zaterdag 28 mei 2016

PREMIER DIST KIEZERS. RUTTE, YOU'RE FIRED!

De nieuwe klassenstrijd -- de regentenklasse versus "de mensen in het land" -- begint vorm te krijgen. Regenten hebben het sociaal contract eenzijdig opgezegd. De gevestigde orde heeft de burgerij tot vijand verklaard. De nieuwe tegenstelling heeft zich verbreed naar globalisme versus nationalisme.  

UPDATE: Na "gelul" gate in het debat over de kwestie Ebru Umar (bron) hebben we nu "idioten" gate. Dat dissen van kiezers gaat nog eens heeeel groot worden! Het is niet zo maar wat gescheld. Het geeft aan dat politici geen respect hebben voor de bron van hun autoriteit, de kiezers. Het parlement is ons hoogste orgaan omdat dit instituut de demos, het volk vertegenwoordigt (demos, als in democratie). In de VS is de backlash alvast begonnen met de Trump revolte. RUTTE, YOU'RE FIRED! Niemoller heeft dit over het uitschelden van kiezers.
Het verschanste establishment lijkt zich er niet van bewust dat het er wel erg bizar uitziet. Wanneer een verwarde zwarte vrouw, die bekend is van showbizz programmaatjes op de tv, zich aansluit bij een moslimpartij die de Nederlandse meningsvrijheid bevecht, de Nederlanders tot ‘racisten’ benoemt en een traditioneel kinderfeestje als racistische gewoonte, komt in reactie daarop razendsnel een populaire Facebook pagina. Nu voelt de premier van Nederland zich geroepen om de mensen op die Facebook pagina uit te roepen tot ‘idioten.’ Een premier die zijn eigen volk uitscheldt, ik had het nog niet verzonnen. De zich steeds agressiever verwoorde angst van de zittende machthebbers, die niet zeker zijn hoe lang ze net nog kunnen uithouden achter hun opgehaalde poorten, begint kolderiek te worden.  (Meer)



16 mei 2016


'VICHY REGIME' IN EDE IS CAPITULEERD


Joost Niemoller benadert de falende burgemeester van Ede, Cees Van der Knaap vanuit grefo determinisme: het staat geschreven! In De 6 fasen van Westerse capitulatie  voorspelden we al het verschijnsel van het Vichy regime: overheden die de belangen van de "bezetter" dienen tegen de belangen van de bevolking. Van der Knaap was snel met het onderdrukken van het varkensmutsverzet. Niemoller meldt dat leden van de actiegroep Identitair Verzet keihard werden aangepakt met boetes van vijfduizend euro, alleen al omdat ze zich in de wijk bevonden. Intussen gaan de bezittingen van burgers in vlammen op. Dan staat Knaap ineens machteloos.
Vannacht ging er in Ede weer een auto in de fik, hoogstwaarschijnlijk door dezelfde groep Marokkaanse relschoppers die Ede nu al weken terroriseert. Er heerst angst in Ede, zo begrijp ik uit dit artikel van Omroep Gelderland. De bewoonster vertelt dat ze al enige tijd met de ramen open slaapt. ‘Zo kunnen we horen wat er buiten gebeurt. Uit voorzorg hebben we ook emmers met water paraat staat in de tuin’, benadrukt ze. Ook organiseren de buurtbewoners zichzelf, maar er is toch vooral een beeld van hulpeloosheid (...) De politie vist steeds achter het net, en doet kennelijk geen actief onderzoek bij de Marokkanen thuis. De groep wordt niet aangepakt, niet verspreid. Er wordt kennelijk niet gepost in de steegjes. De buurt wordt niet afgegrendeld in de nacht. Er is geen avondklok ingesteld. Wel worden leden van de actiegroep Identitair Verzet hard aangepakt. Zo hebben twee ervan al een boete van vijfduizend euro gekregen, alleen al omdat ze zich in de wijk bevonden. Marokkaanse jongens die zich in de nacht met brandbaar materiaal in steegjes in Ede bevinden, worden niet opgepakt door de politie. De volstrekt passieve, mogelijk bange houding van de politie in Ede ten aanzien van Marokkaanse stenengooiers, bleek ook al uit een reportage van Powned. De burgemeester van Ede vindt dat de Marokkaanse overheid het maar op moet lossen met wat gesprekken. Diezelfde burgemeester stelt zich volkomen passief op: die dingen gebeuren nu eenmaal, zo is de tijd, het staat in de Bijbel:



