het wantrouwen bestaat dat de breuklijn meer met stijl te maken heeft, dan met werkelijke principes. Maar het is volstrekt onduidelijk waarom Baudet (en in zijn kielzog ex VVD'er Cliteur) zich niet aansluiten bij VNL en Jan Roos, dat als bijkomend voordeel de steun van Nigel Farage's UKIP geniet. Het gaat deLeidse professoren zo te horen om directe democratie. Maar dat is geen legitieme reden om de populistisch-conservatief-liberale stem te versplinteren. Het is een agendapunt dat gemakkelijk binnen een bestaande partij bereikt kan worden. Wordt vervolgd. Gerelateerd