maandag 25 augustus 2014

60 jaar lang 'racist!' schreeuwen

Racisme is een slechte zaak. Maar er zit een andere kant aan het verhaal, dat niets met racisme te maken heeft. In handen van postmoderne Marxisten is racisme een woord zonder inhoud, een bot wapen om oppositie te stoppen

In 1948 schreef George Orwell, de man die de filosofische en psychopathologische aard van de totalitaire tirannie begreep als geen ander, een kritiek op het werk van de Franse schrijver-filosoof, Jean-Paul Sartre (wiki), "Portret van de antisemiet" uit 1945. In een brief aan zijn uitgever zegt Orwell dat hij Sartre eens 'flink op zijn donder' wil geven. De kritiek werd gepubliceerd in 1948. De volgende passage illustreert hoe Marxisten toen al hun ideologische vijanden bewerkten met de kwast van het racisme. Orwell schrijft:
We worden plechtig informeerd dat antisemitisme vrijwel onbekend is de arbeidersklasse. Het is een ziekte van de bourgeoisie, en vooral van de zondebok, de 'kleine burgerman'. Maar binnen de bourgeoisie zien we het zelden bij wetenschappers of bij technici. Het is typisch bij mensen die nationaliteit zien als overgeleverde cultuur en eigendom als land. 
(Bron)



July 5, 2014

'Racist!' Wanneer woorden een wapen zijn

Dit is klassiek cultuurmarxisme 101. Fascist! dient natuurlijk hetzelfde doel, als ook alle denkbeeldige referenties aan de NSB en de Tweede Wereldoorlog. Dat betekent overigens niet dat het hele onderwerp daarmee waardeloos is geworden. Alleen die memes die niets met de realiteit te maken hebben en slechts een doel dienen: de politieke tegenstander intimideren.

Er is maar een manier om hier korte metten mee te maken: je moet je ziel isoleren met een dikke laag teflon en voortaan de middelvinger opsteken. Als niemand zich er meer iets van aantrekt, verdwijnt de kracht van het wapen vanzelf.
Wie de vrede wil, bewapent zich. Deze kwestie is goed gedocumenteerd. Zorg dat de vijand wat dit betreft geen greep meer op je heeft.

Noot: Hier een bijdrage van een Amerikaanse commentator. Deze bron is duidelijk ouder Trotsky, maar het gaat om een ander concept. De motivatie van Richard Henry Pratt verschilt aanmerkelijk en de uitkomsten zijn waarschijnlijk ook niet zoals hij het bedoeld heeft. Maar Pratt identificeerde racisme correct en gebruikte het ook niet als wapen om zijn opponenten mee murw te beuken, zoals de communisten deden, en socialisten nu nog doen. (Bron)