8 mei 2016

DIEPTE-INTERVIEW MET BURGEMEESTER EDE 


Met een interview in AD met Cees van der Knaap begint de situatie in Ede wat duidelijker te worden. Een beetje. Een communicator is er aan deze dorpspotentaat niet verloren gegaan. De theehuiskwestie blijkt een sluitstuk te zijn in een lange rij van terreur in het stadje. Het enige dat Knaap erover kwijt wil is dat er sprake is van "criminelen" die autobanden in brand steken. Voor de politie ziet hij slechts een symbolische taak weggelegd, als "gebaar naar de mensen toe". Over de rol van de Marokkaanse consul:
"Dat is echt... Hoe het kan lopen dat iets dat zó klein is, zó groot gemaakt wordt. Ik stel vast dat iedereen elkaar nakakelt. Hoe het echt gegaan is: een Edes raadslid belde mij op om te zeggen dat de consul-generaal die zij had ontmoet graag met me wilde praten over de situatie in Ede. Ik heb gezegd: dat is prima, iedereen is welkom in Ede. Die man is hier geweest en heeft zijn excuses aangeboden namens de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Hij voelde zich verantwoordelijk. Het zijn Marokkaanse Nederlanders, ze hebben ook het Marokkaanse paspoort.''
De harde kern bestaat uit 8 woestijnratten, maar het bestuur van Knaap is niet bij machte daartegen op te treden. Nee, in 2008 was het pas onveilig, toen een groep van 250 Ali Baba's het dorp tiranniseerden! Veel tijd heeft de regent er ook niet voor, wat met de wielrentoestanden en de media en zo, die natuurlijk veel belangrijker zijn dan de veiligheid van burgers.

Deze man is ooit belast met 's lands veiligheid als staatssecretaris van Defensie. Hoe veilig de mensen momenteel in Ede zijn, bewijst de totale incompetentie van deze kwal. Over het onderstaande bericht hebben wij bevestiging ontvangen van een buurtbewoner, maar je vraagt je af hoeveel Marokkanen er TF wonen in Ede. Toch is dit een goed bericht. Hoeveel het er ook waren, het betekent dat deze Marokkanen moreel gebroken hebben met de ijzeren islamitische loyaliteitscode.




7 mei 2016


MAROKKO NEEMT BESTUUR OVER IN NO-GO-AREA EDE


De Marokkaanse consul-generaal Khalid Guezlim gaat in gesprek met jongeren van Marokkaanse afkomst kutmarokkaantjes in Ede waar ze oorlog jihad rellen in de wijk Veldhuizen over een gesloten theehuis. Burgemeester Cees van der Knaap kon een enkele varkensmutsdrager nog wel de baas (scroll neer naar 20 feb.), maar tegenover a paar Ali Baba's hijst Knaap de witte vlag. Dus draagt Knaap het bestuur over de mocro enclave no-go-area Ede over aan de koning van Marokko. Heeft Zijne Majesteits regering in 070 daar nog een mening over?




20 feb. 2016


POLITIE VERSUS PERS- EN VARKENSMUTSVRIJHEID




Feb 20, 2016 U draagt een varkensmuts tijdens een demonstratie. Mag dat? Enfin kijk zelf maar...

Censuur tegen de pers en de meningsvrijheid van burgers wordt preventief ingezet door de politie. Geen moslim in velde of wege die klaagt, maar de politie heeft het over een beledigende varkensmuts in de "context" met anti azc demo. De overheid is een los kanon. Dit is criminalisering van onschuldige, boze burgers die rechten hebben in dit land. Schokkende beelden: politiegeweld tegen journalist op openbare weg! Ook schokkend: man wordt gearresteerd wegens dragen roze varkensmuts. Dat we dit nog mogen meemaken!



3 feb. 2016

DRENTSE REGENT: BOZE BURGER IS "CRIMINEEL"




Regenten maken burgers uit voor van alles en nog wat. De laatste: u bent crimineel. 

Regenten maken het steeds bonter. Burgers betekenen niets meer voor ze. We moeten gewoon naar huis gaan, mond houden, belasting betalen en als we braaf zijn, mogen we periodiek op ze stemmen. In het geval van burgemeesters, zelfs dat niet eens. Ze kregen wel de bevoegdheden van stadspotentaten, maar van de bijbehorende democratische controle is het nooit gekomen omdat de democraten hun eigen kroonjuwelen hebben verraden. En nu dit!



31 jan. 2016

EUROCRATEN: MASSA-AANRANDING IS ZAAK VAN 'OPENBARE ORDE'


Er komt maar geen eind aan het massa-bedrog van Westerse leiders! En ze noemen dat "rede". De seksuele aanrandingen in Europa zijn voor hen een kwestie van "openbare orde" en hebben niks te maken met islam of de migrantencrisis, vindt de coterie van Jean-Claude Juncker. Wie dat denkt is een vreemdenhatende racist!

De laatste jaren hebben we kunnen zien hoe Westerse leiders eindeloos buigen en capituleren voor de vijanden van de vrijheid. (...) De waarheid is, onze leiders zijn zwaar gedemoraliseerd. Maar wat betekent dat? Demoralisering is een specifieke mentaliteit die het gevolg is van het (impliciet) accepteren van de moraliteit van de vijand. Jazeker, onze leiders geloven dat terrorisme onze eigen schuld is: het is de prijs voor kolonialisme in het verleden en blow-back voor Westerse buitenlandpolitiek in een nabijer verleden. (Bron)




24 jan. 2016


'BOZE BURGER' HEEFT ALLE RECHT OP BOOSHEID



Jan 23, 2016 Spanningen tussen inwoners van Calais en gum-de-grenzen-activisten tijdens een demo afgelopen zaterdam. H/t <O @JoostNiemoller

De nieuwe klassenstrijd vindt zijn neerslag zowel ter linker als ter rechter zijde. Aan de linker kant hebben regenten hun oude achterban verraden, "de zwakkeren in de samenleving" zoals ze die zo graag noemden. Aan de rechter zijde vindt ook een strijd plaats, iets verschillend van aard. De VVD heeft het liberalisme verraden. Maar zeker zo intrigerend is de scheiding tussen rechtse 'intellectuelen' en populisten. De twee tegenstellingen komen samen in de nieuwe klassenstrijd tussen regenten en het volk. Net als Trump in de VS, geeft Wilders uiting aan een groot deel van het kiezersvolk dat al jaren misbruikt, genegeerd en beledigd wordt door de regerende klasse, zowel door links als rechts. Rationele argumenten zoals in de VS (bron), worden hier helaas zelden gewisseld. Een veelgehoorde meme is "boze burgers". Het is een argument dat de volkse rebellen moet neerzetten als domme tokkies, zonder recht van spreken en zonder aanwijsbare grond. Wie boos is, is af! Ofzo.

Het is een typisch non-argument dat bedoeld is om een beeld te creëren. Het ontkracht niets op rationele gronden. Het is ook een teken dat de redelijke argumenten kennelijk op zijn. Er is niets redelijks aan, om een land te overspoelen met een vloedgolf aan illegale migranten zonder dat de infrastructuur daarop berekend is. Een kind kan bedenken dat een natie een dergelijke aanslag niet kan absorberen. Er is niets redelijks aan om massa-aanrandingen onder het karpet te vegen of goed te praten. Die zogenaamde "boze burgers" hebben alle recht en aanleiding om boos te zijn. Dit is maar de laatste onredelijke ontwikkeling in een jarenlange reeks van onredelijkheden en misbruik: wie zich verzet is een racist, een tokkie of een boze burger. Dan maar boos: genoeg is genoeg!

Typerend: VVD'er trekt op tegen de populist, Trump en juicht toe dat een anti-vrijheidsregent (bijgenaamd Nanny Bloomberg) die in New York zout verbood (voor ons eigen bestwil natuurlijk) zich kandideert voor het presidentsschap. 



REGENTEN VERSUS VOLK



Angelo Codevilla beschrijft de nieuwe klassenstrijd in zijn artikel, America's Ruling Class and the perils of Revolution en in het boek, The Ruling Class



23 jan. 2016


PIEMOLSCHREEUWERT SCHOKT FEMINAZI'S 


Update: Trannie Petra Kramer bewijst met beeld en geluid (tweet) dat Mirjam staat te liegen. De feminazi's in de draad zijn geschokt, geschokt! Nee, niet over het gelieg. Of over de schending van vrouwenrechten op industriele schaal. Maar over de piemolschreeuwert. Wat moet je nou zeggen over zoveel morele verwardheid?

In navolging van de ontwikkelingen in de VS, heeft nu ook Nederland zijn eigen neprechtsleider gevonden in Joshua Livestro, de conservatieve commentator en uitgever van blogs als De Dagelijkse Standaard en Jalta die nu niemand meer wil lezen. Het onderliggende mechanisme werkt hetzelfde als in de VS. In plaats dat rechts elkaar steunt in een grote coalitie om de greep op de macht van links te breken, schaamt 'intellectueel' rechts zich kapot voor de volkse populisten. In de VS wordt de volksrebellie aangevoerd door Donald Trump. Hij leidt met Wilders een golf van verzet tegen alles waar links voor staat. We mogen gerust spreken van een revolutie in slow motion. De neprechtsen stemmen nog liever links dan dat ze de rechtse populisten steunen. Het is eigenlijk een nieuwe klassenstrijd die zich voltrekt voor onze ogen. Van taferelen als deze kruipt neprechts onder tafel van plaatsvervangende schaamte.


De man op de markt in Spijkenisse bedoelt, wie de mensenrechten van vrouwen niet verdedigt, komt vanzelf zichzelf een keer tegen. En gelijk heeft hij. Het gaat bij de islamitische aanrandingen om de mensenrechten van vrouwen. Die zijn van ons allemaal. Ondanks hun prat op intellect, hebben we neprechts nog niet kunnen betrappen op een moreel juist standpunt. Ze zijn liever politiek correct. 




8 jan. 2016


RUTTE NOEMT MASSA-AANRANDERS 'NORM-OVERSCHRIJDERS'


Het is al enige tijd duidelijk dat de regerende elite geen flauw idee heeft waar ze mee bezig is. Je weet het, maar de confrontatie met de realiteit is toch altijd weer schokkend. Vandaag werd Nederland door twee dwalingen getroffen. Beide geven de omvang van het probleem aan. De PM noemt een georkestreerde massa-aanranding van vrouwen, de Westerse leefstijl en bovenal, schending van de wet en een fundamentele mensenrecht een... "normoverschrijding". De leider van de staatsrechtelijk puriteinse SGP typeert een frontale aanval van D66 op de autoriteit van de Koning, "symboolpolitiek". Dan is er geen hoop meer op verbetering.



14 dec. 2015


HET VERRAAD VAN DE ELITEN: FRANSE CONTEXT


Het kiesstelsel in Frankrijk heeft ervoor gezorgd dat het FN geen regio's heeft gewonnen. Maar dat betekent dat miljoenen Fransen de komende jaren een bewind door de strot krijgen geduwd dat ze niet willen. De kloof tussen de regenten en het land zal daardoor alleen maar groter worden. (Bron) In een opmerkelijk artikel in Trouw heeft een representant van de Franse intelligentsia een opmerkelijk goede analyse voor de huidige culturele, sociale en politieke stand van zaken op het openblik. Volgens Malika Sorel-Sutter is de kern van de problemen met moslims niet sociaal, maar cultureel. De fout wordt ingegeven doordat socialisten ervan uitgaan dat de mens bepaald wordt door zijn sociaal-economische klasse. Dat is moslims niet het geval, omdat de islamitische context verschilt van de Westerse. Uiteindelijk bepalend zijn natuurlijk zijn individuele waarden, maar die worden in de islamitische context bepaald door de directe omgeving, de tradities en natuurlijk de islam. Sorel schiet in de roos waar het gaat om de houding van westerse socialisten, die meer slopen dan ze goedmaken. Maar het is eigen aan dezelfden om na 150 jaar rampen, nog altijd niet te twijfelen aan de juistheid van hun standpunten, die geworteld zijn in wensdenken en morele superioriteit. (Tweet) Sorel:
"De elites hebben dit land in gevaar gebracht. Door te veel immigranten toe te laten met een erg afwijkende cultuur, en door vervolgens niets van die mensen te vragen. Het is overal in Europa gebeurd. Frankrijk heeft alleen het langste weerstand geboden, omdat het een assimilatiemodel had dat gebaseerd was op de laïcité, de Franse opvatting van de scheiding tussen kerk en staat. Bestuurders pleegden verraad aan de laïcité. Ze lieten toe dat moskeeën werden gefinancierd onder het motto: haal moslims uit de kelders onder flatgebouwen en alles komt goed. Nu, onder de staat van beleg, krijgen diezelfde moskeeën bezoek van de politie of worden gesloten wegens radicalisme. Dat bewijst dat: je met toegeeflijkheid nergens komt en dat materiële omstandigheden geen invloed hebben op de inhoud. (...) 
Wat het erger maakt: het voortdurende gehamer van autochtonen op discriminatie. Het is heel schadelijk voor kinderen die worstelen met hun identiteit om te horen dat ze worden buitengesloten. Als je tegen een kind steeds zegt 'sorry, het is mijn fout, niet die van jou', dan groeit het nooit op tot een verantwoordelijke volwassene die zichzelf ter discussie kan stellen. Op deze manier zijn jongeren opgezet tegen het land waarin ze wonen, steeds opnieuw is het zaad van haat en wrok verspreid. In zekere zin hoefde Islamitische Staat alleen maar te bukken om de vruchten op te rapen." 
Wat Sorel te zeggen heeft over de Franse eliten is niet zonder belang:
Onze elites zijn wereldburgers die net zo makkelijk in New York, Amsterdam of Parijs wonen. Zij hadden er geen moeite mee om de grenzen op te heffen voor vrij verkeer van goederen en personen. Uiteindelijk houden ze ook niet echt van hun land, liefde voor de natie vinden ze bij de onderbuik horen. Zo verraden zij hun eigen volk, dat de gevolgen van het multiculturalisme níet kan ontlopen." 
(Bron)



13 dec. 2015


FRANSE SOCIALISTEN: LIEVER DOOD, DAN LE PEN


Dan liever de lucht in, is een bekend verschijnsel aan het worden. Terwijl Nederlandse conservatieven nog liever op de pathologische leugenaar Hillary Clinton zouden stemmen dan op Trump, plegen de Franse socialisten liever zelfmoord als ze daarmee kunnen voorkomen dat het Front National wint. Dit is pure perversiteit. Maar het is typerend voor de nieuwe stand van zaken: de haat van de regenten voor het populistisch verzet van de mensen in het land tegen hun dictatoriale bewind.
Het Front National (FN) heeft volgens de socialistische Franse premier Manuel Valls in de tweede ronde van de regioverkiezingen zondag in Frankrijk in geen enkele regio gewonnen. Opiniepeilers gaven kort na sluiting van de stembussen al aan dat het front er niet in is geslaagd een regio te winnen, ook niet in de drie waar de overwinning voor het FN in de eerste ronde afgelopen week erg groot was. De meeste regio's gaan naar de centrumrechtse oppositie onder leiding van ex-president Nicolas Sarkozy en als tweede komen de socialisten uit de bus. In drie regio's trokken de socialisten hun kandidaat voor het presidentschap terug. Veel linkse kiezers hebben op centrumrechtse kandidaten, 'De Republikeinen', gestemd om een overwinning van het FN te voorkomen. (Bron)




HOND: "POLITIEK SYSTEEM IN ONTBINDING"


De situatie is inmiddels zo erg, dat Hond na een onderzoek spreekt van "een politiek systeem in ontbinding". Toe maar! Er is inderdaad sprake van een nieuw paradigma, maar ontbinding... We wish! De revolutie die plaatsvindt in de Verenigde Staten speelt ook in Europa: de kloof tussen de gevestigde orde en de kiezers begint met de Amerikaanse versie van Geert Wilders -- de Donald -- vorm te krijgen. Ook in Frankrijk rebelleert het plebs tegen de regentenklasse. Hond spitst zijn analyse toe op opleiding: laag, middel en hoogopgeleiden worden tegen elkaar afgezet. Het is allemaal goed verklaarbaar. Hoe hoger men is opgeleid, hoe groter de kans dat men deel is van het decadente establishment, en de geest gecorrumpeerd is door wereldvreemde ideeen. Lager opgeleiden werden vroeger beschermd door de linkse partijen. Maar sinds die zijn ingeruild voor de nieuwe import, moeten die zelf maar zien wie hun belangen het beste beschermt. Ze zijn het eerste slachtoffer van de massa-immigratie. Wat er feitelijk is gebeurd, is dat links zijn traditionele achterban heeft verraden. Hond:
Bij kiezers met hoge opleiding zijn D66, CDA, VVD en in iets mindere mate Groen Links de partijen die het meest genoemd worden. De eerste drie scoren samen 48%. Bij kiezers met lage opleiding is het eigenlijk alleen de PVV (37%). Met de SP erbij is de score 50%. De tegenstelling is het best te zien op de volgende manier:
  • VVD, CDA en D66 scoren samen bij de hoger opgeleiden 48% en bij de lager opgeleiden 22% 
  • PVV en SP scoren samen bij de hoger opgeleiden 21% en bij de lager opgeleiden 50%.
(PDF)



2 dec. 2015


CONSERVATIEVEN: LIEVER DOOD, DAN WILDERS


Vandaag kregen we antwoord op de prangende vraag waarom Nederlandse conservativo's meer hebben met linkse partijen, dan met de PVV. Uit een tweet die de conservatieve uitgever Joshua Livestro vandaag liet, krijgen we inzicht in de psychologie. Hij ziet nog liever de vrije wereld kapotslopen door een ultra-linkse, immorele, tot op het bot corrupte, pathologische leugenaar, dan dat hij kiest voor een patriottisch heethoofd als Trump, die zich net als Wilders niet laat controleren door de establishment. Zo erg is het! Ze walgen zo van het volkse anti-intellectualisme van "populistisch rechts", dat ze nog liever kiezen voor de politiek van de verschroeide aarde. De reflexen van de sociale klassen zijn nog springlevend. Triest, erg triest!




20 nov. 2015


DE WERELD VOLGENS ONZE REGENTEN



De bevelhebber van het leger is, zoals velen in het "middenveld" een typische aanhanger van het internationalisme. Ze monopoliseren niet alleen de politiek, maar ook al die andere machtige, uitvoerende instituties die bepalen hoe we rollen in dit land. 



Oct 26, 2015 Luitenant General Mart de Kruif in een TEDx lezing in Arnhem. (Bron)

Mart de Kruif (wiki) is een typische internationalist. De wereldgeschiedenis begint bij zijn geboorte na de Tweede Wereldoorlog. Vechten tegen het kwaad heeft zijn generatie niet hoeven doen. Hun leven was een aaneenschakeling van gratis groei en bloei. Het resultaat is een zeer specifiek wereldbeeld dat geen kennis heeft van de realiteit buiten de directe waarneming. Dit wereldbeeld wordt gebracht als een neutrale beschouwing. Maar dat is schijn. Het is een zeer specifieke, irrationele vorm van utopisme. (Bron)




31 okt. 2015


VELDSLAG TUSSEN REGENTENKLASSE EN "MENSEN IN HET LAND"


Boom. Ted Cruz BURNS CNBC moderators:
Posted by Washington Free Beacon on Wednesday, October 28, 2015


Oct 28, 2015 Preidentskandidaat Ted Cruz veegt de vloer aan met een CNBC moderator. (Waarschuwing: voor zo lang het duurt. CNBC blijft deze vernietigende video's verwijderen van het net.) (Link op Facebook.)

UPDATE: De afgelopen week kwam de crisis tussen de gevestigde orde en de mensen in het land op twee fronten met ongemene felheid naar voren. In Nederland en in Europa woedt de migrantencrisis. De regenten hebben zowel ter linker als ter rechter zijde belang bij de nieuwe aanwas. De corporatisten hebben nieuw aanbod van werknemers nodig vanwege het evenwicht op de arbeidsmarkt. Veel aanbod van werknemers drukt de lonen en arbeidsvoorwaarden. Links heeft altijd een nieuwe onderklasse nodig om electorale redenen en hun positionering als kampioen van de zwakkeren. Maar de mensen in het land zien vooral een aanval op de voorzieningen waar ze hun leven lang aan hebben meebetaald. De PvdA heeft het sociaal contract --stemmen voor verzorging-- eenzijdig opgezegd, en heeft partij gekozen voor de parasitaire nieuwkomers. Ze zijn waarschijnlijk vergeten, dat hun keuze electorale gevolgen heeft. Ze proberen met intimidatie en dreigementen het oude volk in het ghetto te houden. Maar ze uitschelden voor NSB'ers en racisten werkt nu alleen nog maar tegen ze. De kloof en de openlijke vijandigheid zal alleen maar toenemen de komende tijd.

In de VS werd deze week een ander front opengebroken tijdens de derde debatronde van Republikeinse presidentskandidaten, dat dit keer werd verzorgd door de zakenzender CNBC, die gelieerd is aan de corporatist, General Electric. Iedereen verwachtte ook nu weer de 'normale' partijdigheid van de moderators. Door de bank genomen gebeurt dat met dusdanige subtiliteit dat alleen de rechter flank de vooringenomenheid opmerkt. Voor links is partijdigheid de neutrale modus. Maar deze journo's waren zo opentlijk over the top vijandig in hun vraagstelling, dat zelfs de meest linkse goedprater er niet meer omheen kon. En daar bleef het niet bij. De top van de Republikeinse partij is net als de Nederlandse VVD een lobby van de gevestigde belangen en is gewikkeld in een interne strijd tegen conservatieve Tea-Partykandidaten, die --voor de goede orde-- een beperkte rol van de overheid en dus voor minder belastingdruk, nastreven. De macht van de overheid en de vrijheid van het volk zijn communicerende vaten: wat de een heeft, gaat eraf bij de ander. Tot op heden hebben zgn. RINO's (Republicans In Name Only) het spel met de gevestigde orde en de media meegespeeld. Maar dit keer kwam er weerwoord van de Tea Partiers, en hoe! Politiek commentators en conservatieve, alternatieve media spreken van een game changer. Zeker is dat we deze week een grens over zijn gegaan in de cultuuroorlog van de regentenklasse versus de landspartij.



25 okt. 2015

HET VERRAAD VAN  LINKS AAN EIGEN VOLK


Met het demoniseren van de tegenstanders van AZC's als "extreem rechts", fascisten, neo bloksnorren of wat dan ook, laait de verwarring over de linksch-rechtsch dichotomie weer aardig op. Goed daarom om eens te kijken waar die bullshit toch vandaan komt. 

(Bron



12 sept. 2015

WEG MET DE 3E WEG: LINKS KIEST VOOR SOCIALISME


We staan aan de vooravond van een politiek-ideologische aardverchuiving op wereldschaal. In de VS en in het VK komen linkse leiders op, die de weg inslaan naar ouderwets Marxisme, weg van het pragmatische midden van Bill Clinton en Tony Blair. Ook in Nederland is deze trend waarneembaar.
(Bron)



ACHTERGROND

12 jan. 2014

Populisten versus de elite is de nieuwe tegenstelling

Wim van de Camp heeft er een handje van opmerkingen te maken over de olifant in de kamer: dingen die iedereen impliciet weet, maar die niemand expliciet durft of weet te verwoorden. Dit is er een van. En hij heeft gelijk. Want laten we eens kijken naar de betekenis van het woord populisme, een kleinerende term waarvan de regentenklasse zich veelvuldig bedient. 

De Engelstalige Wiki omschrijft het zo:
Populism is a political doctrine where one sides with "the people" against "the elite".
Maar politici gebruiken de term in een andere zin:
Academic definitions of populism have varied widely over the past centuries and the term has often been employed in loose and inconsistent ways to denote appeals to ‘the people’, ‘demagogy’ and ‘catch-all’ politics or as a receptacle for new types of parties whose classifications are unclear.
Van de Camp heeft gelijk als hij stelt dat de anti-establishmentklasse niet dood gezien wil worden bij een typische exponent van de regenten, het NPO programma Buitenhof. De nieuwe burger haalt zijn informatie van zelf geselecteerde sites op het Internet; de hapklare brokken van de regenten lusten ze al heel lang niet meer.

De eerste definitie van populisme geeft de nieuwe tegenstelling goed weer: niet links versus rechts, maar burgers tegenover de regenten.

Angelo Codevilla beschreef deze nieuwe dichotomie in de Amerikaanse context in zijn artikel America's Ruling Class and the perils of Revolution en in het boek, The Ruling Class. Het kan moeiteloos naar Nederland en vele andere delen van Europa worden getransponeerd, ware het niet dat Europa vergeten is wat individualisme is. Men grijpt bijna automatisch naar allerlei collectieve vormen.

Columnist Bas Heijne vergelijkt de nieuwe tegenstellingen in Nederland en Frankrijk in een stuk bij de NRC. De PVV en in mindere mate de SP zijn populistische partijen die zich keren tegen de regerende middenpartijen.  Een regentenklasse die haar bestaansrecht verliest, wordt een elite; zij scheiden zich mentaal af van hun wortels, de bron van hun macht: de burgerbevolking.

Heijne geeft het schisma zo weer:
Men rent weg voor ieder debat dat de vragen op scherp zet. Het debat over Zwarte Piet werd in Den Haag minzaam weggehoond, terwijl half Nederland op zijn kop stond. De groeiende weerzin tegen Europa wordt nergens frontaal van een weerwoord voorzien. In mei zijn er Europese verkiezingen, waarvan neonationalisten één grote quenelle hopen te maken – voor de meeste pro-Europese partijen lijkt het vooralsnog business as usual.
In Frankrijk heeft verzet tegen het establishment een toxische vorm aangenomen. Symbool voor de coopterende linkse Palestina-activisten, moslims uit de banlieues en antisemitische rechtssocialisten is de quenelle, een gebaar dat op twee manieren wordt uitgelegd. Als de Hitler-groet 2.0, zonder twijfel een antisemitistisch gebaar tegen de 'zionistische samenzwering. Volgens anderen is het de middelvinger 2.0, gericht tegen het 'systeem'.
Je verzetten tegen het ‘systeem’, dat betekent volgens Soral en zijn ‘rood-bruine’ medestanders, je verzetten tegen het neoliberalisme en het bankwezen, de gesloten politieke klasse die alles voor zichzelf houdt, maar ook tegen de uitwassen van de moderne tijd: ten eerste natuurlijk de alles manipulerende Joden (...)
Antisemitisme als systeemkritiek klinkt vreemd, maar er zit geen enkele contradictie tussen. In het klassieke antisemitisme staan  'joden' voor kapitalisme. Daar zijn socialisten tegen, zowel ter linker, als ter rechter zijde. De Franse rechtssocialisten zijn een soort dat in Nederland en Amerika onbekend is.

Zoals Heijne gelukkig aangeeft: zo'n verbond is in Nederland ondenkbaar.